Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wzgórze chaosu 22:24, 05 wrz 2025

Do góry
Gosialuk napisał(a)
A w radiu cały czas o suszy hydrologicznej słyszę. I Wisła w Warszawie prawie bez wody.
A zdjęcia porównawcze super. Ogród na okładkę.
Gosiu jutro zobaczysz wysuszoną i zaniedbaną "okładkę"
Końcówka lata sucha i leniwa. Ogród zarasta. Nawet zdjęć nie chce mi się robić. Nie mówiąc o robocie
Łąka za płotem najładniejsza

Do góry
Kordina napisał(a)

U nas całe lato lało, niewiele dni całych bez deszczu, wczoraj znowu ulewa parogodzinna i na 4,5 cm wody w i tak mokrą glebę. Chociaż może taki pożytek będzie, że poziom wód podskórnych się podniesie.

Anomalia pogodowe na terenie naszego kraju są wyjątkowo duże w tym sezonie.
U nas w sierpniu była niesamowita susza. Kilka tygodni bez deszczu.

Do góry
LIDKA napisał(a)
Iwonka w pięknym ogrodzie ta złota godzina cudna. Umiesz w foty♥️♥️♥️
Złota godzina każde miejsce zaczaruje

Wzgórze chaosu 22:23, 05 wrz 2025

Do góry
Agatorek napisał(a)
Jakby to były dwa zupełnie inne ogrody. Serio. Zupełnie nie do poznania.
Kamieniołom zlikwidowany

Wzgórze chaosu 22:23, 05 wrz 2025

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ale różnica No, powiem, jest na bardzo duży plus, jest super
Porównawcze foty najlepsze
2020/2025

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 22:10, 05 wrz 2025

Do góry
Gaury i budleje czarują
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 22:09, 05 wrz 2025

Do góry
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 22:08, 05 wrz 2025

Do góry
Pomponiki znowu kwitną
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 22:07, 05 wrz 2025

Do góry
Nowe rabatki we fiolecie
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 22:05, 05 wrz 2025

Do góry
Gradiole
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 22:05, 05 wrz 2025

Do góry
Ahh ta zieleń po deszczu
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 22:04, 05 wrz 2025

Do góry
Wieczorne kadry z ogrodu

I zachód słońca z kropelkami z podlewania w tle
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 22:02, 05 wrz 2025

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Miejsce na huśtawkę fajne wybrałaś. Z rozchodnikami to masz taką odmianę z jasnymi liśćmi? Jeśli nie to chyba niedobory pokarmowe. Miałam tak z 3 sadzonkami, które akurat trafiły na najsłabiej przygotowaną rabatę.

Pati w tamtym roku też myślałam że to jakieś niedobory ale to chyba dwie różne odmiany bo nawet kwiatuszki się delikatnie różnią

Te jasne jakby niedokokarmiine
I te drugie

Grzebiuszka ziemna 21:37, 05 wrz 2025

Do góry
Aniu jestem pewna, że miodunka i kukliki przeżyją
A u mnie przeleciała burza z deszczem, a co!
Ale musiałam sfocić chmury, niebo wyglądało zjawiskowo. Na całej linii horyzontu i z każdej strony nieco inaczej, zdjęcia niestety mały wycineczek, od południa:

Od zachodu:

Od północy niebo się otworzyło:

W niedzielę ma być zaćmienie księżyca od 19.30 do 21, pojadę gdzieś wyżej jak będzie bezchmurne niebo na foty Podobno ma być wyjątkowe

Ogród w malinówkach 20:41, 05 wrz 2025

Do góry
Na koniec dnia miskanty, z tych "kwitnących".

Miskant Herman Műssel na brzozowej, jeszcze trochę i będą miotełki.

Miskant Graziella zaczyna kwitnienie. Sadzonki w końcu podrosły, bo rok temu w doniczkach były mikre.

No i przy tarasach miskant Kleine Silberspinne.

Jutro zrobię przegląd rozplenic, bo już prawie wszystkie kwitną.
Pokażę nasz ogród 20:30, 05 wrz 2025

Do góry
My juz nasze drzewa cięliśmy o połowę. Kilkanaście lat temu. Efekt był taki,że wykształciły po 2 lub 3 nowe przewodniki i dalej rosły pod niebo
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:15, 05 wrz 2025

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
No raczej

Moja pierwsza malinowa chmurka

Żem ślinotoka dostała na malinową chmurkę, podam Ci mój adres impostu i spróbuję
a na poważnie (z powagą mi nie do twarzy, ale co tam...) jak możesz przesłać przepis przy okazji to poproszę na priv, albo tu, bo pewno inne osoby też skorzystają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:28, 05 wrz 2025

Do góry
Oraz zapytanie o aktualną ofertę i odpowiedź że szkółki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:27, 05 wrz 2025

Do góry
Moja opinia i odpowiedź szkółki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:25, 05 wrz 2025

Do góry
Nie lubię takich sytuacji więc piszę trochę ku przestrodze…
W ubiegłym roku chciałam zrobić rabatę koło firmy. Zamysł był taki że wzdłuż płoty będzie piękna ściana z Hortensji przed nimi rozplenice. Jesienią zamówiłam
„ telefonicznie” w Szkółce Szmit 40 Hortensji limelight, otrzymałam na @ fv opłaciłam. wysłałam pracownika do szkółki po odbiór hortensji. Wszystko ładnie, pięknie. Z uwagi na brak czasu zatrudniłam
Firmę ogrodniczą która mi przygotowała tą rabatę wzdłuż płotu, posadziła te 40 Hortensji i rozplenice przed nimi, rozłożyła matę, nawadnianie i zasypała kamieniami. Oczywiście za pracę zapłaciłam tej firmie. Wiosna przycięłam hortensje i jak zaczęły kwitnąć zauważyłam że coś mi się nie zgadza!!!! Okazało się że zamiast limelight mam ze 4 różne odmiany w tym jakieś miniaturowe. W odpowiedzi na jesienną korespondencję wysłałam reklamację do szkółki. Pani mnie przeprosiła, stwierdziła że musiała zajść jakaś pomyłka. Na początku próbowała mnie przekonać że przecież te hortensje ładnie wyglądają pomimo tego że są zasypane kamieniem… potem stwierdziła że rozumie i w takim razie dostarcza mi pomylone hortensje. Mówiłam że jestem wkurzona bo to mnóstwo pracy ale nie chce mieć różnorodnych Hortensji w tym miniaturek bo nie taki był zamysł. Już w myślach przeklinałam tą robotę która mnie czeka… odgarnianie kamieni, wykopywanie hortensji i sadzenie kolejnych !!! Poprosiła mnie o adres na który mają mi dostarczyć nowe krzaki. I zapanowała cisza…. Cierpliwie czekałam, gdy wróciłam z urlopu, skomentowałam
Na fb ich post o hortensjach z prośbą o dostarczenie prawidłowych hortensji, cisza, zero odpowiedzi. Bardzo rzadko wystawiam negatywne opinie w google ale tym razem to zrobiłam… bardzo szybko dostałam odpowiedź jacyś opinie. Według mnie zrobiona ze mnie pieniaczke. No rzekomo mi powiedzieli że dostarcza jak wyprodukują… po paru dniach poprosiłam znajomą by wysłała do szkółki szmit zapytanie o hortensje. Dzisiaj dostała odpowiedź że owszem posiadają w 2 różnych wielkościach ‍♀️‍♀️‍♀️
Oczywiście na swoje słowa mam dowody w postaci @ zarówno z mojej strony jak i znajomej.
Serio JEDTEM W SZOKU!!!
Tutaj na pierwszym planie limelight sadzona przed płotem dużo wcześniej i kupiona w lokalnym ogrodniczym w tle szpaler różnorodnych hortensji które miały być limelightsmi kupiona u Szmitow

A poniżej moja opinia na Google
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies