Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Pokaż wątki Pokaż posty

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 23:05, 30 cze 2024

I na koniec dzisiejszego dnia moje groszki pachnące i maczki(nie mogę zdecydować się na fotki więc będzie spam):

anpi 23:08, 30 cze 2024

Monia81 07:16, 01 lip 2024

Ależ miałyście super czas wspólne wyjazdy i zakupy są super no i te pogaduchy o wszystkim a w ogrodzie lato, współczuję bardzo ugryzień kleszczy i leczenia, oby omijały cię szerokim łukiem w dalszej części sezonu.
Dorota321 09:01, 01 lip 2024

anpi napisał(a)
Trochę pomarańczu:

Piękny ogrodowy zakątek, zachwycam się.
Dorota321 09:07, 01 lip 2024

anpi napisał(a)
Mam wrażenie, że ogród wymknął mi się z pod kontroli. Ale ostatnio w ogóle nie mam na niego czasu.
Ale cieszą mnie te "białe kąciki", rozjaśniają ogród , który wymaga przycięcia tu i ówdzie, bo robi się cieniście

To miejsce też mnie urzekło, ta biała przerośnięta roślinami pergola przyciąga mój wzrok.
inka74 09:31, 01 lip 2024

anpi napisał(a)

obłędnie ten kącik wygląda...

Przygody z kleszczami nie zazdroszczę. U nas kotka stale coś przynosi z pola. Na szczęście nic nie zostało na nas ale znalazłam kilka sztuk tak luźno po niej chodzących. Standardowo więc za każdym powrotem dostaje mizianie sprawdzające.
Patrycja_KG_Lu 21:41, 01 lip 2024

anpi napisał(a)

Jeszcze te nie posadzone!

Ja dziś wsadziłam zakupy, o dopiero dzisiaj jest mniej niż 30 stopni. Zakwitła ta kocimiętka co i Ty kupiłaś
Alija 22:35, 01 lip 2024

Aniu, cudne te białe zakątki w Twoim ogrodzie, takie romantyczne, tylko podziwiać.
Zakątek z kocimiętką i różami na tle ceglanej ściany też jest kapitalny, masz wspaniały ogród.
Groszki też mi się podobają, też mam w tym roku, ach ten zapach.
Współczuję problemów z kleszczami, nic przyjemnego, kilka lat temu też miałam z nimi przeprawę, u mnie skończyło się boreliozą, dłuższe leczenie, badania, kontrole lekarskie, na szczęście dobrze się skończyło.
anpi 01:16, 02 lip 2024

Monia81 napisał(a)
Ależ miałyście super czas wspólne wyjazdy i zakupy są super no i te pogaduchy o wszystkim a w ogrodzie lato, współczuję bardzo ugryzień kleszczy i leczenia, oby omijały cię szerokim łukiem w dalszej części sezonu.

Tak, radochę miałyśmy trzy niedziele z rzędu i jeszcze jedną sobotę przy okazji
Dziś dla odmiany użądliło mnie coś w nogę, ale od razu zaaplikowałam sobie antyhistaminowe...i jest ok. Normalnie owady w tym sezonie chcą mnie" wygryść "z ogrodu
Ewa777 22:35, 02 lip 2024

Fajne macie te spotkania grupy
Bardzo mi spodobał Twój warzywnik. Ogród tez robi wrażenie. Na zdjęciach nie widać, że masz jakieś zaległości w pracach.