Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:45, 14 wrz 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Pogoda dziś taka sobie, może po południu coś jeszcze porobię na frontowej a tymczasem obiecane foty lawendowo-jukowej (słabe ale coś tam widać).

Jak to miejsce wyglądało wiosną widać tu:

patrze na ta twoja sciezke...jak z utrzymaniem czystosci i odsniezaniem ?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:28, 14 wrz 2017

Do góry

Pewnie jeszcze by się przydało...
Zaznaczyłam tylko kólkami rosnące drzewa - na froncie brzozy a z tyłu serby, sosny i inne.
Mniejszych roślin nie zaznaczyłam - bo poza bukszpanami, obecnie wszystkie traktuję jako rosnące w przechowalniku
Ogrodowa przygoda Łukasza II 12:14, 14 wrz 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Element wodny ma być po części oparty na takiej zasadzie
https://pl.pinterest.com/pin/370280400590424216/

Takie moje wstępne gryzmoły, jako rośliny mają być głównie trawy plus coś... i na pewno kolumnowy buk chyba, że mi się odwidzi i inne drzewo tam posadzę.

Już nie mogę się doczekać realizacji
Ogród Małej Mi 2017 12:07, 14 wrz 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Muszę szukać co jeszcze nadaje sie do wstawienia..
A może mi gust się wyrobił??? ha, ha, podoba mi sie ta opcja

Moja jedna z ulubionych Gold Standard (a ulubionych host mam 80% - z tych co mam)

Gust Ci się wyrobił, tak- ale tak jak apetyt rośnie w miarę jedzenia, Aniu jesteś teraz smakoszem wykwintnym
Potrzebujesz może zmian, żeby lepiej się poczuć?
To nie jest śmieszne, każdy kto ma ładnie ( inni o tym tylko marzą) chce mieć jeszcze inaczej, piękniej. Przyzwyczaiłaś się do tego co masz, jeszcze mróz zrobił selekcję i wyszło jak wyszło.
Dla mnie Twój ogród jest wspaniały i chyba nie tylko dla mnie, bo mnóstwo ludzi rozpływa się nad Twoimi fotkami

Hosta Gold Standard to chyba tez moja ulubiona chociaż wcale jej nie mam
O ogrodzie myślę w koło... 11:53, 14 wrz 2017

Do góry
Największy problem mam z tą częścią ogrodu. To są drzewa, które otrzymałam w prezencie. Podobają mi się jednak wiem, że mają nie najlepszą opinię.
Słoneczny Ogród 11:49, 14 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Daria śliczna sadzoneczka ja zamierzam spróbować na wiosnę z patyczków po ścięciu porozmnażać

Aurellia ja u Ciebie a Ty u mnie
Sadzoneczka mam nadzieję ,że polubi nowe miejsce jak ją przesadzę. Mam też nadzieję, że pozostałe ukorzenione hortki zrobia to samo

Ja z patyczków ukorzeniałam , dostałam mnóstwo patyków z 6 gatunków mam nawet zdjęcie tej ilości ale jak pokażę a darczyńca się odnajdzie to mnie udusi
Wszystkie na początku wypuściły pąki i liście , annabel nawet pąki kwiatowe miały i to wszystkie patyki z tego gatunku. W maju hartowałam je na dwór, doniczki wynosiłam i przynosiłam do kotłowni, ale tam może za ciepło było, nie wiem.
Potem spróbowałam żyjące ratować i wsadziłam do gruntu do cienia, jeszcze nie dawno przy łodyżce miały listek ale później już nie widziałam. Muszę sprawdzić.

Podpowiem tak jak zauważyłam, parę patyczków dałam teściowej ( no może z 5) i ona trzymała na budowie, w domu który stoi w surowym stanie, są okna ale jeszcze nie obrobione i wiatr czasami tam też hula, było tam zimno ale na plusie. Ukorzeniły jej się , nie wiem ile sztuk ale ze 3 na pewno, latem wsadziła do gruntu.
Wyglądają teraz tak, z jednego patyka wychodzą dwie gałązki z liściami długie ok 30cm. Jest tam na pewno hortensja vf.

Odpowiem tu Ci jeszcze odnośnie boxu.
To jest najwyrażniej inny zestaw skoro nie masz liatry. Ale ja też miałam 75 sztuk w pudełku.
7 mieczyków
1 dalia ( ale były dwie)
15 irysów cebulowych
22 liatry
30 triteleia (król fabiola)
Wszystko opisane do wsadzenia kwiecień/ maj.
I tak też były do sprzedarzy w tym czasie.
Box kosztował jedyne 10zł.
Kupując w CO za kilka liatr trzeba zapłacić 6-8zł, tak samo dalia ok 8zł.
A tutaj tyle wszystkiego za dyszkę
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:48, 14 wrz 2017

Do góry
Pogoda dziś taka sobie, może po południu coś jeszcze porobię na frontowej a tymczasem obiecane foty lawendowo-jukowej (słabe ale coś tam widać).

Jak to miejsce wyglądało wiosną widać tu:

Dziś wygląda tak:

Ja jestem bardzo zadowolona . W przyszłym roku oczekuję, że lawenda zrobi szał .
O ogrodzie myślę w koło... 11:47, 14 wrz 2017

Do góry
Za domem.

Za domem panuje jeszcze ugorek, niestety na tą chwilę fundusze nie pozwoliły na ogarnięcie reszty terenu.
O ogrodzie myślę w koło... 11:41, 14 wrz 2017

Do góry
Front cd.

Klony wzdłuż podjazdu.

Miejsce przy klonach na rabatę.
Mirkowy ogród (początki) 11:40, 14 wrz 2017

Do góry
Dawno nie pokazywałam szkółki Serbów Pod koniec miesiąca czeka je przeprowadzka To będzie wyzwanie żeby je wykopać.

O ogrodzie myślę w koło... 11:36, 14 wrz 2017

Do góry
To ja wrzucam zdjęcia. Front:
Typografia ogrodu 11:36, 14 wrz 2017

Do góry
Miały przyjechać i są

Mirkowy ogród (początki) 11:32, 14 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Jaki sprzęcior fajny i teraz ściąganie darni pod nowe rabaty to migusiem
Nawet nie wiesz jaka to ulga w pracach ogrodowych.
U mnie powoli jesiennie się robi.Irga nabiera kolorów
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:12, 14 wrz 2017

Do góry
Przedjesienne widoki, słonka brak
Pozdrawiam zaglądających

LeŚnicZaNka 11:09, 14 wrz 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

O rety! Sam kwiat.
Taką róże to warto mieć
Podmiejski ogródek 10:49, 14 wrz 2017

Do góry
Teraz lewa strona:

o ile po prawej stronie linie są położone prawie bez zmian w stosunku do projektu, to tutaj eM zaoszczędził sobie trochę pracy i poukładał po swojemu.
Ale z poziomu to nie rzuca się bardzo w oczy, co stanowi potwierdzenie faktu, że plan planem, a życie idzie swoją drogą, i nie zawsze należy się tym przejmować

Za to podkłady kolejowe zdecydowanie nie pasują do betonowych krawężników i łączenie tych dwóch materiałów to był chyba największy mój błąd. W związku z tym, mam nadzieję, że krawężniki szybko zostaną zasłonięte przez rośliny

Na środkowym zdjęciu widać wyraźnie, że bukszpanom jeszcze trochę brakuje do kul, ale biorąc pod uwagę, jak one wyglądały jeszcze pięć lat temu - i tak szybko im idzie
Ogród na górce 10:44, 14 wrz 2017

Do góry

Leśny zakątek. Powstał w tamtym roku
Podmiejski ogródek 10:42, 14 wrz 2017

Do góry
No dobra, ponaglana przez Kasię, zmobilizowałam się i zgrałam zdjęcia zrobione przy ostatniej dobrej pogodzie

Ostatnio na paru wątkach pojawiły się zdjęcia z góry, co mi przypomniało, że ja też przecież mam balkon

Pod huśtawką muszę jeszcze dosypać kory.
Docelowo całą powierzchnię ma pokryć bluszcz, chociaż nie wiem, czy teraz, kiedy stoi tam huśtawka i dzieciaki biegają, ten pomysł ma jeszcze rację bytu. Ale kora na pewno się nie sprawdza, a innych pomysłów nie mam.

Widać też wyraźnie, że taras i ścieżka wymagają zmiany i nawet mam pomysł na przerobienie ich, tylko kasy brak
Ogród na górce 10:41, 14 wrz 2017

Do góry

Kolejna porcja fotek. Wrzucam w zasadzie tylko dla siebie Mogę sobie potem porównywać jak było
Ogród na górce 10:35, 14 wrz 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies