Nadal jeszcze tłoczą róże....choć już powolutku wygaszają kwitnienie, na szczęście nie wszystkie jednocześnie zakwitają więc mam się czym cieszyć cały czas...
Trochę hortek
pierwsza Wim's Red jest śliczna potem Anabelka w tym roku jest olbrzymia i ani razu nie udało mi się sfocić całego krzewu, następnie Beauty robiona z balkonu, Hayes Starburst.Limelight w tym roku późno wystartowała długo nie miala pąków i Prim White, ogólne zdjęcie na jedną z Anabelek
Aniu sporo musiałam się cofnąć żeby być na bieżąco, ale nie żałuję bo takie cudowne widoki nastrajają optymistycznie i cieszą oczy, a twoje rękodzieł pachnie aż u mnie
Miłego wieczoru
Weekend z przyległościami upłynął szybko i wesoło bo z dziećmi i wnukami, przy pięknej letniej pogodzie, w ogrodzie i w domu było gwarno i przyjemnie.
Na foty czasu brakło ale kilka aktualnych zdjęć wrzucę teraz
Mam go jeszcze przezimował...rośnie w słońcu pod różą, w suchym podłożu
Nie ma problemu z zimowaniem, ale tej turzycy trzeba poświęcić więcej uwagi
Mam dwie sztuki obydwie przezimowały
Ta pod różyczką w suchym podłożu ładnie przezimowała
Druga w miejscu zacisznym i bardziej wilgotnym przezimowała, ale poszła wiosną do podziału, bo wyglądała biednie
Tutaj sobie rosną sadzonki z podziału, nie wiem jak przezimują?
Trawa zasiana 2 miesiące temu na poczatku jakoś rosla w tej chwili stoi w miejscu
Wczoraj wygrabilem grablami duzo mchu, woda ktora podlewam trawe jest ze studni zawiera bardzo duzo żelaza
Czy mam zza2stosowac jakis nawoz i nakłuć glebe widlami
Dodam ze niczym nie nawozilem badanie
Cześć Ewcia....czasu nie zatrzymasz...ja mam w domu kociokwik ze wszystkim, z ogrodzie nie wyrabiam, cud, że deszczu było sporo i nie muszę podlewać i tak wieczorem na przeciwbólowych chodzę spać...dziękuję za pochwały
Miałam pracowitą sobotę. Posadziłam przy tarasie śliwy Pisardii. A przy bramie, po głębokich przemyśleniach, Ambrowca. Toszko, tak jak pisałam, dostałam go w prezencie i musiałam znaleźć mu najlepsze miejsce. Liczę, że budynek stajni ochroni go od mrożnych wiatrów. Dzisiaj przeżył straszną wichurę i stajnia pomogła
Jak myślicie, czy przy kostce żurawki będą dobrze wyglądać, czy może pomyśleć o innej obwódkę?...
Jeśli coś cię interesuje i widzisz, że nie masz i i vice-versa, to możemy się wymienić.
Ostatnia mała fotka liliowca? ten jest jasno bordowy, a ten tak jak na fotce
Ważkę dostałam w prezencie, a takie piękne ważki i inne ogrodowe cudeńka robi syn Pani Przyrody z dwóch ogrodów.