Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

popcorn 14:31, 12 paź 2017

no fiesz! no foch normalnie!
Cudnie masz! Ktoś miał tak nazwany wątek, właśnie od rozmiarów chusteczki

pięknie masz i jaka przestrzeń jakimś cudem!
Margarete 14:34, 12 paź 2017

popcorn napisał(a)
no fiesz! no foch normalnie!
Cudnie masz! Ktoś miał tak nazwany wątek, właśnie od rozmiarów chusteczki

pięknie masz i jaka przestrzeń jakimś cudem!

I ty pytasz o to ? - ta co miała ogród z gumy - gdzie po wykopaniu i odsprzedaniu kilku pełnych aut roślin od siebie z ogrodu nadal miałaś co wykopywać i zabierać- jak studnia bez dna...
U mnie tak samo naćkane do granic i różnorodność duża - jak u cyganki w tobołku...
Bogdzia 18:49, 12 paź 2017

Tez czekam na Twojego niesamowitego berberysa.
Margarete 15:50, 13 paź 2017

Bogdzia napisał(a)
Tez czekam na Twojego niesamowitego berberysa.

A ja na twoją "midasową krainę" jak mówi o niej Ania-Mała Mi...
Margarete 12:47, 14 paź 2017

Potrzebuję rady i pomocy ! Moje ukochane i jedyne takie duże w moim ogrodzie drzewo zostało naruszone i nadwyrężone przez ostatnie huragany. Pęka od góry, odchylając się wraz z jednym konarem w bok, tworząc głęboką szczelinę idącą wzdłuż pnia. To jest chyba jesion albo niejesion....nie ważne, jest śliczne,ma 18 lat i zdobi mój ogród. Jak go ratować? Obejmą? Z czego ? Śruba? Chyba za gruby pień - nie znajdę takiej ? Jakąś maść lecznicza do środka tej szczeliny ? Ale jaka ?
Potrzebuję pomocy!!!

Margarete 12:51, 14 paź 2017

Tak jak pokazałam w poprzednim wpisie to ono wygląda od góry a szczelina i rysa jest widoczna na pniu gdzieś do wysokości mojego wzroku, czyli od ziemi licząc tak około 150-160 cm. Potem już do samej ziemi rysy na zewnątrz pnia nie widać. Może jeszcze da się coś zrobić?
To ważny element w moim ogrodzie - nie wyobrażam sobie żeby go tu miało zabraknąć.

malgorzata_s... 13:09, 14 paź 2017

Gosiu widziałam drzewa spięte obejmą metalową. Miały skrócone konary i poza obejmą jeszcze właśnie te konary były spięte chyba też drutem. Samo spięcie pnia przy takiej dużej koronie chyba nie wystarczy.Maści ogrodniczej chyba całe litry musiałabyś wlać. Idź do Małej Mi ona ratowała katalpę to podpowie czym smarowali. Sama nie poradzisz to jakaś firma taką obejmę musi założyć.
Margarete 13:15, 14 paź 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu widziałam drzewa spięte obejmą metalową. Miały skrócone konary i poza obejmą jeszcze właśnie te konary były spięte chyba też drutem. Samo spięcie pnia przy takiej dużej koronie chyba nie wystarczy.Maści ogrodniczej chyba całe litry musiałabyś wlać. Idź do Małej Mi ona ratowała katalpę to podpowie czym smarowali. Sama nie poradzisz to jakaś firma taką obejmę musi założyć.

No właśnie - sama a nawet z synem nie poradzę...muszę się rozejrzeć za fachowcem.
Dzięki Gosiu.
malgorzata_s... 13:19, 14 paź 2017

Margarete napisał(a)

No właśnie - sama a nawet z synem nie poradzę...muszę się rozejrzeć za fachowcem.
Dzięki Gosiu.

W Łodzi masz chirurgię drzew na Piotrkowskiej.Znalazłam w google tel 42 636 47 28.
popcorn 13:55, 14 paź 2017

Szkoda drzewa

Gosia nie znam się. Ale pewnie obejma... Taka gdzie śrubując dalibyścue radę tę szczelinę zniwelować... Trzymam kciuki!!!