Długo nie pisałem, bo nie miałem czasu. Oprócz standardowego doglądania ogródka doszła mi extra robótka - małpi gaj dla dzieciaków. Trudno się przy nim pracowało, mając zazwyczaj raptem 3h wolnego w tygodniu + sobota (często deszczowa), ale w końcu budowla stanęła, a dzieciaki są zachwycone
Na zdjęciach trochę jeszcze panuje bałagan, ale młodym nie przeszkadzały leżące wszędzie narzędzia, wkręty i kantówki
Ogólnie małpi gaj jest na obrysie 210x300cm. 210cm to wymagana szerokość między słupami dla siatki wspinaczkowej. Belki szczytowe są przedłużone i mają 250cm - a to z uwagi na daszek z płachty-żagla kupionego w JYSK o wymiarach 2,5 x 3 metry - idealna, żeby w największy upał dodatkowo zacienić miejsce zabaw
Muszę jeszcze zespawać rurkę z płaskownikami i zrobić drążek do zwisania i podciągania się (choć jego rolę na razie pełni trapez z drążkiem i uchwytami), a vis-a-vis bocianiego gniazda dołożę prawdopodobnie huśtawkę-kokon
Na koniec dorzucam kwitnącą różową hortensję - kilka kwiatów ma fioletowych
az zrobiłam zdjecie pogladowe bo trudno mi sie z czymś takim polubić... jak bede wykopywac to sprawdzę
potem usune fote ale jesienna tak mi nie schnie w srodku ...jest na innej rabacie ...moze ta ma złe warunki na tej rabacie ? nie wiem czy przesadzanie jej ma sens
nawóz mam taki baniak florovitu i staram sie nim podlewać rośliny raz w miesiącu, a świeżo posadzone od razu
zdjęcia mam, bo bym nie przezyła bez ich robienia, ale nie miałam cały weekend czasu na ich zmniejszenie, a tak najszybciej wchodza na O., miałam intensywny imprezowy weekend pełen gościów