Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "skarpa"

Ogród ogrodniczki 23:36, 24 maj 2013

Do góry
Pięknie u Ciebie Basiu A ukrzatłowanie terenu do pozazdroszczenia bo i skarpa i strumyk. Bardzo mi się Twoje plany podobają i realizacje Pozdrawiam
Ogród z łezką 13:22, 24 maj 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Kasiu ja widzę sporo opóźniona jestem u ciebie, ile ty kobieto narobiłaś, jestem pełna podziwu, ja już zwalniam tempo, sił brakuje. Pięknie jest u ciebie, skarpa obsadzona i tyleeee.....róż robi wrażenie, a jak zakwitną to dopiero będzie. Jaką odmianę posadziłaś, czy różne, bo jakoś nie doczytałam?, buziole

A.... i przesyłam promyki słońca, bo u mnie słonecznie cały tydzień, a widzę że narzekacie, niech Wam będzie podzielę się

Tak, jak róże kwitną to piękną drogę do garażu mamy Teraz z drugiej strony też trochę róż mam

Ty możesz spokojnie mieć żółwie tempo, jak będę miała taki piękny ogród jak Twój, też mogę leżeć

Słoneczko jeszcze nie dotarło, ale daleko ma, może jeszcze...
Roztoczańskie klimaty 11:19, 24 maj 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
kalina (las kalin ) ...
skarpa (las czegos tam) ...
nowa rabata funkiowa (to którą szkółkę oczyściłaś do cna ? ) ...
hamak - lubieżnie nieskromne
kanciki - perfekcyjne ... pomocnik się spisał nie marudź

mnie na odwyk wezmą - już nigdzie nie wchodzę bo upijam się pięknem całe popołudnie

Zeta buźka

Konstancja - Twojw podsumowania są bezbłędne
Zeta - piękne bzy, też zastanawiam się na d miejscem dla nich - żeby pachniało jak kwitną, i żeby nie szpeciły przez pozostałą część roku. Twoje takie jakby na pniu szczepione?
Mazury i mój kawałek ziemi 10:21, 24 maj 2013

Do góry
No Ewuś pięknie ta skarpa wygląda A jak Twoje horti się mają
Ogród z łezką 10:12, 24 maj 2013

Do góry
Kasiu ja widzę sporo opóźniona jestem u ciebie, ile ty kobieto narobiłaś, jestem pełna podziwu, ja już zwalniam tempo, sił brakuje. Pięknie jest u ciebie, skarpa obsadzona i tyleeee.....róż robi wrażenie, a jak zakwitną to dopiero będzie. Jaką odmianę posadziłaś, czy różne, bo jakoś nie doczytałam?, buziole

A.... i przesyłam promyki słońca, bo u mnie słonecznie cały tydzień, a widzę że narzekacie, niech Wam będzie podzielę się
Mój ogród w cieniu drzew 09:27, 24 maj 2013

Do góry
Asiu witam w moich skromnych progach
Dziewczynki fajnie, że zaglądacie do mnie

A u nas marnie niestety, z wiadomych względów A na dodatek stwierdziliśmy, że się zajeździmy manewrując między tymi naszymi drzewami z naszą małą elektryczną kosiareczką, więc postanowiliśmy zainwestować w spalinową. Różnica w czasie koszenia jest powalająca, szczególnie przy koszeniu bez kosza. A tak przy okazji, orientujecie się może, czy to koszenie bez kosza (z funkcją mulczowania ) dobrze wpływa na trawnik na dłuższą metę ?
wklejam kilka majowych zdjęć

poniżej moja niechlubna skarpa Ciągle nie mam odwagi ściągnąć szmaty- chwasty zaatakują mnie i z góry i z dołu, bo nad skarpą i pod nią jest trawa. Usprawiedliwiam się sama przed sobą, że wycinam duże otwory w szmacie, żeby roślinki nie były aż tak zduszone Ale obiecuję sobie, że za rok czy dwa zrobię obrzeże z kostki granitowej, zdejmę szmatę i powalczę wtedy z tymi chwastami. Roślinki będą już większe, więc i chwastów będzie mniej. Tak sobie to wykombinowałam, choć pewna, że dobrze, to nie jestem

Justi mój berberys admiration

i rabata jajo
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:28, 23 maj 2013

Do góry
po tym co na wątkach widziałam ... pokazać co u mnie ... Irenka miej litość ...

jestem godzinę do tyłu - tj od godziny powinnam spać zamiast uprawiać szwędactwo wątkowe ... ... jednak nie mogę przestać ... dziś istne pandemonium piękna ... dziefczyny się wściekły )))

Ewa i jej wypracowany ... przepiękny warzywnik ... a nade wszystko dedykowany mi zielnik ...
to majstersztyk ... perfekcja grządek z warzywami ... donicowy system nawadniający ... (Ewa opatentuj bo jak to zadziała to będzie za późno ) ...
a herbarium ... ten kawałek ziemi oprawionej ramą z bukszpanu ... w którym znane i mniej znane rośliny prosto z rabaty trafiają do sekretnej półki w kuchennej apteczce ... zachwycił mnie ten Ewy zielnik ... nie tylko bogactwem gatunku ... chyba bardziej praktycznością i użytkowością ... i dziękuję za dedykację ... to bardzo miłe Ewuś ...

Anula skroiła taki serial koloru i subtelności, że następnego odcinka się nie doczekam ...

Madżenkę naszło na wspomnienia ... i od 'przed' i 'po' ... wpadłam w labilność emocjonalną ... raz zamarzam i z werwą sadzić i kopać pragnę ... raz nie wierzę, że to działa wszędzie ...

Ana -art tylko myk myk aparatem zrobiła ... i oczopląsu dostałam ... od zjawiskowej "nudy" w donicach (określenie nuda kokiteryjnie użyte przez właścicielkę- ja bym nie śmiała ja tylko cytuję )... wciąż piękne poczochrane tulipany ... majestatyczne żurawki ... dumne czosnki ... o wypoczynku ogrodowym nie wspomnę bo już go odchorowałam jakiś czas temu ... o białych rh muszę ...

choć to Irenki rh zwany Calsap gra pierwsze skrzypce ... przepiękny ... jak i ogród ... wow ... tu nawet się nie rozpisuję bo wiemy ... spacerujemy między rabatami obfitości u Irenki i Waligury to wiemy ... ...

Irenko ... konkurencja rośnie ... nie w postaci rh ... donoszę, ze Ania asc w sobie tylko znany tajemniczy sposób próbuje sałatę podpędzić do rozmiarów potfffora ... zerknełam dziś i pomyślałam, że może i w PL wszedł angielski zwyczaj rywalizacji warzywniczych okazów

apropo Anglii ... są tacy co się pakują i już za chwilę ... już za momencik ... będą się robić pierwsze fotografie angielskich rabat ... Dana pamiętajcie... my tu z nóżki na nóżkę i na relację czekamy ...

Zeta ma nową rabatę z funkiami ... jakaś szkółka jak mniemam nie ma już funkii - rabata robi wrażenie nie mniejsze zresztą niż skarpa z masą czegoś co ją powoli opanowuje ... las kalin ... i hamak

ale hamak jakby już zagospodarowany ... wygodnie siem wyłożyłam ... doszła Madżenka i Sebek ... i więcej miejsca nie ma ...

i chyba skoro już na hamaku jestem pójdę spać

dobranoc
Roztoczańskie klimaty 22:29, 23 maj 2013

Do góry
kalina (las kalin ) ...
skarpa (las czegos tam) ...
nowa rabata funkiowa (to którą szkółkę oczyściłaś do cna ? ) ...
hamak - lubieżnie nieskromne
kanciki - perfekcyjne ... pomocnik się spisał nie marudź

mnie na odwyk wezmą - już nigdzie nie wchodzę bo upijam się pięknem całe popołudnie

Zeta buźka
Roztoczańskie klimaty 22:24, 23 maj 2013

Do góry
Kanciki są ok nie czepiaj siem Pomocnik sie spisał, żeby mój tak chciał kancikować...tzn chciał , ino ja nie pozwoliłam....Zetka skarpa mnie się bardzo podoba....jak rośliny się rozrosną będzie niezły widoczek....buziole zostawiam
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:52, 23 maj 2013

Do góry
skarpa przed tarasem
widok od strony wejścia i środek

Ogród w budowie - nieustającej 20:33, 23 maj 2013

Do góry
Ela, to jest południowa strona drugiego domu, rano jest cień, a potem słońce przez cały dzień. Róże, piwonie, irysy muszą mieć dużo słońca.

Celina, zaraz obetnę czyśćcowi (co za paskudna nazwa, swoją drogą) te łodygi z których rozwiną się kwiaty, ale na razie zostawiłam, pasy roślin tworzą piętra i dobrze to wygląda. Te kwiaty się pokładają trochę i są takie raczej niepozorne, różowe więc przy obwódce nie ma to sensu, na rabacie w jakimś gąszczu może być, ale też niedługo.

Ewo - Pszczółko , ma większej części okrągłej 'angielki", na króliczouszej i rabacie przed domem, za domem i pomiędzy domami, prawie że na całej jekylowej jest już gęsto jak należy, tzn. plewi się wiosną, a potem chwasty nie bardzo mają jak rosnąć. To był stan długo przeze mnie oczekiwany, bo zmniejsza zdecydowanie ilość pracy.
Żółta ognista dopiero musi do tego dorosnąć, podobnie rabaty którymi otoczona jest altana, chociaż tam jest trochę łatwiej, bo są same róże i hortensje. No i moja długa skarpa, która w tym roku ma być bardzo ale to bardzo kwiatowa, bo tak została obsiana i obsadzona. Chyba zwariowałam do reszty, kto to wszystko obczyści i oplewi?. No ale u mnie pomysły rodzą się długo i w bólach. Może mnie znowu Anglia natchnie w czerwcu?
A to mnie wzięło na opowieści.
Dziękuję że Wam się podoba króliczousza. To tylko przypomnę jak było na początku i jak urosło przez ponad rok:
Robiłam ją we wrześniu 2011 roku.

Lipiec 2012 - róże zmarzły do samej ziemi.

Ze dwa tygodnie temu.

Dzisiaj już widzieliście.

Ogród przy lesie początek 2012/2013 19:41, 23 maj 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Renatko, pięknie u Ciebie. Skarpa w kwiatach, już prawie obrosła, rabaty coraz pełniejsze - ogród nabiera (właściwie już nabrał) fajnego wyglądu. Serdecznie pozdrawiam

Aguś dzięki ,staram się iść do przodu ,coś dokupić coś rozmnożyć ,za rok będzie lepiej ,będzie to jej 3 sezon ,jeszcze na liście troszkę chciejstw ,grujecznik ,jarzębina ,wiąz ,hortensja limka ,bo mam 1 ,bez Palibin ,kolejne róże ale na jesień,kolejne hosty ,wrzosy i cebulowe ,zobaczę co uda się zrealizować.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 17:24, 23 maj 2013

Do góry
Renatko, pięknie u Ciebie. Skarpa w kwiatach, już prawie obrosła, rabaty coraz pełniejsze - ogród nabiera (właściwie już nabrał) fajnego wyglądu. Serdecznie pozdrawiam
Biało-Fiolet 16:45, 23 maj 2013

Do góry
A cicho bo czasu nie mam! Skarpa jak skarpa. Trochę spływa, ale już jest znacznie lepiej. Zarosła i nie wygląda tak łyso. Ja się nie mogę doczekać kiedy rozkwitną moje róże. Pączki już się delikatnie rozchylają. A będzie ich w tym roku mnóstwo
Kubusiowo 13:42, 23 maj 2013

Do góry
Kamilciu witaj w Kubusiowie Dziękuję za pochwałę warzywnika Przekaże wykonawcom ...no ja też troszke ręki do tego przyłożyłam. Na grafice komputerowej to ja się nie znam hahhahaha Chodzi Ci o program GardenPuzzle?

Madzia no fajnie wygląda taki drewniany dom.... Ja uwielbiam materiały naturalne

Agnieszko dzięki za odwiedziny Ja też podglądam Twoje zmagania ale nie zostawiam śladu U nas ta skarpa wcale nie jest taka "gładka".... Nie wiem czemu na zdjęciu tego nie widać - ale powiem Ci, że mimo uwielbienia do wody i naszego pomostu nie schodzę na dół (właśnie przez tą skarpę )

Zuza jak ja się doczekałam to i Ty z pewnością też, za co trzymać kciuki będę

Ewa no nadzieja na warzywa w tym roku jest A co do aparatu to zrobiłam nim do tej pory 3 zdjęcia! hahahahhah cały czas siedzę w instrukcji i czytam Ale powiem, że całkiem fajna instrukcja i wiele się można nauczyć... są fajne podpowiedzi

A to zdjęcia.... całe trzy

Kubusiowo 10:08, 23 maj 2013

Do góry
Ślicznie Małgosiu u ciebie. Warzywnik pierwsza klasa, młode nasadzenia także. Żurawka fajnie daje się rozsadzać, więc wkrótce będziesz miała jej sporo. Teren pięknie i łagodnie schodzi w dół do jeziora i można się rozkoszować cudnymi widokami (u mnie jest niestety ostra skarpa, ale widoki też mam niezłe). Zaglądam Do ciebie Małgosiu często, choć nie zawsze wpis zostawiam (brak czasu). Serdecznie Ciebie i Twoją rodzinkę pozdrawiam
Ogród przy lesie początek 2012/2013 22:06, 22 maj 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
No, coraz piękniej. Super prezentuje się ta skarpa wokół domu
Pozdrawiam serdecznie

grembosiu ,dziękuję za wizytę u mnie i pochwały.Mebelki tarasowe kradnę ,choćby w myślach ,planuję wiklinowe fotele na taras drewniany ,który może będzie w przyszłym tygodniu ,deseczki mają być w sobotę.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 21:46, 22 maj 2013

Do góry
No, coraz piękniej. Super prezentuje się ta skarpa wokół domu
Pozdrawiam serdecznie
Ogród przy lesie początek 2012/2013 19:07, 22 maj 2013

Do góry
martaibartek napisał(a)
Renatko pięknie u ciebie pod lasem skarpa zachwyca- niesamowicie się rozrasta.
Lubię u ciebie bywać

Hej Martuś cieszę się i zapraszam kiedy tylko chcesz .
Ogród przy lesie początek 2012/2013 19:04, 22 maj 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Reniu - coraz piękniej. I Skarpa ładnie zarasta. Fajnie wyglądają na niej floksy - masz różne kolorki. Ładna ta piwonia - ładny czerwony kolor - przynajmniej taki widzę. Mieć roślinki jako "pamiątki" rodzinne - po babci to jest super, lubię taką tradycję Pozdrawiam cieplutko

Aniu piwonia ,chyba czerwona ,floksy tak chyba mam wszystkie kolory ,są super .A z tą pamiątkom to średnio, bo babcia , raczej nie lubiłam ,ona wolała chłopców ,czyli moich kuzynów,głośno o tym mówiła ,ale dziadek za to fajny.pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies