Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 20:40, 07 lip 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kwitną bonici z kocimiętka lktora przycielam w połowie maja. Zrobiła się bardzo gęsta i ładnie kwitnie nie powala się.

Bardzo mi się podoba to zestawienie. Może odgapię w przyszłym roku do mojej rzeczki z bonici . W tym roku posadziłam obok nich jednoroczną szałwię, którą dostałam i nie chciałam jej wywalić. Więc na przyszły rok (bo pewnie szałwia się nie wysieje, nawet nie pamietam jej nazwy) muszę coś tam dać

Przycięte tuje od razu lepiej wyglądają .
Ptasi gaj 18:49, 07 lip 2022

Do góry
Wiolu 10 zł od tui.
To niezły koszt.
Ptasi gaj 18:06, 07 lip 2022

Do góry
Wiolu 10 zł od tui.
Ptasi gaj 13:03, 07 lip 2022

Do góry

Wiolu pnie przycinają fachowcy. Ja przycinam od siatki akumulatorowymi nożycami. Działka 85 m na 50 to możesz sobie wyobrazić.

Przycinam ja bo portki bym straciła takie ceny sobie życzą. Jest to praca ciężka, ale dobry fachowiec tyle nie zarabia co ci od przycinania.
Zamówiłam kontener i za mały część trzeba odłożyć i wiosna wywieźć jak będzie przycinka innych krzaczorow.

Idę dalej orać.

Wow taki długi żywopłot obciąć to jest wyzwanie. Dobrze że wzięłaś fachowców a część sama przycinasz no zapewne jest dużo tych odpadów.

Miłego orania
Ptasi gaj 12:09, 07 lip 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Podziwiam cięcie tak wysokich Szmaragdów. Wiem sama po sobie jak było ciężko jak też sporo skracałam , jaka mordęga, bo czuby miały grube pnie. Masakra ,wszystko mnie bolało.

Bodziszek Rozanne ślicznie się rozbujał

Wiolu pnie przycinają fachowcy. Ja przycinam od siatki akumulatorowymi nożycami. Działka 85 m na 50 to możesz sobie wyobrazić.

Przycinam ja bo portki bym straciła takie ceny sobie życzą. Jest to praca ciężka, ale dobry fachowiec tyle nie zarabia co ci od przycinania.
Zamówiłam kontener i za mały część trzeba odłożyć i wiosna wywieźć jak będzie przycinka innych krzaczorow.

Idę dalej orać.
Ptasi gaj 08:23, 07 lip 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Piękne kolory i kształty w Twoim ogrodzie

Staram się, ale rąk nie czuje dzisiaj. Idę zaraz pomagać.
Grzebiuszka ziemna 08:22, 07 lip 2022

Do góry
Bazenka moc kolorów masz. U mnie też lilie zaczęły kwitnąć wczoraj je pslikowalam po deszczu. Były tak ciężkie, że się pokładały.
Pergola ladnie wyszła. Teraz są takie narzędzia, że same wszystko robią tylko trzeba mieć pomysł.
Zresztą w twoim ogrodzie ciągle się coś dzieje, zmienia. Ułatwiasz sobie aby było później lepiej.
Podoba mi się ta drabinka gdzie ja kupiłaś. Mam dużo drabin, ale taka podręczna by mi się przydała.

Pozdrawiam
Wilczy ogród 23:47, 06 lip 2022

Do góry
Urszulla napisał(a)

Witam

Magda masz piękna krwawnice. Taka dorodna robi duży efekt w ogrodzie. Też mam ale jakoś kiepsko wygląda
Po rowach u nas lepiej rośnie niż u mnie.
Stipa też wybornie wygląda. Moje w przyszłym będą tak wyglądac. Miałam dużo siewek wiosna i skomasowalam w kilka kep. Stipa robi efekt lekkości.
Bardzo ładnie Magda zaczyna się okres wszelkiego kwitnienia. U nas popadało solidnie więc na razie nie trzeba podlewać.
Czy zdrowie dopisuje?

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:02, 06 lip 2022

Do góry
Szmaragdy przycięte prawie metr. Jeszcze jutro i będzie finito z przycinaniem Tui.
Zaniedbałam przycinkę w ciągu 3 lat sporo urosły.
Po deszczu pogoda sprzyjała.

Było tak

Jest tak

Przetacznik Rossane rozbujał się na całego.

Piękny kolor lilii

Pamiętajcie o ogrodach 23:08, 05 lip 2022

Do góry
greg66 napisał(a)

Grzesiek witam

Nie mogę się zebrać aby pójść na odwyk.
Zeszłej jesieni nakupilam sporo różnych rozchodnikow mam te z fotek. Z pierwszej foty od dawna a z drugiej od roku jest przepiękny.

