Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:22, 28 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Czyli w grupie weselej

Wieloszka, macham, na nartach też tobie machałyśmy

Widziałam Irenko, widziałam! Kupę śniegu i zabawy miałyście Zresztą z Wami zawsze tak jest
Ogród niby nowoczesny ale... 12:15, 28 sty 2013

Do góry
Ja tu o jakichś trawiastych dylematach czytam... Mam podobne doświadczenia jak Madżenka, tylko u mnie większa patelnia - hakone zniszczył pierwszy październikowy przymrozek, więc jak dla mnie nie nadają się na eksponowane miejsce ( a posadziłam je przy wejściu do domu), rozplenice są super, tylko baaardzo późno zaczynają wegetację, carexy lubię najbardziej - za ich zimozieloność i wytrzymywanie smażenia latem na patelni . Mimo to, jeśli zależy Ci na efekcie poduch (ale nie w bardzo eksponowanym miejscu) wybrałabym hakone, a przy wejściu carexy (c.Morrovi są wyższe). Była jeszcze mowa o c.the beatles - śliczne są, tworzą taki zielony, poczochrany dywan, ale niziutkie - nie nadają się wg mnie na pośrednie piętro. Mam nadzieję, że troszkę pomogłam, a nie namieszałam
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:58, 28 sty 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Co do ogrodu już zdecydowałam ostatecznie jak ma wyglądać co najwyżej z małymi nasadzeniami będę sobie kombinować ....
Została mi w sumie jedna duża rabata do wykończenia (po prawej stronie), jak ogrody skończą się budować i zwyciężył pomysł z brzozami podsadzonymi kulami bukszpanowymi , funkiami , choiną kanadyjską oraz niskimi trawkami a w nich będzie się chować lustro w czerwonej intensywnej ramie
Kolejny czerwony punkt pojawi się na wprost ogrodu zimowego .... będzie to (zamiast wodospadu) ściana wodna po obrzeżach intensywna rama czerwona a po środku granit po którym będzie sobie spływać woda ....
Następny czerwony punkcik będzie tam gdzie obecnie husia się Martek będą stały tam dwa czerwone plastikowe fotele z oparciami w kształcie płatków ......

Na razie martwi mnie fakt , że trawa jest mocno zjechana i taka chwilę pozostanie do póki sprzęt ciężki przestanie wjeżdżać mi do ogrodu ..... A będzie jeszcze trochę wożenia ......

Mmmmm......... Brzmi fantastycznie!!! Mam nadzieję, ze uda Ci się to wszystko szybko zrealizować, a my będziemy mieć się czym zachwycać!!! Dużo jeszcze przed Tobą, ale z Ciebie silna babeczka - dasz radę! Najważniejszy etap - planowanie ogrodu masz za sobą, więc teraz z górki
Roztoczańskie klimaty 11:36, 28 sty 2013

Do góry
Zeta, masz równie piękne wnętrza jak ogród! W życiu bym nie wpadła na to, że taka "połamana" ściana może być atutem, ozdobą wnętrza! U Ciebie tak jak u Madżenki - nowocześnie i bardzo stylowo! Będę was kopiować jak... wygram kiedyś w totka Ale przynajmniej mam wzory do naśladowania
Dyskusje około ogrodowe jak zwykle wciągające, ale przy linku do Toma Stuarta-Smitha utknęłam na baaardzo długo
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:14, 28 sty 2013

Do góry
noemi napisał(a)

Irenko bedę szukać cisy, spoko znajdziemy

to już się nie martwię

Dziewczyny na wiosnę podjadę do Konina , mam teściów w tamtych stronach , zrobię rozeznanie , zdjęcia i ruszymy na Konin .... Wieloszka też jest zainteresowana , o transport się nie martwimy, będzie .

Madziu, jak to dobrze!! i będziemy negocjować, zdaje się, że ilośc będzie spora!!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:48, 28 sty 2013

Do góry
Przyszłam nadrobić zaległości i wsiąknęłam na dłużej
Po pierwsze - serdeczne gratki rocznicowe! Przyłączam się do chóru wielbicieli Twojej energii, trendsetterskiego talentu, gustu i OGRODU - buziam moja Ty siostro ogrodowiskowa Impreza trwała długo (niejedna zresztą ), aż się niektórzy niestrawności nabawili (gdzież był Ugix ja siem pytam ? ), a niektórzy posnęli...
Twoje inspiracje donicowe jak zwykle inspirujące Już się nie mogę sobotnich zakupów doczekać - muszę sobie coś wiosennego w domu na stole postawić. Donice znalazłaś fantastyczne! Te grafitowe ecolite super będą się u Ciebie prezentowały. Podobają mi się bardzo, tylko czy u mnie ten kolor by pasował? Wahom sie Moje donice z kiermaszu 3szt. szlag trafił jeszcze późną jesienią po pierwszych przymrozkach, zanim zdążyłam wstawić do garażu. Teraz muszę coś dokupić.
Pomysł ze stożkami cisowymi bardzo fajny, ale z tym obnażaniem wad Twojego ogrodu zimą to trochę przegięłaś... I kto tu jest perfekcjonistką ?
Nowy strój ogrodowy baaardzo stylowy Jak napisała Bociek - wylaszczasz się Nawet pracując w ogrodzie musisz wyglądać idealnie - Perfekcyjna Ogrodniczka W hunterach to już w ogóle będziesz wymiatać! Lis się przy Tobie schowa, bo ona tylko upozowana, a Ty prawdziwa
Buziaki Perfekcyjna Ogrodniczko!
Ogród ogrodniczki 08:11, 28 sty 2013

Do góry
Basiu, trzymam kciuki za Was oboje!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:40, 27 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Moniko a czy na Gardenii jest szansa na jakichś szkółkarzy czy tylko donice przytargamy i ściany wodne ?

Marzenko, na Gardenie się wybierasz, no właśnie mnie mąż namawia coby pojechać.....
Kurteczka superowa, zamówiłam sobie, będziemy w ogrodzie wyglądać jak prawdziwe ogrodnicKi hihihi

Pola daj się namówić męzowi! Będzie: Danusia, Kwiatholandii, Irenka, Wieloszka, Noemi, Gabisia, Ja, Aga Pe, Namaiwamy Magdę70 i jeszcze pewnie sie inne zdecydują

To niezła grupa, Marzenko fajnie by było się spotkać .......
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:31, 27 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Moniko a czy na Gardenii jest szansa na jakichś szkółkarzy czy tylko donice przytargamy i ściany wodne ?

Marzenko, na Gardenie się wybierasz, no właśnie mnie mąż namawia coby pojechać.....
Kurteczka superowa, zamówiłam sobie, będziemy w ogrodzie wyglądać jak prawdziwe ogrodnicKi hihihi

Pola daj się namówić męzowi! Będzie: Danusia, Kwiatholandii, Irenka, Wieloszka, Noemi, Gabisia, Ja, Aga Pe, Namaiwamy Magdę70 i jeszcze pewnie sie inne zdecydują

Mnie nie namawiacie....
sama się namówiłam
zastanawiam się tylko czy mój M będzie jeżdżący do tego czasu...bo jak nie to sama będę musiała jechać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:28, 27 sty 2013

Do góry
Pola napisał(a)

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:39, 26 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko bedę szukać cisy, spoko znajdziemy

to już się nie martwię

Dziewczyny na wiosnę podjadę do Konina , mam teściów w tamtych stronach , zrobię rozeznanie , zdjęcia i ruszymy na Konin .... Wieloszka też jest zainteresowana , o transport się nie martwimy, będzie .

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:42, 22 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wieloszka, dziś dostałam niespodziankę...z 18 listopada, nie ja odbierałam polecony, więc nie wiedziałam co to....a to mandacik 300 jak Waligóra doniesie, kto jechał i 6 pkt karnych i 400 i bez punktów jak nie doniesie

kurcze, nie widziałam radaru, ale paparazzi radarowe foto mi strzeliło!!

a pędziłam wtedy na spotkanie do ciebie! oj teraz już będę wolniej zasuwać!!

wpadacie na sanki?

Ojjjj, Irenko, ale mi przykro A który fotoradar? Ten stacjonarny w Długołęce, czy z tajniackiego auta ITD? Te ograniczenia prędkości czasem są naprawdę bezsensowne... Ja się kilka razy załapałam na kosztowną fotkę w mieście. Ale teraz zawsze sprawdzam sobie harmonogram tu:
http://www.smwroclaw.pl/index.php/component/content/article/91-fotoradar/167-gdzie-mozna-spotkac-fotoradar
Ale oprócz tego jeżdżą jeszcze 2 Octavie i też robią fotki

Na sanki niestety się nie wybieramy

hehehe, głodnemu chleb na myśli.....zamiast "sanki" przeczytałam "sasanki" i dumam gdzie teraz sasanki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:32, 16 sty 2013

Do góry
Czyli w grupie weselej

Wieloszka, macham, na nartach też tobie machałyśmy
Boćkowe perypetie ogrodkowe 17:59, 11 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
A ja się Boćkowi nie dziwię, że rozmemłana...w końcu raz wiosna, raz zima, jak z tym wytrzymać

co do siania, ja też w tym roku odpuściłam, będę siać w grunt, plany tez ograniczone jak u innych z tych samych powodów, też tego spętania nie lubię, ale cóż robić...niemniej wiosna tuż tuż Kasiu i będzie chęć na wszystko i nawet diengi, jak pisze Wieloszka , się znajdą, czego tobie i sobie życzę
buziam i dzięki za komplementa

No wlasnie Irenko, jak zyc. Ale juz tylko poltora miesiaca i bedzie marzec, a marzec to juz wiosna prawie

Och kaska tak przydalaby sie, ale nie za duzo, bo jak za duzo to czlowiek sie zatraca (najczesciej)

Buziam Iruska I czekam na fotki z narteczek
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:47, 10 sty 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Madzenka, baw sie dobrze i ubieraj cieplo, zebys nie zmarzla!!!! Calusy ode mnie dla wszystkich narciarzy i przybocznych

Wieloszka, ja Ci dam Baby Jagi, my jestesmy zwyczajnie

CZAROWNICUJACE

No masz Bociek...
To ja staram się z nas księżniczki zrobić a ty tak prosto z mostu piszesz prawdę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:14, 10 sty 2013

Do góry
Madzenka, baw sie dobrze i ubieraj cieplo, zebys nie zmarzla!!!! Calusy ode mnie dla wszystkich narciarzy i przybocznych

Wieloszka, ja Ci dam Baby Jagi, my jestesmy zwyczajnie

CZAROWNICUJACE

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:51, 10 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Poczytałam o cebulowych i magnolii gwiaździstej - piękna będzie u Ciebie wiosna, dlatego się jej doczekać nie możesz! Lampy idealne!
Zobaczyłam też laskę, co udaje, że jest babcią, a na stoku niejeden delikwent przez nią wywrotkę zaliczy Ślicznie Ci w różu, tylko te proste włoski jakieś nie-Irenkowe A cykor? Po piątkowym spotkaniu przy Madżenkowej cytrynóweczce śladu po nim nie będzie

Aguś, ta zima tez jakaś figlarna, oby cebulom i magnoliom nie zaszkodziła...to pokazać będzie co

czyli lampy zaakceptowane, dzięki ci
włoski fryzjer wyprostował, nie radził sobie z suszeniem kręconych Waligóra nie lubi mnie w prostych, a jemu muszę się podobać
cykora opanuję i bez cytrynówki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:29, 10 sty 2013

Do góry
Ja ten radar już znam, M. też się na fotkę z niego załapał

Mi też przykro, ale cóż.... życie... Będę czekać na relację z szusowania/spotkania/imprezowania Bawcie się dobrze!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:27, 10 sty 2013

Do góry
Poczytałam o cebulowych i magnolii gwiaździstej - piękna będzie u Ciebie wiosna, dlatego się jej doczekać nie możesz! Lampy idealne!
Zobaczyłam też laskę, co udaje, że jest babcią, a na stoku niejeden delikwent przez nią wywrotkę zaliczy Ślicznie Ci w różu, tylko te proste włoski jakieś nie-Irenkowe A cykor? Po piątkowym spotkaniu przy Madżenkowej cytrynóweczce śladu po nim nie będzie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:07, 10 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Wieloszka, dziś dostałam niespodziankę...z 18 listopada, nie ja odbierałam polecony, więc nie wiedziałam co to....a to mandacik 300 jak Waligóra doniesie, kto jechał i 6 pkt karnych i 400 i bez punktów jak nie doniesie

kurcze, nie widziałam radaru, ale paparazzi radarowe foto mi strzeliło!!

a pędziłam wtedy na spotkanie do ciebie! oj teraz już będę wolniej zasuwać!!

wpadacie na sanki?

Ojjjj, Irenko, ale mi przykro A który fotoradar? Ten stacjonarny w Długołęce, czy z tajniackiego auta ITD? Te ograniczenia prędkości czasem są naprawdę bezsensowne... Ja się kilka razy załapałam na kosztowną fotkę w mieście. Ale teraz zawsze sprawdzam sobie harmonogram tu:
http://www.smwroclaw.pl/index.php/component/content/article/91-fotoradar/167-gdzie-mozna-spotkac-fotoradar
Ale oprócz tego jeżdżą jeszcze 2 Octavie i też robią fotki

Na sanki niestety się nie wybieramy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies