Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 14:25, 26 sty 2013

Monic napisał(a)
Boże kochany, Irenko, nie czuj sie zobowiązana!
Jeśli się uda liliowca podzielić, to ja jak najbardziej jestem chętna, ale nie chciałabym, żebyś sobie zniszczyła młodą roślinkę przez podział. Młodziutkie liliowce źle się dzieli - zresztą wiesz, pisałam Ci - trzeba wykopać i nożem ciachnąć, bo można zniszczyć. Ja równiez mam sporo, naprawdę ładnych - właśnie z tych drogich odmian liliowców, ale jak kupiłam w ub.roku, to przyszły tak maleńkie, że nie zdązyły zakwitnąć. Nawet nie wiem, czy na pewno będą zgodne odmianowo. Tylko raz kupowałam w takim jednym sklepie internetowym, a teraz już nie ma tego w ofercie.
Z kolei z tego sklepu "waja", którego link wrzuciłam, robiłam zakupy kilkakrotnie - zarówno liliowce, piwonie, irysy - to sprawdzony sklep. Liliowce od nich kupione rok temu powinny dać się podzielić - to też takie "lepsiejsze" odmiany, więc jak tylko zobaczę, że da się ciąć na wiosnę, to nóż w rękę i ... do Irenki w drogę

Moniko, spokojnie, juz wiem jak dzielić, czyli wykopac w całości, bo tak się uszkodzi...poza tym, chcę go przesdazic w inne miejsce; a kwitł juz 2 sezony, on ma wysokość do 1,3, całkiem spory, da radę

jak byłam w Wojsławicach, to go szukałam, ale nie mieli takiej hybrydy
wszystkie te najfajniejsze okazy zamawiałam od Ismeny, plantacje koło Olsztyna
noemi 14:35, 26 sty 2013

irena_milek napisał(a)
Madziu, dzięki..jakie wiosenne
Umówimy się tam, gdzie zawsze pod ślubnymi, bo ja dawno nie byłam na giełdzie?

Tak, Irenko, pod ślubnymi 02.02 godz. 8 ... tylko gotówkę trzeba mieć ... ale pod ślubnymi jest bankomat
noemi 14:39, 26 sty 2013

irena_milek napisał(a)

Irenko bedę szukać cisy, spoko znajdziemy

to już się nie martwię

Dziewczyny na wiosnę podjadę do Konina , mam teściów w tamtych stronach , zrobię rozeznanie , zdjęcia i ruszymy na Konin .... Wieloszka też jest zainteresowana , o transport się nie martwimy, będzie .

Mala_Mi 14:42, 26 sty 2013

Nóż w rękę... i do Irenki w drogę........
dobrze zabrzmiało......... a Wrocław znów pokazuje fuul organizację.... i jak nie zazdrościć...
agniecha973 14:57, 26 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aga u ans zdecydowanie cieplej. Teraz -3,8 a rano było -5....
I za to kofam Wroclaw

Marzena, dziś do was dojdzie chłód. Przewidują Wam -15 na rano a u mnie już TYLKO -10.
O której było -5, bo to ważne? Jak kładłam się spać było -11, a jak wstałam -10. Gdyby nie ranne ptaszki, też bym myślała, że nie było więcej
Urszulla 15:03, 26 sty 2013

noemi napisał(a)

Tak, Irenko, pod ślubnymi 02.02 godz. 8 ... tylko gotówkę trzeba mieć ... ale pod ślubnymi jest bankomat

może miejsce spotkania ustalcie na PW, bo jeszcze ktoś Was napadnie
noemi 15:11, 26 sty 2013

Urszulla napisał(a)

może miejsce spotkania ustalcie na PW, bo jeszcze ktoś Was napadnie

Ula dobrze, że czuwasz ...
nieszka 15:16, 26 sty 2013

Irenka jak Ci idzie zabawa z kredkami?
eliza3 15:48, 26 sty 2013

Irenko, czytam, uczę się, zapisuję.
Dobrze, że robisz tę angielską, bo wiele można przy Tobie skorzystać. Widzę, że jak pobiegam po ogrodzie i zbiorę w jedno miejsce porozrzucane rośliny, to niezła rabatka mi wyjdzie
Mus robić plan na wiosnę...
monteverde 16:24, 26 sty 2013

Irenko podaj link na Ismenę, bo tu go nie mam a chciałam pooglądac czy coś już wystawia pozdrawiam