Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:44, 05 wrz 2017

Do góry
Paulina! Oj chyba nie wybrałaś się niedzielę do Muszyny bo pogoda była wyjątkowo paskudna . Moją siostrę zaraziłam tym naszym bakcylem ogrodowym i też całe dnie grzebie w ogrodzie Wrzosy ma wyjątkowo piękne - zdjęcia nie do końca oddają ich urok

Asia wrzosy są cudne... Może faktycznie skusisz się na nie? Jeżeli masz miejsce słoneczne, miejsce nie podmokłe, glebę przepuszczalną... to sadź
A na tej fotce na pierwszym planie ogromny wrzosiec - już ma pąki, ale kwitnąć będzie na wiosnę

Monika! Mi w tym roku po zimie część wrzosów padła a wrzośce wszystkie a były naprawdę spore. Wtedy obiecałam sobie "zero wrzosów i wrzośców" ale jak widzę te u siostry to zaczynam się łamać
Jestem w polu 23:26, 05 wrz 2017

Do góry
Warmia napisał(a)
misz masz

Co to za ciemnoróżowe kwiatki w tle?
Dalie z jeżówkami?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 23:20, 05 wrz 2017

Do góry
Tak na początku czerwca w Wojsławicach w 2015

I nie mogę znaleźć w pełni kwitnienia.
Zimozielony biało - różowy 23:18, 05 wrz 2017

Do góry
i strona zachodnia też z profilu

zrobiona niedawno ale już będę ją przerabiać Chcę dosadzić trawki, a teraz jest ich sporo Tylko nie mam pomysłu jakie by pasowały Może ktoś ma jakiś pomysł każdy mile widziany
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 23:08, 05 wrz 2017

Do góry

W kamiennym kręgu od początku 23:06, 05 wrz 2017

Do góry
GorAna napisał(a)

też lubię driakiew gwiaździstą, mam już z niej suchy bukiet
W Twoim ogrodzie jeszcze nie widać jesieni, kwiaty kwitną w najlepsze.
Zimozielony biało - różowy 22:55, 05 wrz 2017

Do góry
To najpierw strona południowa z profilu bo ładniej wygląda

a teraz z przodu w lewo

i w prawo
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:51, 05 wrz 2017

Do góry
Pod hortensjami Annabelle ładnie będą rosły cisy Repandens (jako taki wałek). Wiem, że można też próbować z 'Aurea Decora' i 'Elegantissima'. Ale to wszystko cisy "na wałki" nie "w kostkę". Hortensja i tak się zwiesza, więc obwódka musi być albo odsunięta od niej albo wytrzymała. A jakby dać języczkę, tę o bordowych liściach 'Britt Marie Crawford' - masz gdzieś takie zestawienie już? Liście są cały czas atrakcyjne na wilgotnej glebie. Od wczesnej wiosny. Zawsze hosty są fajne. Miniaturowe parzydło, co rośnie w taką kupę (wczesną wiosną zielona masa, potem kwitnie, a potem przez zimę też ładne i kontrastuje z kulami hortensji, tylko nie wiem, czy kolor kwiatów parzydła zgra się z bielą hortensji).

Rododendronowy ogród II. 22:38, 05 wrz 2017

Do góry
Witam,

Przez wiosnę i lato starałem się jako młody (stażem) ogrodnik dbać o moje rododendrony. Wyglądają już lepiej niż wczesną wiosną.

Mam prośbę o opinie bo część liści jest jasnych i chyba coś mi podgryza rododendrony. W sezonie nawoziłem je dedykowanym nawozem. Może za dużo?

z góry dziękuję za opinię

Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:35, 05 wrz 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Anula, Iza, Asia - hmmm, jakby to powiedzieć, trzecia rozplenica i miskant już kupione...
Rzeczywiście, lubię mieć efekt od razu a nie czekać na niego np. 3 lata... i zdaję sobie sprawę, że za niezbyt długi czas może trzeba będzie znów coś zmieniać ale na której rabacie mnie to nie czeka??? Rośliny nie przestają rosnąć więc prędzej czy później trzeba coś korygować. To ja wolę szybciej korygować niż czekać i czekać.

Poustawiałam, pomierzyłam odległości i zrobiłam foty. Może nie będzie tak źle z tymi odległościami.

Między rozplenicami jest 120cm odstępu. W założeniu mają zrobić łan, więc chyba będzie ok?
Od skrajnej prawej rozplenicy do hortki Limelight jest 100 cm - może ciut mało, ale chcę ją prowadzić wyżej więc może będzie ok?
Pomiędzy hortkami Little Lime jest 110cm.
Od rozplenic do hortek Little Lime jest 100cm.
Miskant jest kompletnie z boku, mam tam sporo miejsca i nie boję się o niego.
Damy radę???

No tak nie wolno ! Jak zasnąć .

Z Woslawic trawy przywiozłam to sadzilam koniec września ) wszystko żyje
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:35, 05 wrz 2017

Do góry
ale numer , wiesz, że się nie kapnęłam? U Ciebie na słonku to i kolorki złapał, a u mnie pod sosną był byle jaki. Sylwuś mam dowód na to, że od zeszłego roku rośliny baaaaaarrrrdzo Ci urosły - zobacz, to zdjęcie z 2016r, wiosna. Patrz choćby na te berberysy. Wierzyć się nie chce, że to te same
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 22:34, 05 wrz 2017

Do góry
Przepraszam za powtórki zdjęć i puste pola czujne oko admina poprawi ☺bardzo dziękuję .Wklejam z tabletu I poszło coś nie tak .Na dzialeczce mam już :wodę ,szambo,prąd .Mam też to kto zgadnie co to :☺
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 22:22, 05 wrz 2017

Do góry
Do tego działania natchnęła mnie cudowna koleżanka ☺Anabuko .Aniu bardzo Ci dziękuję za motywację jesteś wielka .Znacie Ją zapewniam Was ☺
Zobacz Aneczko co Ty ze mną robisz :

Pokochałam kupowanie i upiększanie mojego malutkiego raju ,dzięki Tobie .☺☺
Moja działka na Dębowym Lesie 22:17, 05 wrz 2017

Do góry
Dynie, kolejne rośną.Bo już 3 duże zostały wycięte i spożytkowane kulinarnie

Nasturcja

Ach, i te cebulki już posadziłam
A dzisiaj już nowe kupiłam ;:7

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 22:17, 05 wrz 2017

Do góry
I ta cudowna :
I ta druga ☺
Moja działka na Dębowym Lesie 22:14, 05 wrz 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Z hortkami Aniu to identyfikacja jest bardzo trudna. Jest wiele teraz odmian gdzie tylko kształt płatka je różni. Z wybarwianiem też jest różnie w zależności od wielu czynników pogodowych,glebowych,stanowiska. Sama też mam chyba jeszcze ze trzy lub cztery nn. Ale nic,wszystkie piękne.
Ja w przyszłym roku będę miała zgaduj zgadulę ze swoimi hortkami ukorzenianymi tej wiosny z patyczków. Zachciało mi się papierowych naklejek z nazwami . Wszystko było dobrze pòki stały w domu. Na zewnątrz nic z oznaczeń nie zostało po deszczach . Jak zakwitną w przyszłym sezonie może uda się je posegregować. Było chyba 5 odmian. Nie wiem gdzie ja miałam rozum

Hmm, no to poczekam z ta moja hortka NN.Może gdzieś , ktoś sie znajdzie,że ją rozpozna.A może i ja gdzieś poznam swoją.Ale najważniejsze,że nawet jest ładna.Ale nie trzyma atak pionu, raczej i bardziej się pokłada jka Vanilka.To juz wiem sama.
Mi z tych patyczków się ie udaje,Albo coś nioe tak z nimi robię.Albo za mało dbam.Za sucho.?
Ale wolałabym mieć nawet kilka Nn a je mieć z patyczków , niż nic nie mieć jak ja..
To je pomału dokupuję.
W hortensjach zakochałam się ok, 4 lat temu i tak co roku jakieś dokupuję.W tym roku też.A na przyszły też zaplanowałam 3 odmiany.Już kupiłabym,Ale muszę rośliny przesadzić i w to miejsce dać hortki.I muszę czekać.

Jabłuszka dojrzewają

Malinki

pomidorki też ciągle są

Ogród w budowie - nieustającej 22:07, 05 wrz 2017

Do góry
A ja na przerywnik tych rozważań i planów w zastępstwie Twojego przemarzniętego Sebastiana Kneippa mojego Ci wstawiam. Ta róża z patyczka po raz pierwszy dwa kwiaty miała!

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 22:05, 05 wrz 2017

Do góry
Ale oko moje cieszą wypielegnowane uwielbiane róże ☺☺ ☺☺
Moja działka na Dębowym Lesie 22:01, 05 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Aniu po ilości kwiatów jakie kwitną u Ciebie w ogóle nie widać, że jesień idzie Pięknie jest

U mnie każdego dnia trochę popada, trochę pochmurno.I dużo chłodniej.Ale kiepsko nie jest.A weekend ma być znowu ładny.To fajnie,Po całym tygodniu pracy, więcej odpoczynku.
Jesień się wkrada, wkrada.Czy tego chcemy czy nie chcemy ( tak jak ja ).

Mam 3 canny.Tylko i aż.I tak dobrze.Jedna już ubiegłego roku,Udało się przezimować.A dwie kupione na wiosnę.
W wcześniejszych latach, jakoś mi zawsze przepadały nie rosły.To dałam sobie ze 2 lata spokój z nimi.I znowu posadziłam i mam.W końcu.
Ta druga tak kwitnie

Koleuski

Wrzosy

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:55, 05 wrz 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Pogoda nie sprzyjała pracom w ogrodzie więc rano było grzybobranie.

Asiu ach, to jest widoczek aż zazdrość bierze, ze sama nie zebrałam tyle.

Takie najlepsze do słoiczka.

czyszczenia nie zazdroszczę.
a spacerkiem po lesie dotleniłaś puca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies