Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogubiłam się po drodze... 10:23, 24 lip 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
u mnie w ogrodzie nic ciekawego się nie dzieje, ale zapraszam na spacer po moim ogrodzie

Amelka
A jak chodzi ci sie po tym żwirku zimą jak leży śnieg ... jak to odśnieżacie?
Małopolski ogródek 10:16, 24 lip 2017

Do góry
Długo nie pisałem, bo nie miałem czasu. Oprócz standardowego doglądania ogródka doszła mi extra robótka - małpi gaj dla dzieciaków. Trudno się przy nim pracowało, mając zazwyczaj raptem 3h wolnego w tygodniu + sobota (często deszczowa), ale w końcu budowla stanęła, a dzieciaki są zachwycone
Na zdjęciach trochę jeszcze panuje bałagan, ale młodym nie przeszkadzały leżące wszędzie narzędzia, wkręty i kantówki

Ogólnie małpi gaj jest na obrysie 210x300cm. 210cm to wymagana szerokość między słupami dla siatki wspinaczkowej. Belki szczytowe są przedłużone i mają 250cm - a to z uwagi na daszek z płachty-żagla kupionego w JYSK o wymiarach 2,5 x 3 metry - idealna, żeby w największy upał dodatkowo zacienić miejsce zabaw
Muszę jeszcze zespawać rurkę z płaskownikami i zrobić drążek do zwisania i podciągania się (choć jego rolę na razie pełni trapez z drążkiem i uchwytami), a vis-a-vis bocianiego gniazda dołożę prawdopodobnie huśtawkę-kokon

Na koniec dorzucam kwitnącą różową hortensję - kilka kwiatów ma fioletowych
Pogubiłam się po drodze... 10:14, 24 lip 2017

Do góry
żyje
Pogubiłam się po drodze... 10:12, 24 lip 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:09, 24 lip 2017

Do góry
I z samego rana

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:09, 24 lip 2017

Do góry
Typografia ogrodu 10:08, 24 lip 2017
Do góry
nawigatorka napisał(a)

Miło to slyszec od miłośniczki jarmarków jak sama piszesz tym bardziej
A może trawy maja cos w korzeniach? Sprawdzałas?

az zrobiłam zdjecie pogladowe bo trudno mi sie z czymś takim polubić... jak bede wykopywac to sprawdzę

potem usune fote ale jesienna tak mi nie schnie w srodku ...jest na innej rabacie ...moze ta ma złe warunki na tej rabacie ? nie wiem czy przesadzanie jej ma sens

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:08, 24 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nie, jestem jeszcze przed, całe szczęście

A jaki to nawóz dodajesz?

Pokaż aktualny widok z kuchennego okna, bo coś ostatnio skąpo z fotkami.

Podziwiam za ten ogrom pracy przy oczyszczaniu kostki i w warzywniku.

nawóz mam taki baniak florovitu i staram sie nim podlewać rośliny raz w miesiącu, a świeżo posadzone od razu

zdjęcia mam, bo bym nie przezyła bez ich robienia, ale nie miałam cały weekend czasu na ich zmniejszenie, a tak najszybciej wchodza na O., miałam intensywny imprezowy weekend pełen gościów

ale fotki z okna mam

fajnie myć garki z takim widokiem

Ogródek Lolanki sam historię opowiada 10:07, 24 lip 2017

Do góry
Ogródek Lolanki napisał
W listopadzie 2013 się wprowadzili, znaczy rodzice z ich prawdziwym dzieckiem a moją wychodzi na to ludzką siostrą - ale Ta to dopiero mnie nie lubi, także pierwszy i ostatni raz tutaj o niej wspominam!

Do wiosny 2014 nie działo się nic, smutno mi było, ale co tam - prosił się nie będę. Nie to nie!

Matka kupiła kosiarkę elektryczną i zaczęli mnie regularnie kosić co tydzień, dzięki temu nie miałem już tyle chwastów no i trawka się też rozkrzewiła całkiem nieźle.

Matka w tamtych czasach mówiła, że chce mieć tylko trawnik i coś dokoła płotu.
Pomyślałem, że dobre i to, ale inne ogrody na osiedlu mi powiedziały, żebym się nie przejmował, że w końcu mnie polubią, będą chcieli mi dogadzać i że na pewno dostanę coś więcej niż tuje i trawnik

Jupi!!!! Przyszli goście i matka dostała tuję na patyku, pomyślałem - wreszcie będę miał prawdziwą roślinkę

Ale matce ani się śniło ją u mnie wkopać, postawiła koło domu i tak se stała,
czasem się przewróciła i nawet kilka dni tak mogła leżeć biedna

To zdjęcie to sądzę, że Lolanka chciała tęczę sfotografować, a tuja przypadkiem tam stała

Pogubiłam się po drodze... 10:06, 24 lip 2017

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:06, 24 lip 2017

Do góry
kasiab napisał(a)

A miskant morning light? Ostatnio byłam w szkółce i musiałam go mieć bo jest boski... chociaż u nas jest nic wokół domu to zaczynam zbierać już rośliny które chcę mieć posadzone

miskant sirene
Kwiaty we włosach 10:05, 24 lip 2017

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:04, 24 lip 2017

Do góry
Eleeri napisał(a)
Witam, bardzo proszę o poradę. Planuję zrobić rabatę z hortensjami w roli głównej. Za tło będą miały szmaragdy, proszę doradźcie, czy mój plan ma jakiś sens.

Będą rosły co metr, w środku h. candle i kolejno na zewnątrz: h. annabelle, h. limelight, h. bobo, na zewnątrz magnolie alba (lewa strona) i susan (prawa strona)
Rabata w kierunku północ-południe, tuje od strony zachodniej.

Oprócz magnolii, które muszę tam posadzić, bo nie mam dla nich innego miejsca, nic więcej nie mam kupionego.

Poradźcie, proszę. [/quot

thuje miskant sirene hortensja
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:03, 24 lip 2017

Do góry
gosiacz22 napisał(a)

Brakuje bordowego.
Mały ogród pod Wrocławiem 10:03, 24 lip 2017

Do góry
Z Twoich ust... dziękuje bardzo
widzę że jedno zdjęcie się nie wkleiło

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:00, 24 lip 2017

Do góry
koishii napisał(a)
Nie wiem co posadzić pod te iglaczki Rabata się tworzy, wszystko to nasadzenia nowe. Jestem iglakowym laikiem więc nie wiem co dalej... Rabata widoczna z drogi, więc chciałabym żeby była reprezentacyjna Ziemia tam jest twarda, gliniasta. Słońce od południa do 14/15.

Rosną tu: Dwa żywotniki zachodnie (będą formowane w kule), dwa żywotniki plożące (chyba, nie pamiętam co to a nie jest podpisane), w rogu jakis iglak pozostałość po świętach czekał w donicy. Przepraszam że tak chaotycznie ale a prawdę zupełnie się na iglakch nie znam :/
Edit: z samego przodu jeszcze jest irga ale chyba zmarzła i już nie odbje... dałam jej jeszcze szansę w nowym miejscu.
[img

u mnie miskanty sirene+ hortensje moze tak to chyba takie w miarę reprezentacyjne ...
Tu ma być ogród :) 09:56, 24 lip 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A to u mnie ale w innej fazie kwitnienia marinque

Coconut Lime po zmroku

Sorki Edyta jakby cos usune

Zobaczę, czy w miarę przekwitania upodobni się do tej Twojej z pierwszego zdjęcia - fotki zostaw - piękne okazy!
Kwiaty we włosach 09:56, 24 lip 2017

Do góry
Cześć wszystkim , dzisiaj u nas zapowiada się ładna słoneczna pogoda.

Daria od rana przytaszczyłam taczką kamienie, poprawię rojnikową rabatę.

Na początek dnia trochę kolorów

Tu ma być ogród :) 09:55, 24 lip 2017

Do góry
frezja napisał(a)
U mnie tak wygląda Meringue. No...kupiona pod tą nazwą☺

taka sama jak ta moja - piękna!
Pogubiłam się po drodze... 09:54, 24 lip 2017

Do góry
u mnie w ogrodzie nic ciekawego się nie dzieje, ale zapraszam na spacer po moim ogrodzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies