Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 21:41, 08 wrz 2013

I jeszcze troszku dołożyła do skarpy pokażę tylko te części, co się coś zmieniło

Jeszcze trochę i roslinki z przechowalnika będą rozdysponowane
kitek81 21:46, 08 wrz 2013

I w jakim szoku byłam, jak się niektóre małe sadzonki rozrosły, że znów na dwie małe podzieliłam
Trzmieliny poprzyciskalam ziemią i ładnie się ukorzeniły
Mam tylko problem z bukszpanikami, bo mam 11 na obwodke i nie wiem, gdzie je teraz dac? I z hostami tak samo
Mirka 22:02, 08 wrz 2013

kitek81 napisał(a)

I żeby nikt mi nie zarzucił, że się lenie i nic nie robię w temacie skarpy dowody na dzisiejsze działania Ja cię o lenistwo nie podejrzewam wręcz przeciwnie po tym co zobaczyłam,jeśli mogę to ja bym przy samym tarasie obwódkę z robiła z bukszpanów lub berberysa .albo gęściej te tujki dała i potem cięła w żywopłocik

I ta sama strona od tyłu

I z drugiej strony tarasu:

I chyba tyle z nieogrodowych spraw, to Mati super zaaklimatyzowal się w szkole, póki co bardzo mu się podoba i chce chodzić za to dziś poszalał z nozyczkami i wygląda tak

A w środę byłam z Milena u kosmetyczki i ma przebite uszy

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
kitek81 14:35, 09 wrz 2013

Bogda napisał(a)
Pięknie skarpa się będzie za rok prezentowaćfloksiki też tam masz?tawułę?koktrastowo robisz czy bardziej iglakowo?bo ja ślepa-nie dowidzę

Córcia śliczniutkadzielna była?moja chciałaby ale i boi się-nie zmuszam

Bogna, nie mam tam ani tawuły, ani floksów może tam krzewuszkę dostrzegasz?
iglaki się mojemu m mocno podobają, więc muszą być obowiązkowo, dla mnie coś kwitnącego, dlatego są tam m.in róże okrywowe troszkę typowych skalniaków-więc taki misz masz

Co do kolczyków, to moja nie wiedziała o co kaman na szczęście ładnie się goją, więc nie żałuję niezły OPR dostałam od M ale już mu przeszło i nawet mu się podoba

pozdrawiam :*
kitek81 14:37, 09 wrz 2013

Kasiek napisał(a)
Mama szaleje w ogrodzie to syn tez postanowil ze zmieni imaza Dzieciaczki masz slodkie,ucaluj je od ciotek ogrodowych
Kasiu,patrze na Twoja skarpe i zapytowuje czy pomiedzy ziemia a sciana domu,polozylas material zabezpieczajacy?

Dziękuję, ucałuję je na pewno :* dla Ciebie też buziaczki
Skarpa jest na wysokości fundamentów, bo musieliśmy wysoko domek podnieść, więc tam jest dobrze zaizolowane, folie, farby, styropiany itp, aż m się spytałam, czy może coś tam trzeba położyć, ale mówi, że nie trzeba, bo już tam jest więc chyba powinno być ok

pozdrawiam gorąco :*
kitek81 14:41, 09 wrz 2013

Mireczko dziękuję :*
a te kulki to na razie są w takich większych odstępach, bo między będzie jeszcze kulka zółta, ale u nas nie ma, dopiero koleżanka ma mi przywieźć na dniach, bo weźmie wtedy te z Inowrocławia ze szkółki!
Robię nową rabatkę przed domem i na razie bukszpanki i hosty przeniosę tam, bo z warzywniaka muszę je "wyprowadzić" bo trzeba szykować miejsce na krzewy owocowe
pozdrawiam serdecznie :*
Debra 16:56, 09 wrz 2013

kitek81 napisał(a)
I jeszcze troszku dołożyła do skarpy pokażę tylko te części, co się coś zmieniło

Jeszcze trochę i roslinki z przechowalnika będą rozdysponowane

Zaczynam wracać do normy
Pospotkaniowy stres już mija, czas odwiedzić znajomych

Skarpa zarasta, czy ja tu widzę Przegorzana i Konwalnika?
Trzmielinki śliczne.

Szkoda, że z nami nie byłaś, ale wiadomo - ile pracy za to zrobione
Matka 16:58, 09 wrz 2013

to przybądż po floksy do mnieładnie wyglądają wiosną i są stale atrakcyjne nawet jak przekwitną
Luckaa 20:17, 09 wrz 2013

Hej kasia, widze że pracujesz, z mojego wyjazdu niedzielnego nici, w cały weekend wujek zakładał płytki w łązience, ja przecierałam pomidory, nawet na sekunde nie usiadła, tak się przerobiłam w ten weekend. Natomiast zdecydowałam się na żywopłot z bukszpanu za tymi jałowcami, i wczoraj zamówiłam na allegro bukszpany, jutro musze uszykowac miejsce, bo jak przyjda sadzonki to będzie trzeba szybkop działać bo niewiem w jakim stanie będą, razem z tym zamówiłam tez 1 szt trzmieliny gaiety, tzrmieline canadale i derenia bioałego, zaszalałam.
kitek81 22:29, 09 wrz 2013

Debra napisał(a)

Zaczynam wracać do normy
Pospotkaniowy stres już mija, czas odwiedzić znajomych

Skarpa zarasta, czy ja tu widzę Przegorzana i Konwalnika?
Trzmielinki śliczne.

Szkoda, że z nami nie byłaś, ale wiadomo - ile pracy za to zrobione

Krysiu, przecież Ty wiesz, że ja z nazw jeszcze nie mogę być odpytywana to srebrne, to raczej oset ozdobny, a ta bordo kępka, to może faktycznie Konwalnik?!

też żałuję, że mnie nie było widzę, że sporo przyjemności mnie ominęło !

pozdrawiam :*