Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:08, 21 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)

i absolutnie nieodżałowane

O to nawet nie śmiałbym Cię podejrzewać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:50, 21 lip 2013

Do góry
Pooglądałem zdjęcia - goście widać, że byli zachwyceni Ale i Wy dobrze się bawiliście
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:46, 21 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Świetne tam wyglądają te stożki.....I chyba Ci podpadnę, bo specjalnie targałaś dla mnie sadzonki żurawek, a one mi w ogóle nie chcą rosnąć....Nie wiem co im jest....

i absolutnie nieodżałowane
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:46, 21 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Świetne tam wyglądają te stożki.....I chyba Ci podpadnę, bo specjalnie targałaś dla mnie sadzonki żurawek, a one mi w ogóle nie chcą rosnąć....Nie wiem co im jest....

Przesadź do małych doniczek i dobrej ogrodowej ziemi .... i niestety mus podlewać ....Mnie się każda przyjęła nawet ta bezpośrednio posadzona do gruntu ale zdecydowanie w gruncie słabiej rośnie ....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:39, 21 lip 2013

Do góry
Ale fajne spotkanie mieliście - pozdrawiam Was wszystkich
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:35, 21 lip 2013

Do góry
Rabaty angielskie 16:30, 21 lip 2013

Do góry
ele2001 napisał(a)
Trzeba wybierać rośliny które po przekwitnięciu wyglądają schludnie mają ładne liście i nie zamierają albo takie które późno kwitną np w sierpniu i wrześniu wtedy przez większość sezonu wyglądają ładnie kiedyś ogrodnik powiedział mi nie patrz na to jak roślina kwitnie tylko jak umiera..

Sebek napisał(a)

Da się Tylko trzeba wpleść w nie gatunki zimozielone i ułożyć tak rośliny, że jak jedna przekwita to inna ją zastępuje. Musi też mieć ta rabata określoną wielkość, bo bardzo ważna jest powtarzalność roślin i posadzenie ich plamami.

Jak sięgam pamięcią wstecz, to we wrześniu na rabacie zostają mi tylko astry marcinki . Sprawdzę zdjęcia i prześledzę w jakich miesiącach co kwitnie. Moja rabata bylinowa będzie przeniesiona. I tym razem mam zamiar ją spokojnie zaplanować. No ale o tym już będę pisać u siebie
Blaski i cienie nowego życia 14:23, 21 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ula - te żurawki to odmiana Key Lime Pie - w słońcu stają się bardziej cytrynowe

A zakupy genialne

Dzięki Sebek ... Bo na moich wtedy chyba metki nie było albo mi się cosik popinkoliło
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:51, 21 lip 2013

Do góry
Beata, Takie śliczności będą za rok na Twojej rabacie A chodzenie wśród tańczących motyli jest bardzo przyjemne Jak w jakiejś bajce

Kondzio - hi, hi, hi JUż zostało do upchnięcia tylko 29 doniczek

Kasia WB - taniec z maczetami Dobre Lubię pracę w ogrodzie i lubię paść na pysk ze zmęczenia Takie coś inne niż siedzenie przed kompem ... I w moim ogrodzie tip- top nigdy nie ma i nie będzie.. bo jak jedno sie zrobi to 100 innych rzeczy do zrobienia... ale brak kancików, niedocięta trawa i trochę chwastów dalej nie odbiera radości z tańczących motyli czy kolorów w ogrodzie

Sebek - zawsze mogę komuś dać w prezencie nadmiarowe doniczki..... nic się nie zmarnuje Mam wsiowy ogródek do przeróbki.. tam najwyżej coś posadzę, tylko muszę to gdzieś posadzić tymczasowo... dam radę.... tylko chciałam to wszytko mieć na nowej rabacie.. Bo mi się podoba.
Po co kupowałam.... a po co kobietom 50 par butów - chodzi się co najwyżej w 10 ??? Aaaaaa to taka jest natura kobiety, że lubi robić zakupy i jak sie podoba to musi mieć.... Ot i koniec filozofii .....
Jedni kupują rośliny bo im sie komponują, a ja kupuję bo mi sie podobają.. a potem myślę gdzie upchnąć.... I dzięki temu mam co pokazywać na forum.... bo ile można pokazywać kulkę bukszpanową z żurawkami???? No i nie sądziłam, że tyle roślin zdecyduję sie przesadzić z innych rabat, gdzie im było za ciasno.. Oj, tam.. natury człowiek nie zmieni, a natury kobiety to nic nie zmieni.. bo my babki jesteśmy bardzo uparte

Madżen - w GAP nie umiem szukać i nie umiem wstawiać.. i byłam tam tylko z 5 razy jak wrzucałyście jakiego linka do inspiracji...

Kindzia - myślę cały czas

Danusia - Tobie też miłej niedzieli... na inne wątki pójdę nadrabiać jak pogoda sie zbadziewi.. mam mieć gości, ogórki czekają i trochę pasuje ogarnąć pobojowisko przy nowej rabacie... ależ tam narozrabiałam
Zielony chaos u Dawida 09:11, 21 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Fajne zdjęcia z ogrodu Danusi - jak zwykle jest idealnie U Ciebie również jest ślicznie - tyle masz tych cudów, że nie wiadomo na co zwrócić uwagę

Dzięki Ale jeszcze mam sporo pustych miejsc, więc roślin jeszcze chyba dojdzie
Starorzecze na górce 00:29, 21 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Hmmm.....No nie zazdroszczę Ci takich przygód.....Mam nadzieję, że jednak będzie Happyend

Ooo, jeszcze długa droga do tego. Ale kiedyś będzie! Na pewno

Sebek, skoro na rynku działają takie firmy, nad czym Ty się zastanawiasz myśląc o przyszłej pracy, zawodzie? Brakuje nam prawdziwych fachowców przez wielkie: "F". Choć pewnie nie jest to łatwa branża. Ale gdzie jest lekko?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:51, 20 lip 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Sebek, to jeszcze mi powiedz czy tej werbeny nie dosadzić - bo ta moja to sama siałam i trochę mi za dużo jej wyszło...

Jak nie masz co z nią zrobić to sadź gęsto
Starorzecze na górce 23:47, 20 lip 2013

Do góry
Hmmm.....No nie zazdroszczę Ci takich przygód.....Mam nadzieję, że jednak będzie Happyend
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:40, 20 lip 2013

Do góry
Szalejesz i to konkretnie Ale jakie fajne to szaleństwo
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:22, 20 lip 2013

Do góry
Ania - no po prostu MASZ PROBLEM!!!.... Jedno mnie zastanawia - po co tyle roślin kupiłaś ?
BB 23:12, 20 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ev - widziałem pytanie u Anuli i odpowiadam - kosmosy są jednoroczne - jednak bardzo łatwo się wysiewają same jak i łatwo zebrać z nich nasiona i wysiać Moje co się same wysiały zaczynają kwitnąć

To jest bardzo dobra wiadomość Obym ich tylko nie wyplewiła wiosną
Zielony chaos u Dawida 23:05, 20 lip 2013

Do góry
Fajne zdjęcia z ogrodu Danusi - jak zwykle jest idealnie U Ciebie również jest ślicznie - tyle masz tych cudów, że nie wiadomo na co zwrócić uwagę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:04, 20 lip 2013

Do góry
A dopiero przyszły weekend jak się zapowiada!!!
Moja codzienność - ogród Oli 23:01, 20 lip 2013

Do góry
Myślę, że ten układ jest OK - miskanty są osobno i hortensje również - nie będą ze sobą rywalizować

Teraz musisz tylko dobrać dolne piętro - na pewno przy furtce idź w zimozielone, bo będą cieszyć I chyba najlepsze byłyby żurawki - dobrze zimują te proste odmiany, a nie nowości - fajnie by wyglądała Marmalade lub Lime Marmalade. Będą dobrze wyglądały w stożkach, bo podkreślą ich urodę. Jeśli nie chcesz żurawek to świetna będzie runianka
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:57, 20 lip 2013

Do góry
...tyle imprez...hmmm....Sebek szalejesz...
...ale i Ogrodowo też...zaskoczona jestem gabionem - pozytywnie, oczywiście..... masz super pomysły w przerwach na imprezowanie...hihihi....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies