Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Przerwa na kawę... 09:07, 14 maj 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)

Iwonka to robisz zmiany,kalina jakie już ma ładne bombki. Kolekcja tulipanków imponująca.U nas z szkółce rajska jabłoń po 25 zł, też mi się podoba.

Tu ceny różne ale też niewiele wyższe. Zależy od odmiany. Ja akurat w ogrodniczym zobaczyłam ta jabłonkę wsadzoną w ich ogrodzie kilkuletnią kwitnącą i się zakochałam. Jak będzie chwila wolnego zrobię zdjęcie i wstawię bo powala.
Przerwa na kawę... 08:53, 14 maj 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
I takie tam różne... dywanik z floksów zaczyna kwitnąć. Kalina angielska też się zbiera. I azalie japońskie
size=270x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/139/1396815/original.jpg[/img]

Iwonka to robisz zmiany,kalina jakie już ma ładne bombki. Kolekcja tulipanków imponująca.U nas z szkółce rajska jabłoń po 25 zł, też mi się podoba.
Przerwa na kawę... 08:35, 14 maj 2017

Do góry
I takie tam różne... dywanik z floksów zaczyna kwitnąć. Kalina angielska też się zbiera. I azalie japońskie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:28, 13 maj 2017

Do góry
Moja kalina też mocno zaatakowana przez mszyce. Niestety zobaczyłam dopiero dzisiaj, bo to pierwszy dzień, kiedy mogłam podziałać ogrodowo. Jutro pryskaam, ja od razu chemia, choć ciekawa jestem, czy ta cola działa na mszyce.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:16, 13 maj 2017

Do góry
Wykorzystałam upalny dzień na zajrzenie do tajemniczych i ponurych zakątków Kłapouchego.
Makusiu, na pierwszym zdjęciu jest mój 4 letni kopytnik. Sadzony najwcześniej żywopłot grabowy ma już wysokość płotu i tworzy szczelną przesłonę.

Ten sadzony najpóźniej wciąż jest mocno cięty, choć serce mi wtedy krwawi.

Morwa i katalpa dopiero teraz zaczynają wykazywać oznaki życia. Co roku mam z tego powodu dreszczyk niepokoju.

Kalina Roseum wciąż jest w objęciach kolonii mszyc, a hordowina czyściutka jak łza.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:33, 13 maj 2017

Do góry
Pestka, są uszkodzenia mrozowe, ale maskują się w oglądzie ogólnym.

Uszkodzenia mrozowe na cisach i azalii

Kalina Watanabe w połowie zdrowa, w połowie podmarznięta

Pierwszy raz przemarzły mi róże okrywowe The Fairy i mahonia pospolita. Tę drugą musiałam mocno przyciąć.

Mówi się trudno. Trzeba się cieszyć tym, co rośnie.

Ogród Małej Mi 2017 23:54, 11 maj 2017

Do góry
Oczywiscie ze wszystko odbije szczegolnie trawy przeciez to dopiero poczatek wegetacji. Ostala sie cudowna kalina watanabe i tym sie ciesz.
Ja dopiero moje straty w sobote zobacze wiec nie mysle.
W kazdym razie jeszcze zimowych okryc nie zrzucilam z hortensji i winogron.

Dopiero co przeczytalam liste strat to musial bys duzy mroz ze tak wszystko zmrozilo, mlode listeczki tym bardziej.
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:00, 10 maj 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Ale się kochają
Tamaryszek i kalina

Bardzo, kalina nigdy nie ma mszycy
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:28, 10 maj 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kalina Burkwooda Anna Russel Śliczne kwiatusie, a zapach niesamowity

Mam ochotę, ale niestety miejsca już nie
Zgadłam z beczką, choć później doczytałam, super pomysł Całość spójna
Kalina - Viburnum 11:59, 10 maj 2017

Do góry
dana1s napisał(a)
A ja dzisiaj zdobyłam kolejną do kolekcji
Kalina japońska Grandiflora

Dana Ty masz chyba tam u siebie jakieś tajne miejsce do zdobywania kalin
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:51, 10 maj 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

a no właśnie.. to ta niższa z tego o kojarzę

pamiętasz gdzie kupowałaś?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:49, 10 maj 2017

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:38, 10 maj 2017

Do góry
Kalina warta grzechu
Ogród KasiWB - część II 06:34, 10 maj 2017

Do góry
an_tre napisał(a)

Piękna kalina, czy to ta pachnąca?
Kasiu te nikomu nie potrzebne przymrozki zrobiły wiele szkód w ogrodach i sadach, ale nie możliwym jest cale ogrody okrywać
są rośliny, które sobie poradzą ale są i takie z którymi będziemy musieli się pożegnać,
tak jak ktoś roztropnie powiedział: będą miejsca pod nowe, jeszcze piękniejsze nasadzenia i tego się trzymajmy

tak Aniu, to ta pachnąca
dzisiaj był znowu przymrozek...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:08, 09 maj 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

pachnąca angielska ? ..bo moje chodzę wachać

mam jeszcze Rozeum i jest mi przykro ze one nie pachną ...moze powinnam wymienic na bzy ...bo tych akurat mam jeden od siąsiada przyniesiony ...piekny rózowy duzy kwiat ..ale nie pachnie

Moje lilaki wszystkie pachnące, a ta kalina to najpiękniejszy zapach jaki znam....może na równi z konwalią, a zaraz za nimi lilakiTo burkwoodi Anne Russel. Były piękne białe kule , ale bez zapachu...nie pociągają mnie tak samo jak róże które nie pachną. Zapach musi być i już
Ogród KasiWB - część II 19:33, 09 maj 2017

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Pierwsze kwiatuszki kaliny angielskiej

Piękna kalina, czy to ta pachnąca?
Kasiu te nikomu nie potrzebne przymrozki zrobiły wiele szkód w ogrodach i sadach, ale nie możliwym jest cale ogrody okrywać
są rośliny, które sobie poradzą ale są i takie z którymi będziemy musieli się pożegnać,
tak jak ktoś roztropnie powiedział: będą miejsca pod nowe, jeszcze piękniejsze nasadzenia i tego się trzymajmy
Liliowo i kolorowo:) 17:53, 09 maj 2017

Do góry
Zakwitła obiela, bardzo ją lubie, kalina w pąkach, zimnica, mrozy ale mszycy na niej pełno.

mój niezawodny wiciokrzew, piękny okaz, który zawsze pierwszy zakwita, tylko zle jest posadzony niestety bo to drzewko a nie pnącze.
Małymi kroczkami do celu... 17:29, 09 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinka kalina wygląda bardzo przyzwoicie. Czuję, że będzie Ci pięknie kwitła i będziesz z niej super zadowolona. To normalne, że na kalinie są mszyce. Ja wczoraj pryskałam chemią na róże. W ekologiczne opryski się nie bawię

Mirelka na kaline polowalam od dawna, ostatnio kupiłam za parę groszy w B. niestety sam patyk, który póki co nie ma ani jednego nawet liścia, a ze ja raczej z tych niecierpliwych jestem, dzisiaj jak zobaczyłam ta i w dodatku,że ma tam jakieś malutkie pomponiki wzięłam, tylko najpierw muszę pozbyć się tego robactwa, żeby mi innych roślin nie oblazly i posadzę ja na miejsce stałe. Trochę przerażają mnie jej rozmiary, ale będzie systematycznie cięta i powinno być dobrze
Małymi kroczkami do celu... 17:10, 09 maj 2017

Do góry
Paulinka kalina wygląda bardzo przyzwoicie. Czuję, że będzie Ci pięknie kwitła i będziesz z niej super zadowolona. To normalne, że na kalinie są mszyce. Ja wczoraj pryskałam chemią na róże. W ekologiczne opryski się nie bawię
Pszczelarnia 12:29, 09 maj 2017

Do góry
Po tak pracowitym u Ciebie przedwiośniu i wiośnie letni odpoczynek Ci się jak najbardziej należy. Życzę Ci, aby Twoje plany udało się zrealizować. Choć nie do końca w nie wierzę, bo niepokorni ogrodnicy odpoczywają pracując

Pszczelarnia napisał(a)
I kalina z różanecznikiem i porzeczką krwistą (próby posadzenia kolejnej na razie nieudane - nornice ją zjadły)

Cudowny ten kadr.
Niby 3 różne krzewy, a jakże pasują do siebie. Ja bałam się efektu misz-maszu i trzy rododendrony posadziłam obok siebie. A mogło być tak pięknie....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies