Andrzej to czasy dawno i niesłusznie minione się kiedyś grało i to tylko amatorsko ale stojący obok mnie koledzy trenowali w różnych klubach i klubikach
witam,
moja propozycja lamp ogrodowych oczywiście jakby nie było są w klimacie dalekiego wschodu i przedstawiam fotki na którym są one w różnych odmianach kolorystycznych ...
młodziutka kyushu zachwycać mnie zaczyna, choć późno zakwitła. Czysto biała, sztywny pokrój, koronkowe kwiatostany, w kiepskim miejscu rośnie bo konkuruje z korzeniami sosen a widać, że dobrze sobie radzi
tu są dwa różne w jednej kępce, wyglądają jak matrona ale dwa pędy niższe nieco mają jasno obrzeżone liście. Część liści ma żyłkowania... tego wcześniej nie widziałam
Wyznaczyłam sobie powiększenie rabaty żeby z bylinówki na wiosnę wysadzić wszystkie wysokie trawy które straszliwie porosły. Jak wczoraj pomierzyłam te trawy to widzę że muszę jeszcze tą rabatę powiększyć . Np. Kleine Fontane ma metr średnicy , a takich dużych odmian mam chyba 8 czy 9. Czy ja tu je wszystkie pomieszczę? A gdzie średnie odmiany i drobnica ?
Co do kretów to mam ten sam problem, ale robię tak, jak pisze Kasya - zbieram kopce udeptuję ziemię, ładnie równam - i wynosi się Szkoda tylko, że w inne miejsce, nieopodal poprzedniego I zabawa zaczyna się od początku hehe...niestety Wczoraj zafundowałam sobie taką zabawę W świeże kopce między tujami wbijam też druty z założonymi puszkami. Trochę pomaga.
Ale tak w ogóle to chciałam zapytać, czy ściółka widoczna na zdjęciu to skoszona trawa i co masz nią wyściółkowane?
Anulka, wiem coś na ten temat U mnie to samo, tylko jeszcze w wersji na papierze. Projektuję rabatę, o której wspominałam na swoim wątku i ona ma się kończyk przed brzozowym "laskiem" i nijak ie mogę jej zakończyć