Co do nasadzeń istniejących - na froncie rosna doorenbosy - dojdą jeszcze po bokach przy furtce i bramie (szambie) (w sumie już rosną ale na razie maja ok 20cm

Wzdłóż domu od okien kuchennych idąc: najpier rabata z bukszpanami, potem (w planach) będzie trawiaste (hakone) i kulowe przejście w miskanty ML i hortensje limelight, w nogach mają tez hakone a następnie za wykuszem przejście w Red baron, czerwone żurawki, hortensję vanille fraise i klona palmowego. Tu kończy się rabata przy tarasie.
Przt tujach, na wysokości tarasu znowu kulkowisko z klonem palmowym, obecnie zarośniętym przez stipę

Za nimi w kierunku końca ogrodu jest rabata, gdzie w rzędzie od thuj rosną kolejno: miskant ML wymieszany w werbeną, hortensje ML i VF, szałwia deep blue - na zakończenie tej rabaty śą stożki z cyprysa, trzmieliny i żurawce o bordowo - złotych liściach (prezent NN). Potem same świerski serbskie aż do rabaty na końcu tzw.

schodowej.
Ja na razie pominę

Z drugiej strony domu przy wjeżdzie jest duży placyk z szambem i tam w planach tez będa wysypane kamyczki. Od strony kostki rosną (na razie) 2 rzędy po 5 sztuk rozplenicy. Niestety posadziłam je cco 70 cm i wiem że w przyszlym roku bedzie tam ciasno. Przy wjeździe do garażu jest rabata 3mx1,5m i tam pośrodku rosną 3 kulki na pniu trzmieliny, z przodu ma ID, pośrodku seslerię z tyłu rozplenice - planuję tam jeszcze cebulowe.