Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

Margerytka40 10:40, 20 wrz 2017

Basiu moja mama twierdzi,że u kani pierścioonek na ogonku po poluzowaniu zostaje i się przesuwa a nie rozpada a blaszka robi się różowa pod wpływem mocnieejszego dotknięcia.
marba 11:07, 20 wrz 2017

Dziękuję, Asiu za cenne wskazówki.
Kamienie od Ciebie powoli wędrują na miejsce przeznaczenia, ale fotki wrzucę jak skończę.
Margerytka40 11:11, 20 wrz 2017

marba napisał(a)
Dziękuję, Asiu za cenne wskazówki.
Kamienie od Ciebie powoli wędrują na miejsce przeznaczenia, ale fotki wrzucę jak skończę.

Ciekawam bardzo nowych aranżacji
gobasia 12:30, 20 wrz 2017

Też ciekawa jestem skalniaka...bo fajne rosliny kupiłaś
marba 13:05, 20 wrz 2017

gobasia napisał(a)
Też ciekawa jestem skalniaka...bo fajne rosliny kupiłaś

Też nie mogę się go doczekać, ale u mnie wszystko rodzi się powoli i w bólach. Ale będzie .
danuta_szwajcer 13:37, 20 wrz 2017

marba napisał(a)
Znalazłam dziś u siebie takie grzybki. Rosły na słońcu i prawie na piachu. Nie bardzo znam się na grzybach, czy to mogą być kanie? Nie mam na kim wypróbować.

A teściowej już nie masz? A tak na poważnie Basiu to ja bym nie ryzykowała u mnie też rosną chyba ale życie się ma tylko jedno. Zakupy super, powoli a na wiosne będzie efekt i radośc Pozdrawiam u nas leje znowu i zimnica Liście opadają coraz bardziej, z okna las widzę, zmienia kolory, potrzebuje słonka
marba 17:02, 20 wrz 2017

Danusiu, nie mam już niestety, teściowej, a moja do testowania grzybków nadawałaby się idealnie. A tak na poważnie: chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie je grzybów, co do których ma wątpliwości. Ja z dzikich lubię tylko rydze.
barbara_kraj... 18:26, 20 wrz 2017

marba napisał(a)
Znalazłam dziś u siebie takie grzybki. Rosły na słońcu i prawie na piachu. Nie bardzo znam się na grzybach, czy to mogą być kanie? Nie mam na kim wypróbować.

Wszystko wskazuje na to, że są to czubajki kanie. To są młode owocniki, ale mają charakterystyczne dla kani brązowe łuski i szczyt kapelusza, ktory z wiekiem ma garbek. Blaszki powinny być białe i gęsto ulożone, są bardzo delikatne i kruche.
marba 18:42, 20 wrz 2017

Dziękuję, Basiu.
danuta_szwajcer 17:57, 21 wrz 2017

Basiu też tak leje u Ciebie? wspólczuje tym co w terenach zalewowych mieszkają, bo leje tak jak przed wielką powodzią, u mnie piasek, deszcz przed zimą się przyda. Pozdrawiam i słoneczka życze jak dotrą zakupy to pokaż