Ja tu o jakichś trawiastych dylematach czytam... Mam podobne doświadczenia jak Madżenka, tylko u mnie większa patelnia - hakone zniszczył pierwszy październikowy przymrozek, więc jak dla mnie nie nadają się na eksponowane miejsce ( a posadziłam je przy wejściu do domu), rozplenice są super, tylko baaardzo późno zaczynają wegetację, carexy lubię najbardziej - za ich zimozieloność i wytrzymywanie smażenia latem na patelni . Mimo to, jeśli zależy Ci na efekcie poduch (ale nie w bardzo eksponowanym miejscu) wybrałabym hakone, a przy wejściu carexy (c.Morrovi są wyższe). Była jeszcze mowa o c.the beatles - śliczne są, tworzą taki zielony, poczochrany dywan, ale niziutkie - nie nadają się wg mnie na pośrednie piętro. Mam nadzieję, że troszkę pomogłam, a nie namieszałam
Mmmmm......... Brzmi fantastycznie!!! Mam nadzieję, ze uda Ci się to wszystko szybko zrealizować, a my będziemy mieć się czym zachwycać!!! Dużo jeszcze przed Tobą, ale z Ciebie silna babeczka - dasz radę! Najważniejszy etap - planowanie ogrodu masz za sobą, więc teraz z górki
Zeta, masz równie piękne wnętrza jak ogród! W życiu bym nie wpadła na to, że taka "połamana" ściana może być atutem, ozdobą wnętrza! U Ciebie tak jak u Madżenki - nowocześnie i bardzo stylowo! Będę was kopiować jak... wygram kiedyś w totka Ale przynajmniej mam wzory do naśladowania
Dyskusje około ogrodowe jak zwykle wciągające, ale przy linku do Toma Stuarta-Smitha utknęłam na baaardzo długo
Przyszłam nadrobić zaległości i wsiąknęłam na dłużej
Po pierwsze - serdeczne gratki rocznicowe! Przyłączam się do chóru wielbicieli Twojej energii, trendsetterskiego talentu, gustu i OGRODU - buziam moja Ty siostro ogrodowiskowa Impreza trwała długo (niejedna zresztą ), aż się niektórzy niestrawności nabawili (gdzież był Ugix ja siem pytam ? ), a niektórzy posnęli...
Twoje inspiracje donicowe jak zwykle inspirujące Już się nie mogę sobotnich zakupów doczekać - muszę sobie coś wiosennego w domu na stole postawić. Donice znalazłaś fantastyczne! Te grafitowe ecolite super będą się u Ciebie prezentowały. Podobają mi się bardzo, tylko czy u mnie ten kolor by pasował? Wahom sie Moje donice z kiermaszu 3szt. szlag trafił jeszcze późną jesienią po pierwszych przymrozkach, zanim zdążyłam wstawić do garażu. Teraz muszę coś dokupić.
Pomysł ze stożkami cisowymi bardzo fajny, ale z tym obnażaniem wad Twojego ogrodu zimą to trochę przegięłaś... I kto tu jest perfekcjonistką ?
Nowy strój ogrodowy baaardzo stylowy Jak napisała Bociek - wylaszczasz się Nawet pracując w ogrodzie musisz wyglądać idealnie - Perfekcyjna Ogrodniczka W hunterach to już w ogóle będziesz wymiatać! Lis się przy Tobie schowa, bo ona tylko upozowana, a Ty prawdziwa
Buziaki Perfekcyjna Ogrodniczko!
Moniko a czy na Gardenii jest szansa na jakichś szkółkarzy czy tylko donice przytargamy i ściany wodne ?
Marzenko, na Gardenie się wybierasz, no właśnie mnie mąż namawia coby pojechać.....
Kurteczka superowa, zamówiłam sobie, będziemy w ogrodzie wyglądać jak prawdziwe ogrodnicKi hihihi
Pola daj się namówić męzowi! Będzie: Danusia, Kwiatholandii, Irenka, Wieloszka, Noemi, Gabisia, Ja, Aga Pe, Namaiwamy Magdę70 i jeszcze pewnie sie inne zdecydują
To niezła grupa, Marzenko fajnie by było się spotkać .......
Moniko a czy na Gardenii jest szansa na jakichś szkółkarzy czy tylko donice przytargamy i ściany wodne ?
Marzenko, na Gardenie się wybierasz, no właśnie mnie mąż namawia coby pojechać.....
Kurteczka superowa, zamówiłam sobie, będziemy w ogrodzie wyglądać jak prawdziwe ogrodnicKi hihihi
Pola daj się namówić męzowi! Będzie: Danusia, Kwiatholandii, Irenka, Wieloszka, Noemi, Gabisia, Ja, Aga Pe, Namaiwamy Magdę70 i jeszcze pewnie sie inne zdecydują
Mnie nie namawiacie....
sama się namówiłam
zastanawiam się tylko czy mój M będzie jeżdżący do tego czasu...bo jak nie to sama będę musiała jechać
Dziewczyny na wiosnę podjadę do Konina , mam teściów w tamtych stronach , zrobię rozeznanie , zdjęcia i ruszymy na Konin .... Wieloszka też jest zainteresowana , o transport się nie martwimy, będzie .
Wieloszka, dziś dostałam niespodziankę...z 18 listopada, nie ja odbierałam polecony, więc nie wiedziałam co to....a to mandacik 300 jak Waligóra doniesie, kto jechał i 6 pkt karnych i 400 i bez punktów jak nie doniesie
kurcze, nie widziałam radaru, ale paparazzi radarowe foto mi strzeliło!!
a pędziłam wtedy na spotkanie do ciebie! oj teraz już będę wolniej zasuwać!!
wpadacie na sanki?
Ojjjj, Irenko, ale mi przykro A który fotoradar? Ten stacjonarny w Długołęce, czy z tajniackiego auta ITD? Te ograniczenia prędkości czasem są naprawdę bezsensowne... Ja się kilka razy załapałam na kosztowną fotkę w mieście. Ale teraz zawsze sprawdzam sobie harmonogram tu: http://www.smwroclaw.pl/index.php/component/content/article/91-fotoradar/167-gdzie-mozna-spotkac-fotoradar
Ale oprócz tego jeżdżą jeszcze 2 Octavie i też robią fotki
Na sanki niestety się nie wybieramy
hehehe, głodnemu chleb na myśli.....zamiast "sanki" przeczytałam "sasanki" i dumam gdzie teraz sasanki
A ja się Boćkowi nie dziwię, że rozmemłana...w końcu raz wiosna, raz zima, jak z tym wytrzymać
co do siania, ja też w tym roku odpuściłam, będę siać w grunt, plany tez ograniczone jak u innych z tych samych powodów, też tego spętania nie lubię, ale cóż robić...niemniej wiosna tuż tuż Kasiu i będzie chęć na wszystko i nawet diengi, jak pisze Wieloszka , się znajdą, czego tobie i sobie życzę
buziam i dzięki za komplementa
No wlasnie Irenko, jak zyc. Ale juz tylko poltora miesiaca i bedzie marzec, a marzec to juz wiosna prawie
Och kaska tak przydalaby sie, ale nie za duzo, bo jak za duzo to czlowiek sie zatraca (najczesciej)
Poczytałam o cebulowych i magnolii gwiaździstej - piękna będzie u Ciebie wiosna, dlatego się jej doczekać nie możesz! Lampy idealne!
Zobaczyłam też laskę, co udaje, że jest babcią, a na stoku niejeden delikwent przez nią wywrotkę zaliczy Ślicznie Ci w różu, tylko te proste włoski jakieś nie-Irenkowe A cykor? Po piątkowym spotkaniu przy Madżenkowej cytrynóweczce śladu po nim nie będzie
Aguś, ta zima tez jakaś figlarna, oby cebulom i magnoliom nie zaszkodziła...to pokazać będzie co
czyli lampy zaakceptowane, dzięki ci
włoski fryzjer wyprostował, nie radził sobie z suszeniem kręconych Waligóra nie lubi mnie w prostych, a jemu muszę się podobać
cykora opanuję i bez cytrynówki
Poczytałam o cebulowych i magnolii gwiaździstej - piękna będzie u Ciebie wiosna, dlatego się jej doczekać nie możesz! Lampy idealne!
Zobaczyłam też laskę, co udaje, że jest babcią, a na stoku niejeden delikwent przez nią wywrotkę zaliczy Ślicznie Ci w różu, tylko te proste włoski jakieś nie-Irenkowe A cykor? Po piątkowym spotkaniu przy Madżenkowej cytrynóweczce śladu po nim nie będzie
Wieloszka, dziś dostałam niespodziankę...z 18 listopada, nie ja odbierałam polecony, więc nie wiedziałam co to....a to mandacik 300 jak Waligóra doniesie, kto jechał i 6 pkt karnych i 400 i bez punktów jak nie doniesie
kurcze, nie widziałam radaru, ale paparazzi radarowe foto mi strzeliło!!
a pędziłam wtedy na spotkanie do ciebie! oj teraz już będę wolniej zasuwać!!
wpadacie na sanki?
Ojjjj, Irenko, ale mi przykro A który fotoradar? Ten stacjonarny w Długołęce, czy z tajniackiego auta ITD? Te ograniczenia prędkości czasem są naprawdę bezsensowne... Ja się kilka razy załapałam na kosztowną fotkę w mieście. Ale teraz zawsze sprawdzam sobie harmonogram tu: http://www.smwroclaw.pl/index.php/component/content/article/91-fotoradar/167-gdzie-mozna-spotkac-fotoradar
Ale oprócz tego jeżdżą jeszcze 2 Octavie i też robią fotki