faktycznie inaczej, ale na stronie piszą, że zmienia zabarwienie liści i kwiatów w trakcie kwitnienia...
ja swojego wcześniej nie obserwowałam i nie mam zdjęć - może się finalnie okazać, że mamy takiego samego - myślę, że tylko spokój może nas uratować
Witam wszystkich!
Proszę o informacje co dolega moim hortensjom? Grzyb czy niedobór składników?
Problem pojawił się na spodnich liściach krzewu. I co zastosować na tą dolegliwość?
Iwonko to jest chyba Coconut Lime, ma około 50cm... Masz rację, świetnie się komponuje z hortensjami, mam zamiar ją podzielić i porozsadzać bo niestety ale się nie wysiewa... tzn nie tworzy nasion, a przynajmniej jak dotąď nie tworzyła...
Zobaczymy jak w tym roku.
Np. już 3 rok powtarzam sobie, że taka plama bieli nie może tak rosnąć
(floksy białe), bo nie jest lekka. Jest białym plackiem. Ale floksy te są naprawdę urodziwe i myślę sobie, co z nimi.
Te floksy zaś są urodziwe pod każdym względem (obok "łabędzich szyi", tojeści orszelinowatej od Małej Mi
a jaki to rdest ? wysoki? niski? rózowy? czerwony? ....dopiero co doszłam to tego ze na wysoki rdest u mnie nie ma miejsca ( bo niski mam ...roznie w oczach) ale jak u ciebie miejsce na rdest jest ...to musze zmienic moje myslenie
Ewcia mówiłaś, że hortka korzonki ma marne, a one ładniutko ukorzenione i to aż dwie . Dzięki Kochana . Posadziła w 2 różnych miejscach
rudbekie szaleją. Ta na przedzie to samosiejka . Mam ich więcej. A żebym nie była gołosłowna, że ogród mam ogrodowiskowy, to rudbekie (i nie tylko) mam od Małej Mi .