Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 21:52, 11 wrz 2017

Do góry
bogumila napisał(a)

U nas dzisiaj wyjątkowo było pięknie...słonecznie i ciepło.Wkopałam trochę tulipanów,podzieliłam żurawki...więcej takich pięknych dni sobie życzę.
Z G. też wróciłam z cebulkami tulipanów, irysów i krokusów
Ogród z rzeźbą 21:52, 11 wrz 2017

Do góry
A w ogóle to po wczorajszej wizycie u Izy/Ursy i napatrzeniu się na jej ogród mam doła ogrodowego totalnego. To jest niesamowite co ta dziewczyna przez rok zrobiła.
Czuję się jak ofiara zaplątana w sieć pająka

W cieniu - zacieniona 21:51, 11 wrz 2017

Do góry
Jako pierwsza zakwita Prim White...i jeszcze w dobrej formie...

...Limelight

...wiecznie pokładająca się Hayes S.

...i fruwająca na wietrze Vesterial

Ciasny, ale własny 21:49, 11 wrz 2017

Do góry
W wątku o projektowaniu pojedynczych rabat urodziło się takie coś. To myśl Danusi. Nie miałam ich w planach, ale im dłużej na nie patrzę, tym bardziej mi się podobają. Dwa drzewa.. Fajnie wyznaczają oś widokową w moim ogrodzie. Proszą o coś ekstra.. fajne nasadzenia, a może lustro?? Pewnie jedno i drugie

Przejrzałam oczywiście lustrzany wątek. Wiem, że lustro musi mieć solidną oprawę, porxądną ramę albo i wnękę w murze. U mnie granitowa oprawa nawiązująca do murku znajduje swoje uzasadnienie. Ale lustro z zamaskowaną bluszczem ramą też jest kuszące, zwłaszcza, że bluszcz już po płocie się wspina.. Więc bluszcz. A czy lustro się ostanie? Zobaczymy.

Co o nim sądzicie? Czy warto je tu instalować? Spróbuję machnąć coś w paincie, a Was proszę o opinie. Te płytki odbijające się w lustrze, ciekawa jestem, czy łądnie by to wyglądało.

Toszko, liczę na Ciebie jak zwykle. Przybywaj!
W cieniu - zacieniona 21:47, 11 wrz 2017

Do góry
Z hortkami w tym roku różnie...jedne kwitną inne nie i nabierają sił...
W cieniu - zacieniona 21:42, 11 wrz 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu spacerek widać udany i widoki piękne,
U mnie od ponad godziny bardzo pada

U nas dzisiaj wyjątkowo było pięknie...słonecznie i ciepło.Wkopałam trochę tulipanów,podzieliłam żurawki...więcej takich pięknych dni sobie życzę.
Ogród z rzeźbą 21:41, 11 wrz 2017

Do góry
Aniu i bardzo dobrze, że dokupujesz, będziesz miała wesołą wiosnę. Taka słabość to tylko zaleta

Sylwuś dziękuję Ci za kibicowanie!. Szkoda, że tak mało jesteś w tym roku, mam nadzieję, że niebawem będziesz miała więcej czasu. Miło bardzo, że zaglądasz rybeczko

Monika kolejna utajniona w tym roku się pojawia. Dzięki

Ola mam nadzieję, że w międzyczasie poszłaś jednak spać

Dla Was jeżówkowy bukiecik

Ogród Muszelki 21:37, 11 wrz 2017

Do góry
Muszelka napisał(a)

Potęga i majestat! Piękno w czystej postaci.
Sezon 2017 u Hanusi 21:36, 11 wrz 2017

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Aniu, mam ją od dwóch lat i zim. W ten sposób radziła z nią postępować babcia z ryneczku. Doniczka z cebulkami nie zajmuje więcej miejsca niż słoik ogórków, a więc i przechowanie takiej ślicznotki nie nastręcza większego problemu. Nie podlewam w zimie, siedzi w piaseczku który ma w donicy jako pozostałość po bujnym wzroście letnim, i jak tylko ją posadzimy do dobrej, bogatej w azot i inne dobrocie ziemi, startuje szybko. Na kwiatki trzeba trochę czekać, bo na pole wysadzamy doniczkę po przymrozkach.
Kwitnie dość długo i w sprzyjających warunkach nawet zawiązuje nasionka, z których możemy mieć kolejne cebulki po latach. Ja nie próbowałam, cebulki dość tanie, a i przyrosty są.

Dostałam w lipcu kwitnącą jednym pędem, który powoli traci kwiatki ale obok wyrósł drugi i kwitnienie przedłuża się
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:33, 11 wrz 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Haniu a jakie to rozplenice? I co ile je sadziłaś? Ja kupiłam sobie Hameln ostatnio i chyba za blisko je posadziłam. Ale inaczej by było kompletnie łyso.

Lucy , to właśnie Hameln. Na dodatek na półcienistym stanowisku. Wejście jest od północnego wschodu. Jedną już musiałam stamtąd wysadzać-tę drugą od lewej, bo zagłuszała hortensję. Nie sadziłam ich regularnie, bo tam pod nimi skrywają się inne rośliny.

Hirutkowy raj:)) 21:31, 11 wrz 2017

Do góry
Wczoraj miałyśmy super ognisko u "bezwątkowej" wspaniałej Marioli w klimatycznym leśnym ogrodzie ,było cudownie,piękna słoneczna pogoda,uśmiechnięte kobitki ach co pisać zdjęcia same reszte dopowiedzą

Uśmiechnięta gospodyni Mariola

troche nam groziła widłami

nasza laseczka Magda dmucha ognisko

Małgosia spieszy z uśmiechem ze szklankami na piwo

reszta grupki

Sezon 2017 u Hanusi 21:26, 11 wrz 2017

Do góry
Aniu, mam ją od dwóch lat i zim. W ten sposób radziła z nią postępować babcia z ryneczku. Doniczka z cebulkami nie zajmuje więcej miejsca niż słoik ogórków, a więc i przechowanie takiej ślicznotki nie nastręcza większego problemu. Nie podlewam w zimie, siedzi w piaseczku który ma w donicy jako pozostałość po bujnym wzroście letnim, i jak tylko ją posadzimy do dobrej, bogatej w azot i inne dobrocie ziemi, startuje szybko. Na kwiatki trzeba trochę czekać, bo na pole wysadzamy doniczkę po przymrozkach.
Kwitnie dość długo i w sprzyjających warunkach nawet zawiązuje nasionka, z których możemy mieć kolejne cebulki po latach. Ja nie próbowałam, cebulki dość tanie, a i przyrosty są.

Mirkowy ogród (początki) 21:26, 11 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Aniu ja nie wyrabiam z pracami .Właściwie to em.wszystko obrabia bo czasowy już jest.Wczoraj em.siał poplon a ja truskawki pieliłam.(nie skończyłam)
Kwiatuszki ci zostawiam

Takiego pomocnika tylko pozazdrościć. Mój nieczasowy, prawie wszystko muszę sama.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:23, 11 wrz 2017

Do góry
Ale jeszcze tylko krótko relacja:
Robię drobne zmiany na rabacie grabowej: dosadziłam trzecią dodatkową kostkę bukszpanową, przesadziłam zawilce Honorine Jobert, dosadziłam Whirlwind od Agi i bergenie od Ani

a teraz czekam na graby ... już myślałam, że dzisiaj je w końcu kupię ale okazalo sie, że są marniutkie także szukam dalej ... gdyby ktoś słyszal o ladnych grabach fastigiata w przystępnej cenie byłabym wdzięczna

W związku z tymi drobnymi zmianami ... przesadziłam jednego graba wielopniowego tego przyżółconego ... teraz pewnie szybko zgubi liście ...

I stworzyłam nową rabatę w trawniku, do której wykorzystałam piękne sadzoneczki od Iwonki

Jeszcze raz serdecznie dziękuję

Co się stało kwiatom ... 21:22, 11 wrz 2017

Do góry
W zastępstwie sasanka spotkana na alpejskim szlaku

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:19, 11 wrz 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Jak tak oglądam wasze trawy i jak się rozrastają to już mam pewność, że ze swoimi trzeba mi będzie z pewnych miejsc uciekać dopóki małe
Dzięki za poglądowe fotki

Aniu, pamiętam naszą wymianę myśli sprzed roku. O trawach. Byłaś pełna wątpliwości, że urosną.

Podokienna w 2015, zakładana w kwietniu

2016

2017

Moja działka na Dębowym Lesie 21:15, 11 wrz 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Hehe nie dało się oprzeć, co?

Wrzoswisko? Co, gdzie, jak? Nooo opowiadaj, jakie plany? Ciekaw jestem
Pozdrawiam

Człowiek , ja wariat, jak wejdzie do sklepu i nowe cebulowe zobaczy,A jeszcze dobre ceny, to już kaput,Już raczki same do koszyka pakują.
Za przyczyna tych cebulowych , takiej ilości, musiałam ( przez ręce i kopanie syna ) poszerzyć dwie rabaty.Dosadziłam też tam kilka wrzosów, kilka przeniosłam swoich z innego miejsca, gdzie i tak nie były widoczne.Jeszcze zabrakło, muszę ze 3 dokupić.Posadziłam tam tez nową trawkę i hortke nową. .Ale Jedna nieukończona, bo już musiał gdzieś jechać,I dwa opakowania tulipanków zostało.I kamieni zabrakło na obrzeże tej rabaty .

Ostatni liliowiec w bukieciku .. szkoda, zamyka sezon liliowcowy

LO

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:14, 11 wrz 2017

Do góry
Mam pytanie czy z boku domu od strony wschodniej dobrze będą wygladać wiśnie umbraculifera tak 3 sztuki. Chciałabym jeszcze w tym sezonie posadzić chociaż większe okazy a rabatami bardziej szczegółowo zając sie w przyszłym roku, żeby po prostu te większe drzewa już sobie rosły a mniejsze roślinki zasadzić w przyszłym roku

Tam jest tak 3 m szerokości ale mierzone od kostki do początku kory przy tujach. Z przodu nie robię tam na razie rabaty dlatego, że w planach jest zrobienie tam miejsca postojowego na drugi samochód, które jeszcze do końca nie wiadomo jak bedzie szło

Ogród w Cichym Dworku 21:14, 11 wrz 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
I drugie kwitnienie szałwii a taka malusia sadzonka była

Ładnie tej szałwii w kamieniach

Ukojenie 21:09, 11 wrz 2017

Do góry
Hortensja ogrodowa cotton candy

Chyba zaczynaja przebarwiac sie jej liscie
Jesli tak bedzie wygladac cala to polubie ja jeszcze bardziej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies