Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród bacowej

Ogród bacowej

Iwk4 19:38, 12 wrz 2017

Trzcinnik i perovską koniecznie tam zostaw.
Gardener27 19:49, 12 wrz 2017

Ewuniu rabaty masz PIĘKNE a i jeszcze nowa widzę powstaje, trzymam kciuki za realizację.
Bardzo ładne masz kępy Perowskiej, u mnie niestety wymarza do zera. Zabezpieczasz je w jakiś sposób na zimę ?
bacowa 23:18, 12 wrz 2017

ogrodula napisał(a)
Witaj dotarłam do Ciebie bo się dowiedziałam ze też bylaś na Targach moze nośmy jakiś znak rozpoznawczy kapelusze? Twój ogród ogromniasty wiele pięknch roślin sama je rozmnażasz?Pozdrawiam.

Witaj , koniecznie trzeba coś nosić żeby się poznać. Ja tam mogę nosić nawet moherowy beret .

Dużo mam roślin rozmnażanych i dzielonych "tymi ręcami".
pozdrawiam
bacowa 23:23, 12 wrz 2017

Rumianka napisał(a)
Już widzę oczami wyobraźni, jak Twoja trawiasta rabata bucha pięknościami...Masz spory ten ogród więc jest co wywijać...Podziwiam za dobór roślin i klasę...Tak trzemaj...Płezdrówczi...

Elisa trawiasta robiona trochę z przymusu. Tak mi trawy porosły że muszę je gdzieś przesadzić. Na ten rok nic tam więcej nie sadzę. Wiosną muszę przesadzć na tę rabatę 7 olbrzymów.
bacowa 23:24, 12 wrz 2017

Kawa napisał(a)
ta perovskia jest wileeeelllkkkaaaaa!!!

Z patyków w zeszłym roku rozmnażana
bacowa 23:27, 12 wrz 2017

Iwk4 napisał(a)
Trzcinnik i perovską koniecznie tam zostaw.

Iwonka, oczywiście że zostają. Wykopie tylko ze 3-4 trzcinniki bo tam ich jest chyba z 10 szt.

bacowa 23:31, 12 wrz 2017

Gardener27 napisał(a)
Ewuniu rabaty masz PIĘKNE a i jeszcze nowa widzę powstaje, trzymam kciuki za realizację.
Bardzo ładne masz kępy Perowskiej, u mnie niestety wymarza do zera. Zabezpieczasz je w jakiś sposób na zimę ?

Przemek , nawet nie pomyślałam że perowskia może wymarznąć .Nigdy niczym nie przykrywam.
ElzbietaFranka 23:49, 12 wrz 2017

bacowa napisał(a)

Iwona, trawy posadzone. Zapraszam do mnie na wycieczkę.

Po wizycie na targach ogrodniczych na nowej rabacie coś zaczyna się dziać

No widze, że już coś rośnie. Trawka skoszona rozsypana, czy przykryjesz to ziemią? Ja to kompost wiosną tak rozrzuciłam i teraz przykryję ziemią.

Piszesz, że musisz przesadzić 7 olbrzymów - trawy w to miejsce? Widzę, że tam masz trawy trznniki potem juki i jałowce płożące. Co z tym zrobisz jak te olbrzymy tam będą rosły.
Perowska bije na głowę wszystko co tam jest.
Iwk4 00:04, 13 wrz 2017

bacowa napisał(a)

Z patyków w zeszłym roku rozmnażana

Gdybym tego nie widziała na oczy, bym nie uwierzyła. Mięsem chyba karmiona, hi, hi
Ja posadziłam gęsto, jeśli chociaż za dwa lata tak będzie wyglądać, to będę piała z zachwytu. Na wprost okna w jadalni u mnie
Monia81 07:58, 13 wrz 2017

Te trzcinniki coraz bardziej mi się podobają, fajnie wyglądają na rabacie, a twoja pervoska no cudnie się prezentuje, piękny kolor wprowadza do ogrodu pozdrawiam