Nie wiem, ale ja bym ustawiła sobie jakieś listwy wysokie, wsadziła na miejsce docelowe i z punku widokowego ( taras) oglądała czy mi to odpowiada. A potem należałoby sprawdzić czy odległości między drzewami są zachowane.
W razie czego możesz ustawiać drzewa przed wkopaniem, ale musisz być już pewna ile ich potrzebujesz... chyba że miejsce zakupu jest niedaleko i w razie impulsu by dokupić jeszcze 1-2 szt
Aniu jeszcze tylko parę rzeczy i koniec w ogrodzie. Jeszcze trawy wyskoczę powiązać i okopczykować róże, kupię im kompost. Zimą planuję przycinkę drzew.
Teraz biorę się za domowe i zawodowe rzeczy
Chwasty - temat rzeka, tam gdzie nie mam wyjścia kładę szmatę.
Tak jest pod świerkami, bo tam trawa była, z tyły grabowego żywopłotu bo chwasty przez siatkę mi przechodziły. Resztę pielę, sypię korę, pielę i dosypuję znowu kory, bo zazwyczaj nie mam kasy by kupić takie ilości jak bym chciała.
A tutaj przykład z podwórka
Pod żywopłotem z bukszpanu miałam trawę,
Położyłam szmatę, czekałam rok aż zgnije wszystko pod nią, zdjęłam i przysypałam kompostem
To nie jest dobre rozwiązanie. Ty istota uporządkowana chcesz mieć "bałagan" na widoku?? Ola dobrze radzi zrób sobie parawan z cisów, ja też taki robić będę Lub z traw pomyśl
a bo ty chyba myślisz o liczeniu na uspokojenie siebie? nie mi chodzi o metode 1-2-3 żeby dziecko reagowało na polecenia
u mnie starsza ma problem z koncentracją a młodsza to jeszcze zlewa moje prośby więc czasem mam taki meksyk że głowa pęka