Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

AgataP 08:43, 24 lis 2017

anna_t napisał(a)

myślałam dać borówki i maliny przed

To nie jest dobre rozwiązanie. Ty istota uporządkowana chcesz mieć "bałagan" na widoku?? Ola dobrze radzi zrób sobie parawan z cisów, ja też taki robić będę Lub z traw pomyśl
AgataP 08:48, 24 lis 2017

Jeszcze jedno - a nie zmieści Ci się warzywnik tam gdzie masz wyjście z suszarni? wiesz - skrzynia za skrzynią, linia malin i borówek? Tam masz wodę blisko, nie miałabyś nic na linii wzroku... ja bym nad takim miejscem się zastanowiła... widzisz, że większość warzywników jest osłonięta przez wzrokiem... ja też posadziłam żywopłot, a jeszcze będę dosadzać cisy...
leon60 10:07, 24 lis 2017

anna_t napisał(a)
ale to jest z 7m od tarasu, pomiędzy jest jeszcze rabata podwyższona palisadami z rozplenicami i rozchodnikami

Jak uważasz ja nie posadziłabym nawet na odległość 17m miałam maliny w miejscu Kraterów za altaną praktycznie niewidoczne a i tak mnie wkurzały...
anna_t 11:23, 24 lis 2017

a maliny powinny być w pełnym słońcu? bo mogłabym je posadzić koło pralni ale tam po 12 już cień bo to wschód..

AniMa 11:36, 24 lis 2017

AgataP napisał(a)

To nie jest dobre rozwiązanie. Ty istota uporządkowana chcesz mieć "bałagan" na widoku?? Ola dobrze radzi zrób sobie parawan z cisów, ja też taki robić będę Lub z traw pomyśl

Potwierdzam
Borówki nieciekawie wyglądają a na zimę łyse i będzie widać goły placykprzez nie a maliny się rozłażą, nie upilnujesz ich.
Cisy będą idealne
anna_t 11:51, 24 lis 2017

Dziewczyny a czy mogłybyście ustosunkować się do mojego pytania o brzozową?
bo warzywnik to temat wiosenny a po drzewa jade w sobote..............
AgataP 12:45, 24 lis 2017

anna_t napisał(a)
Dziewczyny a czy mogłybyście ustosunkować się do mojego pytania o brzozową?
bo warzywnik to temat wiosenny a po drzewa jade w sobote..............

Nie wiem, ale ja bym ustawiła sobie jakieś listwy wysokie, wsadziła na miejsce docelowe i z punku widokowego ( taras) oglądała czy mi to odpowiada. A potem należałoby sprawdzić czy odległości między drzewami są zachowane.

W razie czego możesz ustawiać drzewa przed wkopaniem, ale musisz być już pewna ile ich potrzebujesz... chyba że miejsce zakupu jest niedaleko i w razie impulsu by dokupić jeszcze 1-2 szt
anna_t 13:07, 24 lis 2017

tak zrobię, najpierw wytycze ten kwadrat a potem ustawie "drzewa" tylko czy według Ciebie dobrze będą wyglądały wogóle takie dwa jednakowe kwadraty?

AgataP 16:03, 24 lis 2017

anna_t napisał(a)
tak zrobię, najpierw wytycze ten kwadrat a potem ustawie "drzewa" tylko czy według Ciebie dobrze będą wyglądały wogóle takie dwa jednakowe kwadraty?

Na pewno ułatwią koszenie bo będzie jedna linia
nawigatorka 22:55, 24 lis 2017

Myslalm kiedyś o tych płaskich krawężnikach w pasach traw. Ale zrezygnowałam. Ale uwazam ze to ciekawe roazwiazanie choc wymagające w ułożeniu by wyglądało nienagannie.
Ile brzoz w kwadracie 5x5 M? Zależy kto sądzi