Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

inka74 15:06, 10 paź 2017

a widzisz ja u Gruszki zachwycałam się tym rozchodnikiem. Super jest!
Kasia_CS 15:14, 10 paź 2017

inka74 napisał(a)
a widzisz ja u Gruszki zachwycałam się tym rozchodnikiem. Super jest!

A widzisz! to celujemy w niego na przyszły sezon

Na poprzedniej stronie Ci jeszcze mojego purple emperor podlinkowałam.

Jeszcze dziś jak tak przeglądałam Twoje rozchodniki i wpadłam na jeszcze jeden pomysł ciemnej odmiany-na brzeg rabaty, może między trawami by się udalo -Dazzleberry jako obwódka na kawałku rabaty
inka74 15:25, 10 paź 2017

ten ma drobne kiście kwiatów. Już jeden z tego typu mam i na żywo mi się nie podoba.
inka74 15:28, 10 paź 2017

hmm... może Gruszka by się nad nami zlitowała i dała ze 2-3 łodygi to potniemy i rozmnożymy. Z jednej łodygi ze 4 odnóżki można zrobić a jak w jedną doniczkę wsadzisz to na następny rok całkiem spora kępka już jest. One się doskonale rozmnażają. Biały teraz dla Łucji rozmnażam i już po 2 tygodniach widzę niteczki korzonków
Kasia_CS 15:39, 10 paź 2017

inka74 napisał(a)
ten ma drobne kiście kwiatów. Już jeden z tego typu mam i na żywo mi się nie podoba.

mowisz, że taki sobie ?

A Gruszka z jakich rejonów jest? Bo chyba nie mazowieckie? Ja z rozmnażaniem w domu przez zimę to chyba będę mieć problem przez tego mojego pomocnika właśnie... ostatnio udało mi się tego emperora rozmnożyć - chyba pierwszy raz próbowałam. Ale to już do ziemi zawędrował. A zima dłuuuuga, a parapetów nie dam rady upilnować z tym ancymonem...
Makusia 16:02, 10 paź 2017

Gruszka nie zna litości- wszak Ona była nauczycielką
Chyba

Ps. Przepraszam Cię HAniu za swój czarny humor
inka74 16:38, 10 paź 2017

Eeeee... Martuś a mnie się wydaje, że Gruszka to bardzo fajna babka jest (tak po jej wpisach wnioskuje bo osobiście nie miałam okazji poznać). A i ogród ma taki w klimacie jak lubię.

Kasiu - u mnie parapetów dostatek, mogę u siebie rozmnażać byleby się mi odmiany nie pomyliły bo już 3 mam różne w słoiczkach - dla siebie jedną tą Thunderhead, dla Joli jaśniejszą i dla Łucji białą. Rozchodnika gałązkę można wsadzić przecież w kopertkę i wysłać pocztą. Potem ciachasz i do wody aż puszczą korzonki. Listki też można lekko przesuszone w ziemię wsadzić z piaskiem i też podobno puszczają korzonki ale tego sposobu nie próbowałam. Gałązki jak tniesz to tak aby zgrubienie po listkach było i nie za blisko kwiatka. w ubiegłym roku z 2 białych zrobiłam całkiem spore 4 sztuki tym sposobem a orginały miały tylko po 1 łodyżce
Makusia 17:50, 10 paź 2017

Iwka ja Gruszkę uwielbiam, mogę tłumaczyć Jej zalet nie musisz
ren133 22:46, 10 paź 2017

Kasia_CS napisał(a)
Flaming flag i queeny, a drugi plan casablanca i purple pion

Kasiu,
A te biale pelne tulipany to jakie?
Kasia_CS 22:47, 10 paź 2017

Casablanca - są przepiękne, pełne