Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:02, 23 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
no pacz, że ja zapomniałam że u Ciebie wszystkie rośliny potworzaste

Bo mimo gliny mam ziemię rolną klasy III zatem żyzną mogę pszen-żyto uprawiać... Na razie czekam na skoszenie rzepaku... Ale aż dziwne bo w tym roku nie śmierdzi.... Czasem leciutko zaleci
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:00, 23 lip 2013

Do góry
eee_taam napisał(a)
trudno nadązyć za tekstem pisanym , wielowatkowość duża tutaj jest )

fotki jak zawsze...... same interesujące widoki ))

ufff ...masz bałaganik ...jaka ulga..... choć on taki uroczy jest

Eee tam kiedy zakladasz wątek? Widzialam już Twój fragment ogrodu!!!! Nie migaj się
Ania i róże i cała reszta :) 21:59, 23 lip 2013

Do góry
MilenaP napisał(a)
Cudne róże!!! Aniu muszę Ci powiedzieć, że znów byłam w Botanicznym w Krakowie. Specjalnie dla róż, ale byłam negatywnie zaskoczona. Róże stamtąd nie umywają się do Twoich.Większość parkowych i pnących tak jakby startowały w tym sezonie od zera i nie miały ani jednego kwiatka czy pączka Ani Graham Thomas, ani Sympatia, ani Flamentanz, a Rokoko kwitło jedynie na jednym pędzie i to do tego kwiaty miało na ziemi w błocie. Rabatki przy altanie wyglądały jakby rosły w trawie, a to były chwasty!!!!! Wszystko w czarnej plamistości i z nieobranymi zmumifikowanymi kwiatami. Lepiej prezentowała się ta druga, prostokątna różanka. I właśnie tam zachwycił mnie Wiliam Szekspir i Fortuna. Fajne okazały się też miniatury, np. Muttertag i jej biały odpowiednik. Ich pąki jak idealne kulki i super zdrowe liście przekonały mnie do miniatur. Generalnie rzecz biorąc nie ma tam wspaniałych angielek, które spodziewałam się tam spotkać Ale za to Lavender kwitł jednym jedynym kwiatkiem, ale to wystarczyło bym wreszcie mogła bez wątpienia utwierdzić się w przekonaniu, że ten mój to 100% Lavender. I z tego się cieszę najbardziej Pozdrawiam Cię i życzę udanych wakacji

Ja mam takie same odczucia odnośnie róż w Ogrodzie Botanicznym we Wrocławiu. A i owszem, tulipany, irysy, rododendorony, azalie zachwycają w nim ale róże to rozczarowanie. ania powinna otorzyć rożany ogród btaniczny a Bogdzia Rododoendronowy
Kubusiowo II 21:56, 23 lip 2013

Do góry
Agniecha no tak jakoś wyszło

Basieńko wiem wiem czytałam! No to teraz masz jazdę bez trzymanki z wnukami!

Aneczko

Beata mnie też wszystko wcięło ale w obesrwowanych niby są....

Asia ja tyż jedną rabate potrafie robić 2 tygodnie jak jestem sama z Kubą A jak mam opiekę do Kuby to błyskawicznie idzie

Madżenka

Jola buuuuu
Jurajski Ogród 21:50, 23 lip 2013

Do góry
Fiu fiu jaka fasolka szkoda że traci kolor, byłaby świetna do sałatek
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:47, 23 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pozdrówka zostawiam.

Ze wzajemnoscią
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:47, 23 lip 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
ja też nie mam powiadomień

Zatem odwiedzamy tych, którzy nas odwiedzają
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:46, 23 lip 2013

Do góry
GabiK napisał(a)
U mnie też powiadomień brak. Na zewnątrz 19 stopni i wieje. Ale wolę tak niż 35. W upały puchną mi dłonie, przy 32 już nie mogę ręki zamknąć.

Marzenko mi się ta rabata taka otwarta, bez niczego wysokiego podoba. Dałabym tam dużą kulę i tyle.

Wiesz też się nad tym zastanwiam bo postawiłam miskanta i jakoś mi taki wysoki element nie pasował...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:46, 23 lip 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Iza Ty Szczęściaro....dziękuję za relację z Irenki ogrodu....bardzo klimatyczny, o czym wiedziałam, ale na Twoich zdjęciach wygląda po prostu pięknie i tak zachęcająco

Jula bardzo poważnie brałam pod uwagę zostanie tam na zawsze ... już zobaczyć to zaszczyt ... a co dopiero jak i Irenka i Madżenka mają przyjemność obcować z tymi roślinkami swoimi każdego dnia ... ehhhh ...
a One ... jakie One som wspaniałe ... każda inna ... i cudowna ... ale to materiał wspomnienia ... i będą tylko muszę mieć czas i nabrać dystansu bo teraz ciągle mam tyyyle emocji ... że się nie mieszczą i neuron ma problem ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:45, 23 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Pozdrawiam szybciorkiem

Jaki ładny nowy awatarek. Pozdrawiam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:45, 23 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
hmmmm o ile wcześniej powiadomienia 'padały na chwile' to teraz padły na amen od wczoraj od 21, jak czyam u wszystkich i tak jak pisze Iza nie ma możliwości ich ponownego odznaczenia. Strasznie ciężko poruszać się po forum...
Madżenko gracilimusy są fajne ale wysokie. Trzylatek sięga mi gdzieś do ramienia ale ładnie się przewiesza

Ania to moje ML są po roku niemal jak ja... 1,7 m... Zatem gracimillus jaki u mnie będzie???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:43, 23 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
niestety powiadomień nie ma ... nie ma też możliwości zacząć od nowa je sobie robić ... jak pisałam wcześniej brak magicznego miejsca ... mgła ... mgła ...

Madżen i nie zauwazyłam wcześniej zdjęć z botanika ... ... super wyszły ... nawet ja na tej ławeczce w hortkach ... dodam nieskromnie ...

ja powoli się wyrabiam ze zdjęciami ... u Ciebie zrobiłam mało ale coś jest ... nie wiem czy dam radę dziś bo teraz zmykam do ogrodu (jak to brzmi )) ... no przesadziłam troszku )) ) a potem ... nie wiem czy nie padnę ... położyłam się o 4 nad ranem ))

Izuś zaległości w ogrodzie masz więc się nie spiesz Buziaki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:11, 23 lip 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Zaraz nadrobię całą resztę, ale od razu zaznaczę, że mi tam zamiast kosaćców odpowiadały by dalej pociągnięte rozplenice

I jeszcze jedna kuleczka
Kubusiowo II 18:45, 23 lip 2013

Do góry
Oglądalam Twoje metamorfozy
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:44, 23 lip 2013

Do góry
Macham kochana !
Mój kawałek raju II 18:43, 23 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Sylwia raczej zbiorów nie będzie, gałęzie jedna po drugiej łamią się jak zapałki, pomimo tego,że są podparte, za dużo owoców a papierówki ślicznie pachną trzymam jedną w ręku i nie jem tylko wącham

Na papierówce spędziłam pół mojego dzieciństwa ten smak i zapach kojarzy mi się ze szczęściem. Trzymam kciuki za najbliższe dni.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:38, 23 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam opuchlaki, chyba każdy je ma, już dziś podnióśł mi trawnik przy stawie, a zaczął od bramy, był dokoła dochodzi do stawu. Licze na pułapki i Witka w tym zakresie, musimy go złapać.

Jak on śmiał!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:38, 23 lip 2013

Do góry
Danusiu to czekamy na BBC

ps kret duże szkody wyrządził?
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:37, 23 lip 2013

Do góry
Jeżówki możesz dać jutro już dzisiaj oczy kwieciem nacieszyłam
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:32, 23 lip 2013

Do góry
Ani owies wiecznie zielony pod mikołajkiem nie robi się brzydki jak kostrzewa? Przez cały rok ma taki kolor i jest zwarty?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies