Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 08:55, 24 lis 2017

Margerytka40 napisał(a)
Agatko jak ja bym miała taki porządek to siedziałabym i podziwiała tylko

Asiu dla przypomnienia - niedawno miałam tak, zdjęcia z marca 2014

AgataP 08:56, 24 lis 2017

Krys napisał(a)
Agata piekne widoki na prawo i lewo,miło sie patrzy na posprzatany ogród,dzisiaj i u mnie było piekne słońce,ale tylko węze powiesiłam na haku i spacer z Hiro uskuteczniłam

Krysia Ty z tymi spacerami to teraz uważaj - zbuduj może mu wielki wybieg i kropa...
AgataP 08:58, 24 lis 2017

Kasya napisał(a)
Agata, jaka stronę Krysi polecasz ?

Kasiu napisałam
AgataP 09:04, 24 lis 2017

tulucy napisał(a)
Nie mam pęcherzy, bo oddałam grabie emowi i dzieciowi. A oni też powoli się poddają... Ileż można tych dostaw grabić...

Pięknie u Ciebie jesienią również... Bardzo pięknie...

Luśka, u mnie chętnych brak Może raz pograbili i koniec.
Wcześniej grabiłam na leniwca czyli kosiarką, a teraz poczekałam na wszystkie liście i wygrabiłam już grabiami...

Dla zainteresowanych podjazd z kamieni na obecną chwilę. Liści u mnie nie brakuje, tym bardziej kasztanowiec po środku podwórka i nie ma co demonizować, liście zbierałam też kosiarką, bardzo przyjemnie - potem do wora i na tyły domku gospodarczego - tworzy się ziemia liściowa.
Reszta zgnije zimą, jak się uda to jeszcze mocznikiem sypnę, proces się przyspieszy..

To zdjęcie z ubiegłego roku z lutego - liści brak

AgataP 09:14, 24 lis 2017

anna_t napisał(a)
no slicznie prosze pani
jak ja Ci zazdroszczę że juz możesz tylko sprzątać, ja nadal nie do końca czuje dotychczasowe plany bo wciąż szukam siebie w tym wszystkim.

jak ty to robisz ze na np. jesiennej nie masz chwastów??

Aniu jeszcze tylko parę rzeczy i koniec w ogrodzie. Jeszcze trawy wyskoczę powiązać i okopczykować róże, kupię im kompost. Zimą planuję przycinkę drzew.
Teraz biorę się za domowe i zawodowe rzeczy

Chwasty - temat rzeka, tam gdzie nie mam wyjścia kładę szmatę.
Tak jest pod świerkami, bo tam trawa była, z tyły grabowego żywopłotu bo chwasty przez siatkę mi przechodziły. Resztę pielę, sypię korę, pielę i dosypuję znowu kory, bo zazwyczaj nie mam kasy by kupić takie ilości jak bym chciała.
A tutaj przykład z podwórka

Pod żywopłotem z bukszpanu miałam trawę,

Położyłam szmatę, czekałam rok aż zgnije wszystko pod nią, zdjęłam i przysypałam kompostem

AgataP 13:15, 24 lis 2017

Skończyłam sprzątnęłam to co miałam w donicach, zadołowane, posadzone, schowane... kropa. Tylko wiązanie traw i kopczyki na róże zostały.

Zasłużyłam więc na dobry obiad

smażony ryż z warzywami i kurczak w curry z mlekiem kokosowym

popcorn 14:27, 24 lis 2017

mniam mniam zgapiam pomysł na obiad niniejszym tylko udo z indyka to tego curry będzie
bacowa 14:47, 24 lis 2017

popcorn napisał(a)
mniam mniam zgapiam pomysł na obiad niniejszym tylko udo z indyka to tego curry będzie

Karola , indyka trzeba ułaskawić.
Gruszka_na_w... 17:02, 24 lis 2017

AgataP napisał(a)

Dla zainteresowanych podjazd z kamieni na obecną chwilę. Liści u mnie nie brakuje, tym bardziej kasztanowiec po środku podwórka i nie ma co demonizować, liście zbierałam też kosiarką, bardzo przyjemnie - potem do wora i na tyły domku gospodarczego - tworzy się ziemia liściowa.
Reszta zgnije zimą, jak się uda to jeszcze mocznikiem sypnę, proces się przyspieszy..

U mnie na klińcu też nie ma problemu z liśćmi.
Ogród masz pięknie przygotowany do zimy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 17:11, 24 lis 2017

AgataP napisał(a)

Luśka, u mnie chętnych brak Może raz pograbili i koniec.
Wcześniej grabiłam na leniwca czyli kosiarką, a teraz poczekałam na wszystkie liście i wygrabiłam już grabiami...

To zdjęcie z ubiegłego roku z lutego - liści brak

No to chyba też jednak zrobię podjazd z klińca. Te liście właśnie mnie zastanawiały. Po tych kamieniach kosiarką jeździłaś Agatko?