Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Ogród na piasku i z wielkim murem 19:02, 04 kwi 2017

Do góry
Kalina pięknie pachnie

A hortensja ma zamiar kwitnąć (zimowana w domu)

Znowu na wsi 17:23, 04 kwi 2017

Do góry
Kalina bodnateńska nie kwitła późną jesienią ani zimą. Teraz obsypała się kwiatami. Widzę ją z okien, bardzo mnie ten widok cieszy.

Fiołek sam się wysiał w żwirowej ścieżce. Piękny fiołkowy kolor, na zdjęciu tego nie umiem pokazać

Ciemiernik po raz pierwszy tak pięknie u mnie zakwitł. Kilkuletni krzaczek, młodsze bez kwiatów albo z pojedynczymi. Może też się doczekam, kiedyś

Ogród do odnowy 22:04, 01 kwi 2017

Do góry
Cudna kalina i skrzynie piękne.Spiewajace ptaki fajnie obserwowac ale kto ma na to czas teraz.
Ogród KasiWB - część II 09:52, 01 kwi 2017

Do góry
KasiaWB napisał(a)
,,,Kalina angielska

szkoda, że zapachu netem nie da się przesłać
Ogród KasiWB - część II 07:27, 01 kwi 2017

Do góry
Clematisy ruszyły

Kalina angielska
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:25, 31 mar 2017

Do góry
Milka juz swoje zakupy internetowe posadzilam wczoraj i dzisiaj. Jeszcze tylko kalina kilimandzaro. Zastanawiam sie, czy jej nie posadzic do donicy przez pierwszy rok.

Rąk i garba nie czuje. Przesadzilam troche z zakupami. Juz nic nie kupuje, jeszcze czekam na roze "oliwia" Austina i na tym koniec.
Ptasi gaj 22:41, 31 mar 2017

Do góry
Jeszcze kaczeńce

To moje zakupy w iglaki24 bez sztywnolistny

Kalina kilimandzaro juz ma zalazki kwiatow

Jalina japonska watanabe tez ma zalazki kwiatow.

Jeszcze posadzilam bzy czarne.

Pszczelarnia 21:55, 31 mar 2017

Do góry
vita napisał(a)
Cisy ani się spostrzeżesz, podrosną. Ciemierniki trzymają kwiaty tak, że można je fotografować, jak Ty to robisz? Ciekawie komponujesz ciemiernikowe poletka

Przukucam. Ale dziś wiatr podnosił łepki ciemiernikom.
Oglądałam namiętnie stare wiosenne odcinki Gardeners World (moje ulubione, w A. wiosna a u nas koniec zimy, miło się wtedy ogląda) - Monty tak komponuje u siebie w ogrodzie.

I kalina bodnantska kwitnie.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 06:46, 31 mar 2017

Do góry
AGDULA napisał(a)
Kasiu a te miodunki się same rozsiewają? Kupiłam tylko jedną i jestem ciekawa czy się rozsieją czy trzeba dokupic?
Zobacz do mnie kaczki mnie dzis odwiedziły A tak mi się podobały u Ciebie i wreszcie sie doczekałam!
Ciekawa ta kalina nana. Duża rosnie?

Nie do 0,5 m i kuliście - właśnie takie cos chciałam w tym miejscu - razi czerwienią, naprawdę super to wygląda
Miodunki, nie pamietam czy się rozsiewają, chyba tak w każdym bądź razie szybko ich przybwya Zaraz lecę do Ciebie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:24, 30 mar 2017

Do góry
Kasiu a te miodunki się same rozsiewają? Kupiłam tylko jedną i jestem ciekawa czy się rozsieją czy trzeba dokupic?
Zobacz do mnie kaczki mnie dzis odwiedziły A tak mi się podobały u Ciebie i wreszcie sie doczekałam!
Ciekawa ta kalina nana. Duża rosnie?
Blaski i cienie nowego życia 08:47, 30 mar 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Mam wreszcie pod dostatkiem kompostu. Mogę sadzić i przesadzać. Znalazłam też fajny szybki sposób na 1-roczny kompost.
Wszystkiego chwasty z bieżącego plewienia wrzucam do worków po kupnej ziemi ogrodowej. Ona wewnątrz worek jest czarny. I tak sobie stoją worki a po zimie jest juz kompost.
Drugi sposób to na rabacie układam duży twardy karton. W biedronce u nas często wystawiają takie niskie o wzmocnionych narożnikach i do kartonu wrzucam chwasty aż go wypełnia w całości. Po zimie jest świetna ziemia bez noszenia i wozenia. Tak zrobiłam pod kalina i dziś tylko pazurkami wyrównałam teren. Ten sposób jest niezły na uczynienie gleby, ale mało estetyczny. Ja jednak używam go bo wygodny tam gdzie chce zrobić nowa rabate w ciągu jednego sezonu lub gdy czekam żeby się rośliny rozrosly.

Hej) super sposób, może go wyprobuje, Ula widze, że ostro działasz, a jak Twoje róże po zimie?? Bo u mnie duże straty( Mam nadzieje, ze w końcu po swietach może wroce na forum, u mnie już po wycince, zwyżka musiała wjechać na mój kochany trawnik i dużo strat ale naprawione, wczoraj trawe siałam, urobiona jestem okropnie no i co chwile mam inny pomysl na zagospodarowanie ale wiesz tym razem na spokojnie, planowane musi być Buziaki Ula i do miłego
Ptasi gaj 23:38, 29 mar 2017

Do góry
Dzisiaj przybyły dwie paczki jedna z różami druga z kalinami i bzami.

Z różami byłam bardzo nie zadowolona ponieważ były nie zabezpieczone ziemia się wysypała z doniczek. W jednej to nawet wszystko krzaczek w paczce fruwał.
Ziemia w paczce rozwalona. Metki na różach luźne po wypadały z dwóch donic w jednej w ogóle nie było metki. Wkurzyłam się napisałam do "Rozaria".
Dwa razy już sprowadzałam i nie miałam takich problemów a tym razem taką fuszerkę odstawili.
Trzy doniczki w jednej siatce i nie zawiązane. Paczka duża więc latały w tej paczce. W sumie 6 doniczek.

Druga paczka zapakowana perfekcyjnie. Bzy zawinięte w karton falisty w doniczkach aby się nie połamały. Kalina wantanabe i kilimandzaro w krzaczku gąbka skrawki i owinięte perlistą folią, każda doniczka zawinięta w karton falisty i wszystko usztywnione aby się nie przesuwało. Byłam zaskoczona zapakowaniem po tych różach.

Więc jutro albo piątek będe sadziła mam tego od groma. Musze nasmarować plecy i do roboty.
W sobote będziemy pewnie przeprowadzać wertykulację trawnika.
Blaski i cienie nowego życia 00:45, 28 mar 2017

Do góry
Mam wreszcie pod dostatkiem kompostu. Mogę sadzić i przesadzać. Znalazłam też fajny szybki sposób na 1-roczny kompost.
Wszystkiego chwasty z bieżącego plewienia wrzucam do worków po kupnej ziemi ogrodowej. Ona wewnątrz worek jest czarny. I tak sobie stoją worki a po zimie jest juz kompost.
Drugi sposób to na rabacie układam duży twardy karton. W biedronce u nas często wystawiają takie niskie o wzmocnionych narożnikach i do kartonu wrzucam chwasty aż go wypełnia w całości. Po zimie jest świetna ziemia bez noszenia i wozenia. Tak zrobiłam pod kalina i dziś tylko pazurkami wyrównałam teren. Ten sposób jest niezły na uczynienie gleby, ale mało estetyczny. Ja jednak używam go bo wygodny tam gdzie chce zrobić nowa rabate w ciągu jednego sezonu lub gdy czekam żeby się rośliny rozrosly.
Słoneczny Ogród 21:29, 26 mar 2017

Do góry
Już tak u Ciebie kalina ma liście rozwinięte ? u mnie jeszcze w pakach
Słoneczny Ogród 21:13, 26 mar 2017

Do góry
Gosia tak barwinek już kwitnie i to się ostro bierze, w ciągu dnia dużo więcej kwiatów się pootwierało niż tu co widać na zdjęciu z rana.

Pytałaś o kalinę zrobiłam dziś zdjęcia kaliny, to jest matka moich nowo pobranych sadzonek.
Ta kalina rośnie w cieniu, a nowe mam zamiar posadzić na słonecznym stanowisku i nie wiem jak to przeżyją.

Moja bajka 20:37, 26 mar 2017

Do góry
bez Black tower dał radę

Sutherland gold

i kalina Roseum
Kwiaty we włosach 20:57, 25 mar 2017

Do góry
Jeszcze wyjęłam dziś rojniki

i inne rośliny, którym na szczęście nic nie jest

kalina ma pąki

Ogród Małej Mi 2017 01:54, 25 mar 2017

Do góry
Połowa ID padła To znaczy odbije, ale wygląda beznadziejnie . Druga połowa ( ten sam rząd) jakby zimy nie było.

Kalina Eskimo z wiekiem zahartowana... i nawet tegoroczne mrozy jej nie zniszczyły.. ma wszystkie liście, nawet poprzedniej zimy coś tam ubyło. A po tej w doskonałej formie.

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:04, 24 mar 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Aniu...nareszcie!!!Pozdrawiam.

Cześć Bogusiu no nareszcie pozdrawiam Kalina Dawn dla Ciebie zaraz się pączki otworzą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies