Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w małym bloku 08:17, 10 sie 2017

Do góry
dwie propozycje linii

Ogród Bogusława 08:13, 10 sie 2017

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)

UWAGA Bukszpan - po ostatnich doniesieniach o azjatyckiej zarazie bukszpanów,
oraz informacjach o występowaniu zarazy w Krakowie, bacznie się przyglądam, Łódź od Krakowa nie daleko, lepiej sprawdzić i nie żałować,

To nie zaraza, bo zaraza to raczej choroba grzybowa. To szkodnik - ćma bukszpanowa

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7857-cydalima-perspectalis-cma-bukszpanowa
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:13, 10 sie 2017

Do góry
Okularowa z korą

...i jedna fotka hortensjowej- AniuCh- patrz na werbenę

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:11, 10 sie 2017

Do góry
Z innych rzeczy, to kupiłam dwa buksy z grzybem Kupiłam tylko dla możliwości depilacji...
Powalające są urodą- wiem, wiem...

Z pytań do Toszki i nie tylko:
Oto rząd tuj sadzonych z tego samego źródła, w tym samym czasie- co się dzieje ze środkowymi??

Przy okazji widać rodka, który kończy swój żywot i nie- absolutnie nie miał za mało wody
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:08, 10 sie 2017

Do góry
Trzmielina dla Kasi i apel: Kasiu! Nie myśl, że wszystkie tak wyglądają- moja tak wygląda i nie napatrz się za nadto, po podziała, jak obrazki na paczce fajek

Dla Asi- jeżówki

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 07:18, 10 sie 2017

Do góry
babka napisał(a)

Ten wąski, długi pas też jest do zmiany

Postaram się narysować jak to widzę ale nie jestem pewna czy będzie dobrze.

ja się tam nie znam na doradzaniu ale chyba brzóz nie masz...zmieściłyby Ci się ze 3 w tym pasie (tylko z tych szlachetniejszych bo mneijsze rosną) ? albo umbry jak w większości przedogródków....
...uDany ogród 07:12, 10 sie 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Dana, najlepsze życzenia i uściski

Serdecznie dziękuję za życzenia
Ukojenie 06:58, 10 sie 2017

Do góry
Ukojenie 06:56, 10 sie 2017

Do góry
Cynie
Ukojenie 06:55, 10 sie 2017

Do góry
Mieczyki florentina
Działeczka Asi :) 06:46, 10 sie 2017

Do góry
No cóż Asiu, ja powtórzę za Iwonką- zwala z nóg.

Masz najpiękniejszy kompostownik na forum.
Ogród na piasku i z wielkim murem 06:20, 10 sie 2017

Do góry
Wspaniała ta 'broszka;.

Jeszcze takie cuda nie widziałam.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 03:19, 10 sie 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
poczynione wypociny betonowe

w sensie....tworzy się

Ale z Ciebie artystka) Piękne masz hortensje
Ogród Bogusława 02:12, 10 sie 2017

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)

O ja cccie !!!! Rewelacyjnie !!! Po prostu nie mogę się napatrzeć.
Cukiereczki igiełkowe super...nazbierałeś same rarytasy.
Pozdrawiam.
Ogród bacowej 01:03, 10 sie 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Śmiałek to chyba nie jest trawa na słoneczne stanowiska- tak mi wychodzi z 5-letnich obserwacji. Dodatkowo jako pierwszy łapał u mnie rdzę. W tym roku pryskałam go ekologicznie i daje radę, ale w poprzednich sezonach było gorzej. W półcieniu listki mu nie żółkną. Dziewczyny piszą, że on się nie bardzo nadaje do pojedynczych nasadzeń. Że dopiero sadzony w ilościach hurtowych dobrze się prezentuje. Nie mam miejsca, żeby to sprawdzić. Mam jednego. Wystarczy.

Chyba tak go przesadzę żeby o tej porze nie było widać brzydkiego dołu , a tylko te wiechy .

Począkiem czerwca mnie zachwycał

Typografia ogrodu 00:55, 10 sie 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A tymczasem na naszym trawniku

Kiedyś był taki konkurs na wypoczynek i pracę w ogrodzie, chodziło o to, by pokazać, że ogród jest dla wszystkich: do pracy, wypoczynku i zabawy. To zdjęcie kwalifikuje się na I miejsce.
Super pomysły masz Asia. A jaka frajda dla dzieciaków

Ps. Miałam sporo do nadrobienia. Nie dałam rady, ale wybiórczo coś mi się udało nadrobić. Podziwiam Cię i twojego e-Ma. Super ogród tworzycie i wyjątkowy.
Ogród w małym bloku 00:34, 10 sie 2017

Do góry
Witam

Jestem nowy i proszę o pomoc jak zaplanować prace i co zrobić żeby było tak jak trzeba.
Jestem na etapie działań w ogródku ( od 3 lat jak się wprowadziliśmy była tylko trawa i to słaba rosły mchy i wątrobowce)ok 50 m/kw
Poprawiłem chodniki i przekopałem wszystko mieszając z piachem i ziemią do trawnika bo ziemia była zbita - pod spodem jest garaż więc tej ziemi nie ma tam za dużo i jest wilgotno.
Zacząłem wytyczać linię trawnika ale mam pytanie o projekt bo żonie się podobają półokrągłe wygibasy a ja jak facet lubię prosto
Załączam kilka moich pomysłów i może wypowiedziałby się ktoś - mogę jeszcze zmienić
Pytań pewnie będę miał jeszcze wiele
Załączam zdjęcia ogródka i pomysłów.

Z góry dziękuję

...uDany ogród 00:33, 10 sie 2017

Do góry
dana1s napisał(a)
Dzisiaj dzionek minął spokojnie, trochę murowania , trochę malowania no i planowania

Mój murek dzisiaj

Danusiu cegła z rozbiórki czy nowa? Bardzo gustownie wygląda! Czemu ja nie znam kolesia który aktualnie szuka pracy? No czemu W Krakowie i okolicach znaleźć w sezonie wolnego fachowca to jak przysłowiowej igły szukać...
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:28, 10 sie 2017

Do góry
Anitka napisał(a)

W środku jest wielki kamień, bo w tym miejscu nasza ekipa dom nam budująca wylała nadwyżkę betonu, którą ukryła pod warstwą ziemi. Mięliśmy kilka takich bomb betonowych ukrytych pod ziemią. Zawsze mnie dziwiło,że tak dokładnie ilość betonu zamawiają Ta była największa, nie sposób było jej usunąć. Więc leży kamień, a na nim leża ptaszki. Muszę tylko z tego miejsca roztarganego jałowca usunąć.

Na zdjęciu ten jałowiec na prawdę dobrze wygląda. Nie jest zrudziały i podszuszony z bliska? Ja mam takie dwa. Tydzień temu jednego wyczyściłam w środku i podcięłam każdą gałązkę, żeby już wyższy nie rósł. Zajęło mi to kilka godzin pracy, ręce mimo bluzy całe pokłute... Efekt średni. Dam mu szansę do przyszłego roku. Zrobię jutro zdjęcia to zerknij czy warto takiego "wiechcia" trzymać.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:23, 10 sie 2017

Do góry
Anitka napisał(a)
Ja umieściłam cztery w ogrodzie nad bukszpanami. Tak wyglądają w ogrodzie. Mama nadzieje, że nic do nich nie wpadnie, bo to by oznaczało kolejna inwazję szkodników w moim ogrodzie. Dobrze, że jestem już z każdej strony osłonięta przez rośliny i sąsiedzi nie wiedzą co ja robię w ogrodzie, bo spalili by nie na stosie albo uznali za nienormalną Wole znacznie moje dzisiejsze, poranne zajęcia

Jesteś lepiej przygotowana niż nasza armia do walki Tak szczegółowo opisałaś cały proces, że może dodasz ten wpis jeszcze do działu walki ze szkodnikami. Jest tam watek "bukszpanowy". Wiele osób ma te krzewy i na pewno skorzysta. Mnie do zeszłego roku bukszpan nie lubił. Miałam dwa krzewy hodowane do ozdób wielkanocnych, ale przez kilka lat nic nie podrosły i co roku musiałam mamie podkradać Rok temu kupiłam 3 kule i stożek i aż się boję pisać ...pięknie mi rosną. Na fali sukcesu dokupiłam dwa tygodnie temu 5 kul. Po twoich informacjach o pladze w Krakowie przeszukałam całe środki ale na razie nic nie ma... Oby jak najdłużej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies