Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Basi 22:26, 25 sie 2023

Do góry
Tu jest krzew, który zastąpi tego biedaka.

A tu 2 hortensje, które dopiero zaczną kwitnąć. Czemu tak późno?

Ogród Basi 22:24, 25 sie 2023

Do góry
Na pierwszym planie usychający Cunningham White a na drugim Nova Zembla.

Tu kolejna porażka. Prostowałam krzywy krzew bez szpadla. Tak, po prostu, naginając go uszkodziłam mu korzenie. Usycha.

I kolejne niepowodzenie. Ten krzew już dwa-trzy lata jest taki mizerny. Gałązki są delikatne, cienkie. Uważam, że sadzonka sadzonce nie równa. Niektóre są jakieś rachityczne, nie chcą rosnąć. Inne, tak samo traktowane rosną super.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 22:16, 25 sie 2023

Do góry

Ale masz ładne hakonki to są te, które niedawno sądziłaś, kojarzy mi się, że w zeszłym roku? tak ładnie urosły

Ogród Basi 22:15, 25 sie 2023

Do góry

Ogród Basi 22:14, 25 sie 2023

Do góry
Dzisiaj zrobiłam spacer po ogrodzie z aparatem.

Tu w oddali dwa usychające rodki. To właśnie je miesiąc temu przesadzałam i rozluźniałam im bryłę korzeniową.

Ogród Muszelki 22:09, 25 sie 2023

Do góry
Było (13 marca)

17 lipca

Jest (25 sierpnia)

Ogród Basi i Romka 21:57, 25 sie 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Jeeeeeej! Cudny widok!

No i one pozwalają się obserwować, tak z dość bliska chciałam trawnik kosić, tam gdzie one są nie koszę, trudno i tak nie mam ładnej trawy bo one nie są w jakimś kącie, tylko tak jakby na początku, trochę na środku ogrodu pod tym świerkiem, gdzie rdest, mam tam takie cegły i chyba im taka skrytka pasuje

Z drugiej strony mają jeżowki
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 21:48, 25 sie 2023

Do góry
Kasya napisał(a)
Dzisiaj byliśmy na usg
Podobno wszystko juz idzie w dobrym kierunku
Zaczyna więcej jeść i nawet myśli o zabawie
W ogrodzie nic nie robię
Skosilam tylko trawę

I to jest dobra nowina
Ogród w malinówkach 21:04, 25 sie 2023

Do góry
Pomidory zebrane

Pachnący różami, malowany bylinami 20:54, 25 sie 2023

Do góry

Pachnący różami, malowany bylinami 20:51, 25 sie 2023

Do góry
Odpowiem zbiorowo.
Ziemię mam raczej gliniastą. Wykopy, to praca ręczna mojego ema, który ma poziomicę w oczach i rękach. W tym roku chcemy wylać połowę murka, reszta może w przyszłym roku. Robimy szałowanie wykopu, em jest dowodzący, ja pomocnik. Dzisiaj rano mocno u nas padało, ale nie oberwało ziemi. Liczyliśmy na pochmurny dzień, ale po deszczu wyszło słońce i znowu było prawie 30 stopni. Pracowaliśmy w słońcu. Dzisiaj zbiliśmy jedną ścianę.

Jutro dalszy ciąg zbijania.

Tutaj gdzie jest ziemia z wykopu, będzie basenik
Murek zakręca za WC i linią prostą pobiegnie w stronę domu. Tutaj, gdzie jest domek ogrodnika w potrzebie, będzie murowana, dużą donica, dla zrównania lilii murka.
Tak sobie kiedyś to wszystko wymyśliłam, a teraz realizujemy

Murek będzie czymś obłożony. Mnie się podoba cegła klinkierowa, albo łupek. Do elewacji domu chyba lepiej pasuje łupek ?

Córka robi przedogródek. Mnie się podoba, będzie bardzo zielono i spokojnie.

Glina i zielsko 20:46, 25 sie 2023

Do góry
Kwiatuchy
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 19:32, 25 sie 2023

Do góry
Miejsce na budowe ma 20x30 metrow wiec wystarczy. I widok na jezioro jak przymruzyc oczy I patrzec przez drzewa buahaha

I z racji wielkosci na starosc jakbysmy sie tam wybudowali mozna postawic dodatkowo nawet 4 domki 5x7 metrów na zgłoszenie I je wynajmowac letnikom.

I kanalizacja jest.
Grzebiuszka ziemna 18:27, 25 sie 2023

Do góry
Odnóża ma tak długie jak tułów, dostała na pożarcie osę i bardzo szybko złapała ją tymi długimi odnóżami i metodycznie obgryzała łepek. Jakie było nasze zdziwienie, jak okazało się, ze modliszka w Polsce (cytat z Wiki)- "znajduje się w Polskiej Czerwonej Księdze jako EN gatunek bardzo wysokiego ryzyka i jest objęty ścisłą ochroną gatunkową[10]. Od 2016 roku jest także na Światowej Czerwonej Liście IUCN jako gatunek najmniejszej troski"
Cd sesji fotograficznej, bo trudno, żeby taki gość jej uniknął

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:24, 25 sie 2023

Do góry
Dzisiaj byliśmy na usg
Podobno wszystko juz idzie w dobrym kierunku
Zaczyna więcej jeść i nawet myśli o zabawie
W ogrodzie nic nie robię
Skosilam tylko trawę
Grzebiuszka ziemna 18:16, 25 sie 2023

Do góry
Joku napisał(a)
To Mirranda taka olbrzymka? Moja od kilku lat zbiera się z niebytu po potraktowaniu przez ślimaki w pierwszym roku po posadzeniu...

Jolu - piszą, że dorasta do 6m wysokości, tylko nie wiadomo w jakim przedziale czasowym nastawiam się i ją na długość

Roocika napisał(a)
Cudnie, że mogłaś w takich warsztatach uczestniczyć Też ostatnio odpuściłam forum, jakoś za dużo się dzieje.
Macham Bożenko

Dzięki Asiu - odmachuję
Alu i Aniu - dzięki każdy ma jakieś swoje preferencje, a dla mnie ogród to część, jak na razie niekończąca się część życia. Jestem gdzieś w połowie moich planów i zamiarów.

Posadziłam jednoroczne powojniki w komitywie z nowymi, a wiec dość krótkimi klematisami i aktinidią jako zagęszczacz i jestem nimi zauroczona. Kwiaty ok 7cm zamykają się na wieczór a rano buchają kolorami, różne paseczki czasem pomieszane z kolorem:

A teraz przyrodnicza przygoda - moja koleżanka zakupiła w dyskoncie kwiatka w celofanie i po przyjściu do domu zauważyła, że siedzi w nim MODLISZKA!!

a ku -ku patrzę na ciebie:

cdn nastąpi
Ogrodowe wariacje 17:20, 25 sie 2023

Do góry
Mam lenia do kwadratu ale jeszcze się urlopuję w ogrodzie
Córka podlewała donice jak nas nie było i sporo padało także ogród nie odczuł mojej nieobecności

Szykuję się na małe przesadzanki, korekty ale za gorąco jest teraz.
Mam kilka spostrzeżeń z tegorocznego sezonu i podzielę się z Wami tylko fotki zrobię

Miłego weekendu dla Was

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 17:02, 25 sie 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dzisiejszy zbiór własny, w tym pierwsza papryka w sezonie.

O matko!
Tyłu pomidorów to ja przez cały sezon nie mam.
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 16:49, 25 sie 2023

Do góry
Dziewczyny normalnie jaram się jak dziecko

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 15:07, 25 sie 2023

Do góry
Kupilam Brother z tuszem, niestety. Szkoda ze Cie nie spytalam.
No nic.

Sokownik mam z nierdzewki na indukcje, dziala

O wyciskarce pomysle, myslalam ze kilkaset zl, 1700 x lat temu wydaje sie drogo?

Ogladamy dzis działke nad jeziorem, chyba ja kupie???

Droga do wsi

Jezioro po drugiej stronie drogi w stosunku do działki. Wioska liczy 200 mieszkancow

Bylam w urzedzie gminy, pogadalam, wszystko wyglada dobrze?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies