Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

BASIA8 10:10, 24 wrz 2013

Ewa4 napisał(a)
Jak zwykle nie wytrzymałam i kilka roślinek z netu zamówiłam ale tylko 7 szt wierzbę hakiro ,2 rodzaje jeżówek ,miskanty i Buk purpurowy pendula fagus silwatica purpurea i to wszystko .Zależało mi na tych drzewkach więc samych zamówić nie mogłam bo itak za przysyłkę się płaci więc zebrało się trochę.Nie wiem z czym posadzić wierzbę no i jak wyeksponowac buka może ktoś ma pomysł to proszę dajcie znac .Jeszcze przesyłka nie przyszła ale muszę mniejsce przygotować .

Ewuś jestem w szoku - działasz z prędkością światła. Kolejne zakupy - szok normalnie, ale bardzo się cieszę - oby tak dalej
Trzymam Mocno kciuki za Mamę i Dzidzię
Pozdrawiam słonecznie z Doliny Muminków
Ewa4 21:35, 24 wrz 2013

Kitek81

Kasiu ja jestem chora jak mam sprzątać w domu a zdrowieję jak biegam z taczką i łopatą na działce ale wkrótce juz Wam pokażę nad czym ostatnio pracuję .

BASIA8

Basiu dziś tak mi się ładnie pracowało i 2 godz.i deszcz zaczął padać no na posadzone iglaki i buksiki to super ale chciałam dzis skarpę skończyć i nie zdążyłam ale do końca tygodnia myślę że ogarnę.
BASIA8 12:27, 27 wrz 2013

Pozdrawiam i biegnę dalej
magdziam 12:59, 27 wrz 2013

Niecierpliwie czekam na fotki bukszpanów
Ewa4 14:57, 27 wrz 2013

BASIA8

również pozdrawiam .

magdziam

Postaram się wstawić jak najszybciej .
Ewa4 18:17, 27 wrz 2013

Nad tym pracowałam ostatnio bukszpany i trawa .Tak już chyba zostanie bo 4 raz ją zmieniam a wiosną bukszpany przytnę w kulki bo świerzo posadzone.
Ewa4 18:19, 27 wrz 2013

No i skarpa kawałek już zrobiony reszta w trakcie prac
kitek81 20:27, 27 wrz 2013

Ale się napracowalas! Ale za to jakie efekty. Jeszcze jak na wiosnę przytniesz bukszpany i nadasz im ładny kształt, to będzie miodzio!
Skarpa wygląda super, poproszę o więcej zdjęć
Pozdrawiam
Ewa4 20:39, 27 wrz 2013

Kasiu więcej fotek będzie jak zrobię dalej bo narazie prace trwają i jak deszcz mi nie przeszkodzi .Dzis była ładna pogoda to troche zrobiłam może jutro cos porobię to pokażę.
Betka 20:41, 27 wrz 2013

Ewa4 napisał(a)
No i skarpa kawałek już zrobiony reszta w trakcie prac

Ty szalona KOBIETO!!!! Ale wzięło Cię na jesień .....napracowałaś się muszę przyznać że bardzo ładnie wyszło!
Ja za to szukam weny i nie wiem kiedy ją znajdę chyba w tedy jak będę miała czas bo na szybko to nie potrafię - przynajmniej teraz obkupiłam się i może teraz oczy i umysł mi się otworzy hihihi
Bukszpanki też super na środek dodałabym bym hortensję vanille fraise kupiłam sobie dzisiaj jedną duża za 15 zł jak będziesz chciała to dawaj znać bo poniedziałek już się zbliża