Kasiu, dziękuję

Psiaki są bardzo fotogeniczne, lubię e fotografować

Cyklamenów warto poszukać, małe, urocze cudeńka. Zarówno te kwitnące jesienią, jak i wczesną wiosną. Róż cyklamenów z bielą przebiśniegów wygląda zjawiskowo

Ja kupowałam je internetowo w Sadzawce.
Aganiu, faktycznie niektóre nazwy roślin nie są zbyt fortunne

Przykro mi z powodu Lowy

To trudna decyzja wybrać moment pożegnania przyjaciela. Ja mam poczucie, że w przypadku naszej Efi przedłużyliśmy ją za bardzo.
U nas też dużo deszczu. Ale u Was rzeczywiście deszcz daje się we znaki, jak byłam we wrześniu w Krakowie Wisła wylała i były problemy komunikacyjne. Pozdrawiam ciepło
Kasiu, to kupujmy rutewki!

Na moich są ostatnie kwiatuszki. Liście już żółkną, a te dzielne maleństwa dalej kwitną
Miro, krwiściągi to ciekawa grupa, odkrywam ich urok. A wiesz, że jak ostatnio była Ewa z Tad to też mówili, że do mnie by pasował biały sadziec

Coś w tym musi być
......
Tymczasem w ogrodzie nadal sporo kwitnień. Choć często pada, kwiaty dzielnie się trzymają.
Zdecydowanie wolę prace wiosenne, więc jesienią się u mnie nie wiele dzieje, jedynie bieżąca pielęgnacja. A jak pojawiają się ciepłe i słoneczne chwile wolę je spędzić na relaksie w ogrodzie. Taki jesienny leń. Kupiłam pare cebul, narcyzów, krokusów i czosnków. Z nowości Allium carinatum pulchellum, jestem go ciekawa.
Pozdrowienia spod koca

przeziębiona
Parę kwitnień z ostatniego słonecznego weekendu
Różanka