Grzegorz co tam porabiasz daj trochę fotek jak tam u ciebie rośliny się mają. I potem dalej odpoczywaj.
Palczatki ładnie rosną u mnie może jutro jak znajdę trochę czasu to wstawie fotki.
Ciekaw jestem jak u ciebie się spisują.
U nas dzisiaj sporo padało.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 22:54, 05 lip 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Elu u Ciebie jednak wszystko później.
U mnie w zasadzie róże już przekwitły.
Zostały gdzieniegdzie kwiaty, ale pełnia kwitnienia za nami.
Nadal kwitną róże, które mają kwiaty cały sezon: Mein Schoner Garten oraz Pirouette oraz róże okrywowe.

Danusiu też przekwitają. Każda róża inaczej kwitnie.
Jestem dzisiaj na wsi jutro ekipa ma przycinac tuje.
Przeszła dosyć duża burza i deszczowo było przez 5-6 godzin więc podlało dobrze.
Jednak wszystkie rozwiniete kwiaty róż namoknięte połamały sie na ogonkach pod swoim ciężarem.
Lilie leżą znowu dodatkowa robota z palikowaniem.
Artemis leża na trawniku.
Cieszę się, że popadało ale dodatkowa praca jest.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:27, 05 lip 2022

Do góry
Witam Agata

Czasami sobie myślę jak by ogród wyglądał bez oczka. Gdzie bym chodziła oczy na cieszyć.
Woda to życie dla roślinności, ptaków i nawet kotów sąsiada.
Na moim wodospadzie kąpią sie ptaki.

Wnusia ma miesiąc dobrze się chowa, przybiera na wadze. Czarnulka.

My to Elu po prostu lubimy, poza ogrodem mamy odskocznię i wnusie
Super niech mała czarnulka zdrowo rośnie, żeby później z babcią karmić rybki

albo w basenie szaleć
Dębowe zakątki 17:33, 05 lip 2022

Do góry
Aniu czy te mąki z nasion czy kupowałas gotówce.
Jeżeli z nasion to gdzie takie fiolety kupowałas.
Zbierz może nasiona z fioletów z czerwonych też.

Piekielnie gorąco zaraz jadę na wieś. Pewnie wszystko wyschnięte. Wczoraj tylko czarne chmury krążyły a deszczu parę kropel.

Pozdrawiam

Te maki sieją mi się już same.Z nasion
Kiedyś dostałam. Filety też. Kiedyś jeszcze były maki łososiowe .Ale teraz ich jakoś nie mam
Oki,Elu będę zbierać nasiona tylko proszę abyś się mi przypomniała

Ptasi gaj 08:02, 05 lip 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Elu, piękne róże, urzekła mnie ta Luiza. Ale też zachwycam się oczkiem, rzadko je pokazujesz. Nie mogę wyjść z podziwu, jak Ty to wszystko ogarniasz. Brawo Ty

Nie ogarniam Martka. Dzisiaj jadę jutro. Przyjedzie ekipa przycinac tuje ok 250 sztbtego już sama nie dam rady trzeba ciąć na drabinie.
Przycinamy ok 1 metra kontener zamówiony. Śnieg w kwietniu narobił sporo szkód. Dwie duze sosny trzeba wyciąć nie da rady odratować.

Róża Luiza jest przepiękna jaki ma piękny układ płatków zawiniete na końcu. Bardzo lubię takie pastelowe kolory.
Czekam na rozkwit róży La villa cotta.

Oczko nie pokazuje specjalnie aby nie zanudzać. Dobrze się czuje w jego bliskości obserwując rybki.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:49, 04 lip 2022

Do góry
Witam Agata

Czasami sobie myślę jak by ogród wyglądał bez oczka. Gdzie bym chodziła oczy na cieszyć.
Woda to życie dla roślinności, ptaków i nawet kotów sąsiada.
Na moim wodospadzie kąpią sie ptaki.

Wnusia ma miesiąc dobrze się chowa, przybiera na wadze. Czarnulka.
Bawarka 21:06, 04 lip 2022

Do góry
Witam Kasiu

Dzięki, że pokazałaś to co można zrobić z kartami peonii.
Kto jak to ale się znasz na podziałach. Mam 3 szt zwykłych peonii 2 białe i jedna różowa. Ta różowa słabo rośnie trzeba będzie ją posadzić w inne miejsce.
2 szt drzewiaste jedna kwitnie od 2 lat. Drugiej przez nieuwagę w zeszłym roku ułamalam łodyżkę z pąkiem. W tym roku wypuściła 3 łodyżki.

Mus się zająć peoniami.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 00:03, 04 lip 2022

Do góry
CD

Ptasi gaj 23:58, 03 lip 2022

Do góry

Monsted Woods

Przepiękna i bardzo pachnąca Wielka Księżna Luiza. Z zeszłego roku ładny krzaczek już zbudowany

Jakieś zioło ale nie wiem jakie.

Ptasi gaj 23:51, 03 lip 2022

Do góry
Nie wiem czy ta jasna lilia to nie Gobasiowa

Sanny skay zaczyna jest z tych późniejszych

Ptasi gaj 23:47, 03 lip 2022

Do góry
To Novalis

Aby nie było tak pięknie też mam taką róże kiss me Kate. Cholernica gorzej wygląda niż w zeszłym roku. Nie ma ani jednego paka kwiatowego w zeszłym roku kwitła.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies