Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 13:34, 09 paź 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Wedle zamówienia. Z serii- Staw bez kadrów i retuszu....

Jak widać- nie ogarniam...

Jak dla mnie super! I pomyśleć jaki to jest raj dla wszystkich żywych stworzeń
Jak mawia mój ulubiony Monty Don "Nie bądźcie zbyt porządni w swoich ogrodach, bo to wbrew naturze"
Ja dopiero uczę się akceptować to, że nie wszystko powinno być pod kreskę i idealne
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:13, 09 paź 2017

Do góry
Czyli pi x oko
Tajemniczy Ogród 13:09, 09 paź 2017

Do góry
Widok na rabatę z ławeczki pod domem..Już widzę ją piękną oczami wyobraźni

I postanowiłam, że na razie nie będę sadziła tu rozplenic, mam na nie dobre miejsce na innej rabacie, a tu wolę wszystko posadzić razem, jak już będę miała całościowy plan.
Kiedyś będzie tu ogród 12:59, 09 paź 2017

Do góry
Kurcze Ania ja też mam taki stawik do ogarnięcia tylko kiedy Będę podglądać u ciebie jak go zmieniasz i może coś ja pokombinuje.Zobacz mój cały zarośnięty.foto usunę
Pszczelarnia 12:38, 09 paź 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

ach ja jak ja lubie takie widoczki
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:22, 09 paź 2017

Do góry

W pierwszej chwili też tak pomyślałam, tylko stwierdziłam, że na pewno masz na myśli bliżej placka
Wiesz, że źle wkleiłam, teraz zauważyłam - powinno być takie:
Kiedyś będzie tu ogród 12:17, 09 paź 2017

Do góry

Dla spostrzegawczych- co na tym zdjęciu jest a nie powinno?

Kiedyś będzie tu ogród 12:14, 09 paź 2017

Do góry
Wedle zamówienia. Z serii- Staw bez kadrów i retuszu....

Jak widać- nie ogarniam...
Zakręcony ogród 12:03, 09 paź 2017

Do góry
ale z Ciebie błyskawica Linie podobają mi się jak najbardziej.Umiejscowienie rabat też super.A tu moje wątpliwości :

Podest : myślisz,żeby taki wielki zrobić ? Myślałam bardziej ,że tylko wokół 3 drzew, które są najbliżej . Chociaż może rzeczywiści nie będzie spełniał żadnej roli w takich wymiarach. Pytanie okrągły czy prostokątny ? Mnie chyba bardziej okrągły się podoba :

Kawałek trawnika na froncie : myślałam,żeby w ogóle wywalić. Niczemu nie służy tak naprawdę.Chciałam tylko mały klomb na przeciw okna kuchennego. Tutejsza Katalpa do przesiedlenia. Jak dorośnie to zasłoni cały widok. Co innego w rogu, tam mi nie przeszkadza.

Rabata na froncie z lewej strony musi być węższa bo w rogu działki mamy tajemne przejście do sąsiadów, z którego korzystamy bardzo często (zaznaczyłam na biało, choć tak naprawdę to dzieura w płocie

Taras : Mam schody dookoła ( bez sensu ) Jak będziemy robić cokolwiek (drewno czy komozyt ale to inna temat ) to miałąm w planie zrobić schody tylko po środku (od jednej i drugiej strony ) Wówczas niewielki rabaty mogłyby też być wokół tarasu.

Jeżeli moje wypowiedzi są zbyt chaotyczne to napisz prosze. Dla mnie coś co wydaję się być oczywiste z Waszej perspektywy wyglądać może inaczej.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:31, 09 paź 2017

Do góry

kwiaty Leonardo oberwane przez wiatr na chwilkę pływają

Jeszcze chyba kształt zostanie zmieniony , ale nie wiem kiedy

Marze o takim poidełku u siebie,musze coś pomyślec w temacie,Fajny pomysł!Schody z bali i miescówka oczywiście genialna,skąd Wy tyle energii bierzecie?u Was ciągle coś się dzieje Pozdrawiam z zimnego podkarpacia
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:22, 09 paź 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Kiedyś wyczytałam, że dobrze jest, aby dominanty sadzić "w rogach trójkąta"

Żeby uniknąć tej linii prostej, która będzie prowadziła wzrok w kierunku warzywnika, jednego albo drugiego miłorzęba przesadziłabym za placyk.

Najgorzej, że nie wiadomo co to za odmiana i jak duża urośnie.

Czyli może tego środkowegoobok placyku a tego górnego przesunąć do rogu z cisowego żywopłotu?- bedzie po trójkącie?

Wiadomo tylko, że bilboa...Szkółkarz tylko tyle mi powiedział...zrobię dzisiaj zdjęcia im i liściom to porównam do stronki Ewy.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:12, 09 paź 2017

Do góry
Przez weekend mama zaprzęgła mnie do pracy u siebie...Jej też podoba się styl ogrodowiskowy, wiec:
przed:

i po:

Dojdą jeszcze trawy za magnolią w plecach: ML u stóp jakieś niższe lubiące wilgoć i stronę pn oraz tulipany Exotic empiror na samym przodzie i czosnki purple sensation z główkowatymi pomiędzy bukszpanami. Zastanawiamy się tylko jakie kwiaty dać na lato....:")
Trawy nie będzie bo nie rosła dobrze na tak wilgotnym i cienistym przedoogródku.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:07, 09 paź 2017

Do góry
Kiedyś wyczytałam, że dobrze jest, aby dominanty sadzić "w rogach trójkąta"

Żeby uniknąć tej linii prostej, która będzie prowadziła wzrok w kierunku warzywnika, jednego albo drugiego miłorzęba przesadziłabym za placyk.

Najgorzej, że nie wiadomo co to za odmiana i jak duża urośnie.

edit: zapomniałam rysunku dorzucić:
Zakręcony ogród 10:58, 09 paź 2017

Do góry
A może coś takiego:

Czarny placyk: altana
brązowy - drewniany podest
jasnozielone maziaje - rabaty
zielone kółka - drzewa

Nie wiem jak wyglada sytuacja przy tarasie, gdzie schody, a gdzie, więc tutaj rabat nie robiłam.

Linie zrobiłam swobodne, ale jeśli wolisz, mogę pomyśleć nad bardziej geometrycznymi - prostymi lub okrągłymi.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:53, 09 paź 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
A możemy zacząć od początku, bo się pogubiłam w tych kropkach i kółkach?

Jeśli dobrze rozumiem, to zależy Ci na drzewie na tej rabatce naprzeciwko tarasu.
Nie jestem na razie przekonana do tego pomysłu i stoję na stanowisku "zobaczymy jak rabatki i żywopłotki będą zrobione. W razie czego - się dosadzi"

I tego się trzymam. Przecież i tak przesadzać będę na wiosnę, ale dla czystości koncepcji wklejam:
czarne kółeczka - miłorzęby,
czarne z białym środkiem brzozy -ilość poglądowa, bo na pewno więcej ich się tam zmieści
czerwony - ambrowiec
brunatny - klon palmowy czerwony
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:52, 09 paź 2017

Do góry
poranna sesja zdjęciowa

Mirkowy ogród (początki) 10:47, 09 paź 2017

Do góry
A to dla tych co czytali wszesniejsze wpisy o szałwi.Tak wyglada po lipcowym przycieciu.Coś z niej będzie?
Mirkowy ogród (początki) 10:44, 09 paź 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Pegasus piękny...ciekawe roślinki wyhodowałaś.U Ciebie już kolorowo...ja jeszcze gram w zielone.
Bogusiu jeszcze troszkę zielonego i ja mam.

Przetacznik z tegorocznego siewu
Mirkowy ogród (początki) 10:41, 09 paź 2017

Do góry
Ciepłego tygodnia wszystkim
Skarbonkowy ogródek 10:37, 09 paź 2017

Do góry
Mnie się Twoja pierwsza wersja najbardziej podobała.
Ognisko tylko przeniosłam dalej od warzywnika:

A jeśli myślisz o zaokrąglonych rabata ch, to może tak:

Pomysł z kulisowymi żywopłotami przedni.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies