Eksperyment z gąbką i cisami: https://www.ogrodowisko.pl/watek/773-pokaze-nasz-ogrod?page=313
Dla szybkiego przypomnienia zdjęcia:
gałązki włożone do ziemi w roku z 2015
rok 2016 wypuściły piękne przyrosty
wiosną 2017 podejrzałam - brak korzonków, brak przyrostów; trochę zrezygnowana odstawiłam skrzynkę z gałazkami za szpaler hortesji i nie ruszałam ich, nie podlewałam; kilka razy zajrzałam, były zielone ale stały jak zaklęte, tylko z niewielkimi i nielicznymi przyrostami
Buksy małe nadal nie wkopane ...... pomalowałam pergole z drugiej strony w przerwie deszczu ,przycielam lawendę , przesadziłam poziomki i na takich drobiazgach zleciał cały dzień
Kiścien Curly Red od Kasi wylądował nad oczkiem. Jak zimą hosty znikną, to on będzie nadal
czyż nie jest zjawiskowy ?
Giardinę staram się oplatać wokół pergoli, ale to nie łatwe
i wspomnienie słonecznego dnia
jakieś tam foteczki sprzed kilku dni. Posadziłam nowe horty.
Tu Green shadow
Miss Saori
i Magical amethyst. dwie pierwsze zgapiłam od Ewci z Gdańska
ta fajnie się przebarwia
A u nas degustacja - w końcu przekroiliśmy nasze arbuzy i okazały się fenomenalne - byliśmy w szoku, bo spodziewaliśmy się takich średnich polskich kwaskowych arbuzów a okazało się, że w sklepie trudno byłoby kupić tak słodkiego i pysznego.
Ta odmiana - arbuz rosario jest fenomenalna - na pewno zamówimy na kolejny rok.
A tak wyglądał nasz dzisiejszy:
Witam może ktoś wie co się dzieje z moja Tują dostałem ją od teścia posadzona kilka miesięcy temu wszystko było ok i nagle zaczyna brązowieć gałązki zaczynają odpadać. Podlewam ją od czasu do czasu przy posadzeniu zastosowałem ziemie do iglaków jedynie co to opryskiwałem na ochojniki ale to w lipcu/sierpniu.