Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Mirka 12:59, 09 paź 2017

Kurcze Ania ja też mam taki stawik do ogarnięcia tylko kiedy Będę podglądać u ciebie jak go zmieniasz i może coś ja pokombinuje.Zobacz mój cały zarośnięty.foto usunę
Kasya 13:18, 09 paź 2017

fajny staw...spory sie wydaje
masz duzy teren i jeszcze sporo pracy ale potem bedzie fajnie...
i zazdrosze ze mozesz ciagle kupowac jeszcze drzewa...
AniMa 13:25, 09 paź 2017

Koperek???
Staw ma potencjał...
anbu 13:34, 09 paź 2017

anka_ napisał(a)
Wedle zamówienia. Z serii- Staw bez kadrów i retuszu....

Jak widać- nie ogarniam...

Jak dla mnie super! I pomyśleć jaki to jest raj dla wszystkich żywych stworzeń
Jak mawia mój ulubiony Monty Don "Nie bądźcie zbyt porządni w swoich ogrodach, bo to wbrew naturze"
Ja dopiero uczę się akceptować to, że nie wszystko powinno być pod kreskę i idealne
anka_ 16:14, 09 paź 2017

Gosialuk napisał(a)
Szyszunia?
A staw już całkiem ładnie wygląda. Nowe nasadzenia są już widoczne, zobaczysz jak to wszystko ruszy w przyszłym roku. Podoba mi się ten wał, a na terenie zalewowym nasadź krwawnicy pospolitej - długo kwitnie. Moja łąka podobnie wygląda, więc dla mnie to normalka - tak jest bardziej naturalistycznie.

Nie Gosiu niestety nie szyszunia. Odpowiedź jest w prawym, górnym rogu....
Gosiu w realu staw wygląda lepiej, przynajmniej widać roślinki. Ale muszę jeszcze sporo dosadzić (mówię tu o typowo wodnych) no i muszą się rozrosnąć, żeby był efekt. Wał też mi się podoba, a jeszcze bardziej będzie mam nadzieję jak go ogarnę. Nad zielskiem pracuję... choć gdzieś dziki kawałek zostawię...

Mirka napisał(a)
Kurcze Ania ja też mam taki stawik do ogarnięcia tylko kiedy Będę podglądać u ciebie jak go zmieniasz i może coś ja pokombinuje.Zobacz mój cały zarośnięty.foto usunę
Mirko jeszcze sporo roslinek muszę posadzić, no i musi urosnąć to co już posadziłam. Fotki nie musisz usuwać.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 16:24, 09 paź 2017

Kasya napisał(a)
fajny staw...spory sie wydaje
masz duzy teren i jeszcze sporo pracy ale potem bedzie fajnie...
i zazdrosze ze mozesz ciagle kupowac jeszcze drzewa...
No Kasiu trochę metrów ma. Na zdjęciu to tylko kawałeczek terenu. Z drzewami to u mnie ten problem, że dzialka jest poprzecinana wzdłuż i wszerz zarówno liniami energetycznymi jak i wodociągiem. A to wprowadza ograniczenia. Ale do kupowania sporo... i pracy jeszcze więcej...

AniMa napisał(a)
Koperek???
Staw ma potencjał...

Nie koperek...
Aniu ma potencjał... i mam nadzieję, że choć w kawałku go wykorzystam...

anbu napisał(a)
Jak dla mnie super! I pomyśleć jaki to jest raj dla wszystkich żywych stworzeń
Jak mawia mój ulubiony Monty Don "Nie bądźcie zbyt porządni w swoich ogrodach, bo to wbrew naturze"
Ja dopiero uczę się akceptować to, że nie wszystko powinno być pod kreskę i idealne

"Nie bądźcie zbyt porządni w swoich ogrodach, bo to wbrew naturze"- pięknie powiedziane... No cóż mi pod kreskę nie grozi... typ bałaganiary ze mnie... niestety. I lubię dzikość... I te wszystkie stworzonka... no może poza tym na zdjęciu zagadce...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 16:32, 09 paź 2017

Kalina od Izy

Midwinter Fire

Azalia pontyjska -prezent od Bożenki. W słonku aż świeci.

Kasya 16:35, 09 paź 2017

co to za kalina ? listki podobne troche do burkwooda

i widze ze derenia juz gdzies dorwalas
anka_ 16:42, 09 paź 2017

Kasiu niestety nie wiem co to za kalina, bo Iza nie pamiętała nazwy. Muszę ją jeszcze podpytać. Ale cudna jest. Derenie upolowałam.
Kasya 16:43, 09 paź 2017

anka_ napisał(a)
Kasiu niestety nie wiem co to za kalina, bo Iza nie pamiętała nazwy. Muszę ją jeszcze podpytać. Ale cudna jest. Derenie upolowałam.

wyglada na pieknie pachnaca