To ja mam pomysł. Zauważyłam, że wątek Danusi tętni życiem (co zrozumiałe) a pozostałe wątki trochę przygasają. Jeśli każdy czytający to znajdzie sobie dwa inne wątki w których się udzieli trochę ożywimy forum i pomożemy Danusi w pracy co Wy na to??
Od razu lepiej się patrzy i myśli. Słońce jest przez cały dzień, jedynie świerki i sama altana rzuca cień. Ja z orzechem nie będę miała problemu z wyrzuceniem, gorzej z mężem, bo to jego samosiejka, ale damy radę. Danusiu myślę z tyłu o tych cisach, jaką odmianę wybrać , z przyrostami żółtymi, czy soczyscie ciemno zieloną? A bluszcza żadnego byś nie dawała? I z jednej strony dereń plus berberys i wysypać korą, a zdrugiej strony hortensje i berberys i tyle, nic między berberysami? Bo jak narysowałaś troche żółtego, troche, czerwonego, brązowe i białe to tak bardziej kolorowo wygląda, czy moze cos jeszcze dodać , bo żurawki nie bardzo za dużo słońca, tyulko z rana w zasadzie cień.
Kupujesz teraz, sadzisz, poozostawiasz nie ścięte na zimę, możesz nieco zakopczykować korą, związać źdźbła w snopek i zostawiasz do wiosny. Wiosną ścinasz i czekasz aż wypuści.