Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:40, 06 wrz 2017

Do góry
Hortensjowe dyrdymały.

Zauważyliście że ludzie dzielą się na....... no właśnie kategorii jest wiele

i ogrodniczki/cy też

są zwolennicy hortensji i zwolennicy róż - zauważyliście ?

są takie ogrody gdzie brylują wyłącznie albo jedne albo drugie

są też takie gdzie królują hortensje i tak dla dodatku jest troszkę róż

a są też takie jak mój i takie jak ja gdzie róże to podstawa a hortensje no są .

Ogród w mieście-ogrodzie 21:38, 06 wrz 2017

Do góry
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:37, 06 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
popłynęłam ale takie trakty jak u Navi tylko ze tak

no, no zupełnie bym na taki układ nie wpadła.

Bardzo ciekawy, tylko od razu zaznaczam, że ja nie chcę mieć jednego gatunku traw. Chcę miej ich jak najwięcej i w dużej ilości

inne spojrzenie i od razu inny pomysł, ja krążę cały czas w kółko, za tużo chyba naciapane

Ogród w mieście-ogrodzie 21:37, 06 wrz 2017

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 21:31, 06 wrz 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ale ci ten busz zielony się rozrósł!!
A ten ładny liliowiec z pierwszej fotki, to tam jeszcze rośnie ??

Czekam aż ściana będzie zielona a bluszcz spotka się z wiciokrzewem.
Oczywiście w tym roku to była zachwycająca kępa.

Rododendronowy ogród II. 21:31, 06 wrz 2017

Do góry
luk napisał(a)
Witam,

Przez wiosnę i lato starałem się jako młody (stażem) ogrodnik dbać o moje rododendrony. Wyglądają już lepiej niż wczesną wiosną.

Mam prośbę o opinie bo część liści jest jasnych i chyba coś mi podgryza rododendrony. W sezonie nawoziłem je dedykowanym nawozem. Może za dużo?

z góry dziękuję za opinię

Ogólnie sa w dobrej formie a te jasne liscie mają taki kolor bo jeszcze sie nie zestarzały, byc może za późno dałes nawóz ale i deszcz ciągle padajacy pobudza je do rośnięcia.Jak sie zestarzeja zmienia kolor. Nawoz wystarczy dac dwa razy w roku , na wiosne i po kwitnieniu, nie ma co dawac więcej bo mogą nie zdrewniec przed zimą i zmarzną. Na dwóch ostatnich zdjeciach widac ze nie wyłamałes przekwitłych kwiatostanów, nie jest to przymusowe ale lepiej to robic.Widac tez ze liscie są podgryzione przez opuchlaki , teraz juz nic z tym nie zrobisz ale wiosna warto opryskac rośliny i ziemię np Calipso lub innymi środkami owadobójczymi lub zastosuj nicienie.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:29, 06 wrz 2017

Do góry
sierika napisał(a)
Miro, dziękuję. Polubiłam Izę bardzo i jej piękny ogród, dwa razy spotakałyśmy się na zlocie. Miro mam cichą nadzieje, że wpadniesz kiedyś do mnie na żywo, np. z Kondziem. Kiedy napisałaś, że lubisz chaos w ogrodzie wyczułam bratnia duszę.

Patrz ile mamy wspólnych znajomych nawet nie wiedziałam.
Bardzo dziękuję za zaproszenie - jestem baaaardzo ciekawa Twojego chaosu - u mnie teraz w ogrodzie totalna rozpierducha - sorki ale to tylko tak można określić - jak zrobię fotki to pokażę.

A na razie zapraszam na moje hortensjowe myśli.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:23, 06 wrz 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
Ale fajnych detali Ci przybyło
Melon z własnego ogródka to jest to

Tak detali mi przybywa bo mam do nich słabość i stale boję się żeby nie zagracić bo to łatwe - jeśli już tego nie zrobiłam .

Wszystko z ogródka do jedzenia jest niam .

bardzo lubię tą dalię - z nasion własnej produkcji a bulwy przechowałam i to jej 3 sezon

Ogród w Cichym Dworku 21:20, 06 wrz 2017

Do góry
Został także przesadzony iglak niebieski jałowiec z innego miejsca... a nowe to koło oczka
Rododendronowy ogród II. 21:19, 06 wrz 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)
Poproszę o wiadomości i zdjęcia ogrodowe - przyganiał kocioł garnkowi, bo ja jestem bardzo nieczęsto teraz na forum i nawet z aparatem we własnym ogrodzie.

Ja tez w tym roku prawie tu nie piszę i mało zaglądam. Zdjec tez prawie nie robię bo co tu robic jak grad zniszczył ogród i do dzis to widac, liście podziurawione, wszystko gorzej kwitło, w sumie nic nie cieszy. Floksy juz przekwitają do tego deszcz pada ale wstawie ich wczesniejsze zdjecia i może zdjecia moich nowych ptaków metalowych.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:16, 06 wrz 2017

Do góry
sierika napisał(a)
Miro podczytuję Twój wątek od jakiegos czasu, pora ujawnic się i przywitać.
Mieczyki abisynskie nie przeżyją w gruncie u nas, na przełomie wrezśnia/października nalezy je wykopać, pozwolic obeschnąc i wyschnąc lisciom i przetrzymac do wiosny w pomieszczeniu. W marcu można wsadzic do doniczki lub w maju do gruntu. Potrzebują ziemi przepuszczalnej.

Ewo witaj, bardzo mi miło, "widuję" Cię u Tamaryszka a muszę jeszcze zobaczyć na forum.

Dziękuję za info o mieczykach.

Powitalna Aphrodyta

pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 21:14, 06 wrz 2017

Do góry
GorAna napisał(a)

Ładne to, bardzo ładne!

Zawsze podziwiam tych, którzy robią wieńce dożynkowe. Nawet nie wiedziałabym, jak się za to zabrać. Dzięki za warsztat, Aniu.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:13, 06 wrz 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)
Dzięcioł w drzewo pukał, dziewczę płakało....

Niezmiennie podobają mi się kwiatowe kosze i warzywne też. Cieszę się z żyjących fuksji.
Zadań ogrodowych bez liku, ale ja tak sobie myślę, że jak byłabym Tobą, to zadowalałby mnie "stary ogród" i robiłabym coś tylko w "nowym".
Cebul nakupiłam jak głupi piwa. A chciałam kamasje i w ogóle nie było...
Miałaś szachownicę perską kiedyś? Gdzieś w znajomym ogrodzie widziałam kiedyś na forum. I mieczyki abisyńskie kupiłam na próbę, bo zachwyciły mnie w ogrodzie Margery Fish w maju zeszłego roku, może przeżyją jak się dobrze okryje, albo wsadzi w donicę w szklarni i zadołuje może lepiej.

Gabrysia szachownicy perskiej nigdy nie miałam i jakoś mnie nie ciągnie. W ub roku posadziłam cesarskie a z szachownic najbardziej lubię kostkową.

Ogród nowy nie na moje siły - tam się dzieje wolno ale się dzieje.
Muszę dbać o stary bo on sam o siebie nie zadba. Jakbyś zobaczyła co narobiłam w starym to byś się za głowę złapała - tak jest ze starymi - choruję i trzeba wycinać , przycinać i tak stale

cebul nie nakupiłam wiele ale już mnie pokusiło na ciut

Ogród w Cichym Dworku 21:11, 06 wrz 2017

Do góry
Jednak troszkę deszczyk dał popracować chodz czasem mnie przegonił do domku
Przerobiłam troszkę rabatę koło oczka wyrzuciłam trawkę tą jasną z białym i poukładałam bukszpany,dodałam inne trawki jężówkę i tuje które będą na stozki Zdj robione pózno więc troszkę mniej widać
Tak było

Tak jest teraz po zmianach jutro zrobię lepsze zdj a i jeszcze jest z tyłu hortensja bukietowa

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:08, 06 wrz 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)

hihi jak w tym kawale
" - babciu co to jest
- czarna Jagoda
- a dlaczego jest czerwona
- bo jest jeszcze zielona"

podgladam Twoje ogrodowe poczynania

dobre, musze zrobić fotkę bo to nietypowa sytuacja no i czekam jak się przebarwi

zapraszam do podglądania - już rozwaliłam 3 fronty - a nie kończę - sama nie wiem jak to ogarnę - co tam powoli

tu front studnia - prace trwają - ja tu mogłabym mieć na całą jesień robotę
muszę wysadzić różę wielką rugosę i kalinę watanabe która tu źle rośnie
a zrobię wiosenny zakątek z porzeczką krwistą i masą miodunek i pierwiosnków

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:04, 06 wrz 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Dzieciolek cudniasty . Ja bym nie czyscila, ta rdza uroku dodaje. Dostalamkiedys id Kasi metalowy kwietnik i spe jalnie na zimę w ogrodzie zostawi
lam zeby trochę zardzewial. Też pomyślałam o swiecach w tym cudeńku .

Tak masz rację nie będę czyścić - w zimie będzie świecznikiem a na wiosnę skombinuję jakieś miseczki i dam tam rojniki

Od nowa ... na przekór wszystkim 21:03, 06 wrz 2017

Do góry
popłynęłam ale takie trakty jak u Navi tylko ze tak

Lubię go :) 20:50, 06 wrz 2017

Do góry
krzewuszka zakwitła ponownie

a wisteria wspina się po linie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:45, 06 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)
wrzesień 2016 z tyłu 6 szt. rozplenicy Lady U

I dzisiaj te 6 szt. rozplenicy...

Poli Lady U szybciej rusza niż gracki? masz takie spostrzeżenia może?
Ptasi gaj 20:32, 06 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Te czerwoniaste pióropusze tego miskanta...miodzio!!!!!!!!!!!

Ta różowa upakowana róża cudna, ja też poproszę o nazwę

Kasiu chyba ciebie nie zrozumiałam pokazuję trzy róże, która to ta "róża cudna".

Więc ta jest NN

Poniżej róża - Rosengräfin Marie Henriette - czy to ta upakowana.

I jeszcze jedna też bardzo ładna nazywa się "Beverly" dwie foty obok

Wszystkie trzy powyżej są bardzo ładne kwitną non stop aż do zimy. Ta środkowa jeszcze w grudniu zeszłego roku kwitła pączków miała od groma, ale było za zimno nie mogły się rozwinąć więc ścięłam do wazonu w domu się rozwinęły.
Jeszcze mam 3 krzaki róży różowej ale od wiosny tego roku już kwitła nazywa się "Oliwia" sprawdź w necie to zobaczysz.

Więc Kasiu napisz o którą ci chodzi.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies