Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

zoja 08:50, 14 wrz 2017

Czyli jak tak piszesz to kupie hebe jak bedzie new zealand - innej nie
Macham!
wiunia 17:05, 14 wrz 2017

zoja napisał(a)
Czyli jak tak piszesz to kupie hebe jak bedzie new zealand - innej nie
Macham!

Zoju polecam! Rośnie zdrowo i bezproblemowo. Mam nadzieję, że i u Ciebie nie zmarznie zimą
wiunia 17:06, 14 wrz 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Teraz czas "rozchodnikowy", lubię to

Tak, ładnie wyglądają nawet po deszczu czy silnym wietrze
wiunia 17:09, 14 wrz 2017

MirellaB napisał(a)
Wiunia będę za Hebe się rozglądała

Zajrzyj do Castoramy albo LM, bo w lidlu może już nie być.
zoja 08:59, 15 wrz 2017

wiunia napisał(a)

Zoju polecam! Rośnie zdrowo i bezproblemowo. Mam nadzieję, że i u Ciebie nie zmarznie zimą

będę się za nią rozglądać wiosną, teraz tylko cebulki i koniec z grzebanie w ziemi
wiunia 22:35, 15 wrz 2017

U mnie dziś super pogoda więc dopracowałam dwie bliźniacze rabatki . Kupiłam kilka hakonek i dosadziłam do hebe. Pewnie to nie idealny czas ale przesadziłam też berberyski , które całkowicie zostały pożarte przez overdamy jak jutro pogoda dopisze to jeszcze hortensje ogrodową przesadzę.
Tak teraz wygląda miejsce, gdzie wcześniej były łany lawendy.
wiunia 23:31, 17 wrz 2017

Niedzielny poranek, gdy opadła mgła
Pajączek się solidnie napracował

Jesień już coraz bardziej zagląda do ogrodu

Iwonka 21:02, 25 wrz 2017

Wpadam z rewizytą i jestem pod wrażeniem tego, w jak krótkim czasie masz tak piękne rośliny! Co ty im sypiesz? Hortensje i róże niesamowicie się rozrosły. Kule danica nabrały masy, trawy też. Obwódka bukszpanowa coraz bardziej się zagęszcza... Super! Ja mam ciężką, gliniasta glebę. Dopiero w tym roku dotarło do mnie jak ważna jest ziemia i odpowiednie miejsce dla danej rośliny. Miałam chyba szczęście, że nie dbając o to wcale, większość roślin nawet dała sobie radę. Ale na pewno zajęło im to więcej czasu niż widzę u ciebie. Masz mega duże i zdrowe okazy! Tak trzymać
wiunia 23:14, 25 wrz 2017

Iwonka napisał(a)
Wpadam z rewizytą i jestem pod wrażeniem tego, w jak krótkim czasie masz tak piękne rośliny! Co ty im sypiesz? Hortensje i róże niesamowicie się rozrosły. Kule danica nabrały masy, trawy też. Obwódka bukszpanowa coraz bardziej się zagęszcza... Super! Ja mam ciężką, gliniasta glebę. Dopiero w tym roku dotarło do mnie jak ważna jest ziemia i odpowiednie miejsce dla danej rośliny. Miałam chyba szczęście, że nie dbając o to wcale, większość roślin nawet dała sobie radę. Ale na pewno zajęło im to więcej czasu niż widzę u ciebie. Masz mega duże i zdrowe okazy! Tak trzymać

Ojej jak miło mi Cię gościć!
Powiem szczerze, że moje roślinki nie widzą żadnych cudotwórczych nawozów. Nawet mam wyrzuty sumienia jak czytam o podlewaniu przez forumowiczów florowitem czy innym nawozem. Jedynie stosuję nawóz do róż i na początek sazonu hortki podkarmiam. Kiedyś ktoś polecał fusy po kawie do kwaśnolubnych, więc od czasu do czasu poczęstuję moje roślinki. Lubię mój ogród i choć nie jest idealny to bardzo lubię w nim przebywać jak tylko mam czas nie będę oryginalna jak napiszę, że rozmawiam z roślinami, bo my ogrodomaniacy raczej wszyscy tak mamy
O przepraszam....jakies dwa czy trzy lata temu sypnęłam pod liściaste Yara mila takie zielone granulki
Dziękuję za miłe słowa....i porady co do cięcia magnolii.
asiak 07:57, 26 wrz 2017

Ślicznie Ci kwitną Edenki, cała reszta też śliczna