Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 11:42, 29 sie 2017

Do góry
Miałam też miłe odwiedziny naszej koleżanki Ani, Ania jest kims bardzo bliskim dla mnie od paru lat, to przyjazn ogrodowiskowa i mamy stały kontakt, pomogła jak widać w usuwaniu uschniętych badyli, nie umiem tam jeszcze wejśc, Ania mi pięknie wyczyściła dwie rabaty
Ogrodowe kreacje 11:42, 29 sie 2017

Do góry
Słaby net mam... i bardzo wolno się zdjęcia wgrywają - później spróbuje
Sielski widok dla was

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:41, 29 sie 2017

Do góry
admete napisał(a)
i zaczęły się dalsze wykopki

wykopując perwoskią, stwierdziłam że na jej miejsce przesadzę mikołajki - bo one takie haberdzie wysokie rosną z brzydkimi łodygami na dole, ale siedząc na przerwie na tarasie i patrząc w te puste miejsca wymyśliłam że najlepiej byłoby jednak dać tam kontynuację trawy żeby zrobić całą ścianę falującą, bo z mikołajkiem znowu byłoby pusto przez pół sezonu

miałam dwie sadzonki takiej siwej trawy - oczywiście nie mam nazwy, bo dostałam od pana trawki jako rekompensatę za zdechnięte trawy które kupiłam rok wcześniej u niego, dostałam, wsadziłam w warzywnik i tak zrobiły się z tego dwie kępy - z których wczoraj musiałam zrobić 3

wczoraj po posadzeniu traw przesadziłam jeszcze 3 liatry na lewą stronę a w ich miejsce 3 rozchodniki z Wojsławic, posadziłam już logicznie - przyszłościwo - mnie się to nie zdarza hahahahahah - tak żeby za 5 lat były wielkimi plamami fioletowo - bordowych kwiatuchów

rozchodnika kupiłam rok temu - jedną sztukę - bo drogie jak cholera - podzieliłam od razu - wyszło 5 sztuk, wsadziłam 2 na fioletową, 3 na pomarańczową - podoba mi się am bardzo - ale dziś wyjmę i przesadzam na fioletową, może uszczknę kawałek żeby za jakiś czas wrócił z powrotem na pomarańczową - masło maślane trochę ale się spieszę bo zaraz do przedszkola będę jechać

TO CHYBA JEST MISKANT MORNING LIGHT TEŻ GO MAM za tą niebieskawą sosną
Ogrodowe kreacje 11:40, 29 sie 2017

Do góry
Witam wszystkich Dorcia fajnie, że zajrzałaś do mnie miło mi
Trochę kwiatków miłych dla oka
Panna budleja już się zaklimatyzowała

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:33, 29 sie 2017

Do góry
iwka napisał(a)
Pierwsze miejsce jakie mi przyszło do głowy na te cisy to szpaler od sąsiada, będzie pewnie jakieś 30 metrów na oko

taka robota

Nie zazdroszczę, bo też mam podobne wykopki Śmieję się, że jak skończę to będę mogła zacząć od nowa, bo znowu zarośnie
Zachód słońca boski i te rzucające na kolana jeżówki... łooooooo
Ogród pod lasem 11:33, 29 sie 2017

Do góry
Dziś rano

Madżenie ogrodnika sezon 2017 11:29, 29 sie 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)

Jak na ćmę ma ładne ubranko, tylko wnętrze mało ciekawe W mojej okolicy nie zauważyłam żeby grasowała ta diablica. Oby ten stan trwał jak najdłużej.
Milego dnia
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:05, 29 sie 2017

Do góry
lutroja napisał(a)
co to takie fioletowe ażurkowe na tym zdjęciu?

rutewka
Hirutkowy raj:)) 11:00, 29 sie 2017

Do góry
Dzisiejszy poranny widok z okna kuchennego

Nic bez celu się nie dzieje.
Słońce świeci,ciepłem grzeje.
Każda chwila ma znaczenie.
Każdym rządzi przeznaczenie.

Każdy jakieś ma zadanie.
Od narodzin nosi znamię.
Każdy jakąś pełni rolę.
Z przeznaczeniem je przy stole !

Każde słowa,każde gesty.
Przytaknięcia i protesty.
Szczodre czyny,gorzkie zdania.
Każde nasze poczynania.

Każda chwila i znajomość.
Nieumyślność i świadomość.
Złe uczucia,uwielbienie.
Wszystkim włada
... PRZEZNACZENIE
Szmaragdowy Zakątek 10:57, 29 sie 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
Gosiek33, AgataP - wygooglowałam sobie, ale nadal mam wątpliwości która to z hortensji - Wim's Red czy Diamant Rouge

Magda Wim's u mnie bardziej "koronkowa"

a to Pink Diamond

Liliowo i kolorowo:) 10:57, 29 sie 2017

Do góry

Wnuki aż się na ich widok oczy śmieją ))))

W Twoim ogrodzie tyle ciekawych miejsc i zakamarków uroczo.

To jezowka ? Na ostatniej fotce piękna ))
Ogrodowe przygody 10:54, 29 sie 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)

O to w przyszłym roku nasz cel
Dziewczynki dzielnie chodziły po 5-6 godzin więc naprawdę pobraliśmy moc pozytywnej energii

Mogę się mylić Iwonko, czy te urocze turystki schodzą ze schroniska Chatka Puchatka?

Uroda Twoich róż powala

Macham do was i pozdrawiam
Ukojenie 10:48, 29 sie 2017

Do góry
Zurawkowe oczko z wczoraj:

chyba wszystkie podzielone żurawki się przyjęły

I frontowa dzisiaj - widok od ulicy:

zacwhycam się limelight i francem kafką, a żurawki ciągle kwitną

Powiem Wam, że ogarnęła mnie jesienna chandra - bo zimno już i rano i wieczorem. Nawet po ogródku nie chce mi się chodzić. Wszystko rośnie samopas i najwyraxniej to wystarcza. Lekko z przerażeniem myślę o sadzeniu tulipanow, bo w zeszłym roku to nieźle zmarzłam...
....a w pracy urwanie głowy to mniej mnie na forum, bo oczy kiedyś muszą odpocząć od komputera...
Pozdrawiam serdecznie!

ps. zmiana avatarka - powrót do "głębokiego kamuflażu"
...uDany ogród 10:37, 29 sie 2017

Do góry
dana1s napisał(a)
Śnieżyce

Posadź od razu po zakupie - bardzo szybko tracą zdolność kiełkowania.
Bieszczadzki uroczy. Dlaczego większego nie można było postawić, są jakieś obostrzenia?
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 10:35, 29 sie 2017

Do góry
Moją NNkę ze sklepu po bułki zaczynam podejrzewać o spokrewnienie z Gemini, chociaż ta w wersji 'blue' nie bardzo się wybarwia, tak wersja 'pink' zaczyna wracać do zielonego... zaryzykuję chyba z jedną i będą zimowała zadołowana w warzywniku...

Co jest nie tak z moimi bukietówkami, że się teraz nagle obudziły i postanowiły powypuszczać nowe pędy z kwiatami, podczas gdy pozostałe już wszystkie praktycznie się wybarwiły.... nie nawoziłam, nie ścinałam, jedynie dużo deszczu ostatnio dostały.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:32, 29 sie 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Jasiu czy u Ciebie hortensje i jeżówki się nie pokładają, ja swoje prostuję wiążę i tak albo złamię, albo na drugi dzień leżą......czas na grzyby, pewnie
teraz co chwila do lasu latasz

Troszkę się pokładają Aganiu.
Hortensje podwiązuję lub podpieram rozwidlonym patyczkiem i nawet tego nie widać. Jeżówki stoją dość mocno chociaż ostatnie wiatrzyska troszkę je pochyliły co mi zupełnie nie przeszkadza.
Tu podparte Phantomy bo kwiaty ciężkie bardzo. Rozwidlony patyczek wogóle niewidoczny dla oka

VF mam podwiązane taką taśmą ogrodniczą.
http://www.greenmill.pl/produkt/tasma-gr5024
Do lasu zaglądam bo mam blisko i jak idę z sunią to w sprawdzone miejsca obowiązkowo.
Widziałaś moje wczorajsze zbiory?
Ogród Małej Mi 2017 10:30, 29 sie 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Rozpław to moja ulubiona roślina w oczku.. kwitnie na niebiesko całe lato... i nic przy nim nie robię kompletnie.. wrosło w siatkę na dnie oczka i jest nie do ruszenia .. jak komuś daje to wydzieram to co wyłazi z donic ..

Dziękuję za sierpień u mnie.. ja niestety nigdzie nie chodzę bo nie wyrabiam totalnie z niczym.. będę zimą nadrabiać Zimą może nawet kolory bardziej ucieszą

U siebie siedzę bo pamiętnik ogrodowy musi być..

Ostra bezproblemowa papryka.. zebrałam nasiona i wyrosła.. i nie grymasi, chociaż podlewanie w szklarni ma co 3 dni .. odmiana do pozyskania znów nasion.. nazwę mam gdzieś zapisaną .. potem będą czerwone.. Purple Thai Chili (znalazłam)

Ten rozpław od Ciebie mi się nie zabrał, ślimaki go pożarły, a papryczki chilli też mam ciekawe małe stożki fioletowe teraz się zmieniają na pomarańczowe
S.skalną chyba przeniosę na frontową, była stipa, ale zarosła jakimś trawskiem czas na mały retuszyk

Molinie lubię..znasz obiedki szerokolistne...też są fajne
Ogród z wilkiem zamkn. 10:30, 29 sie 2017

Do góry
babka napisał(a)
Magda, przyznaję się bez bicia że nie wczytywałam się za bardzo, głównie obrazkami oczy nacieszyłam ale mam mała uwagę w spr paleniska. Tam gdzie stoi nie bardzo mi się widzi, bardzo wciśnięte w kąt gdzie dużo i tak się dzieje.
A może dałabyś je gdzieś tutaj ?

Tu miejsce na basen szykuję dlatego skrzynie przynosiłam ..... sama nie wiem gdzie go dać ( ognisko ) za rzadko go używam ,żeby było w jakimś eksponowanym miejscu
Sezon 2017 u Hanusi 10:27, 29 sie 2017

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Dziewczynki, dopiero dorwałam się do forum. Odpowiadam hurtem, bo już późnawo, a jutro do ogrodu z rana.

Dożynki się udały, była orkiestra/ akordeon, basy i bęben/ była wystawa plonów. był poczęstunek/piwo i kiełbaski/! Jednym słowem fantastycznie.

A teraz korzystam z kilku bezdeszczowych dni i łęty po ogórkach trzeba skasować i poplon zasiać. Zebrać trzeba maliny, bo już dojrzewają. I ogólnie przegląd zrobić.
Spokojnej nocy.

Pogody i sił do porządkowania grządek
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:18, 29 sie 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Jeżowkowo

Ocean jeżówek, pięknie
Urzekło mnie to zdjęcie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies