ale z Ciebie błyskawica

Linie podobają mi się jak najbardziej.Umiejscowienie rabat też super.A tu moje wątpliwości :
Podest : myślisz,żeby taki wielki zrobić ? Myślałam bardziej ,że tylko wokół 3 drzew, które są najbliżej . Chociaż może rzeczywiści nie będzie spełniał żadnej roli w takich wymiarach. Pytanie okrągły czy prostokątny ? Mnie chyba bardziej okrągły się podoba :
Kawałek trawnika na froncie : myślałam,żeby w ogóle wywalić. Niczemu nie służy tak naprawdę.Chciałam tylko mały klomb na przeciw okna kuchennego. Tutejsza Katalpa do przesiedlenia. Jak dorośnie to zasłoni cały widok. Co innego w rogu, tam mi nie przeszkadza.
Rabata na froncie z lewej strony musi być węższa bo w rogu działki mamy tajemne przejście do sąsiadów, z którego korzystamy bardzo często (zaznaczyłam na biało, choć tak naprawdę to dzieura w płocie
Taras : Mam schody dookoła ( bez sensu

) Jak będziemy robić cokolwiek (drewno czy komozyt ale to inna temat ) to miałąm w planie zrobić schody tylko po środku (od jednej i drugiej strony ) Wówczas niewielki rabaty mogłyby też być wokół tarasu.
Jeżeli moje wypowiedzi są zbyt chaotyczne to napisz prosze. Dla mnie coś co wydaję się być oczywiste z Waszej perspektywy wyglądać może inaczej.