Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 22:08, 28 maj 2017

tulucy napisał(a)
Jolu długo by... A co tam, jedziemy: dwie sosny kolumnowe, serb Karel, choina Jeddeloh, dwie tujki kule nie pamiętam odmiany, pięciornik Bellissima, 3 azalie: 1 Il Taso i 2 japońskie białe, bez czarny Eva chyba, muszę sprawdzić, bez czarny o zielonych liściach wąski w pokroju, pęcherznica miniaturowa, bodziszek Laura, dzwonek Iridescent Bells, dzwonek gargański, kalina angielska. Chyba wszystko wózek miałam prawie pełny...

A jeszcze poprzednie zakupy czekają na posadzenie.

Piwonia piękna... Moje zwykłe w pąkach ciągle... A część nie będzie kwitła, pewnie obrażone za przesadzanie... Nówki z wiosennych zakupów za to mają po pąku. A miałam poważne wątpliwości, czy z takiego kwietniowego sadzenia to coś będzie...

Ło matko napadłaś na kogoś czy cóś Gdzie Ty to wszystko mieścisz sprawdziłam inf o nich - dobry masz gust

Te pęcherznicę kupilam na targach ZTŻ Była zadolowana razem z donicą na zimę i jeszcze bidulka tak sobie jeszcze rośnie;( Wstydzę się
Podobno piwonie to się obrażają więc jeśli przesadzę to na bank w przyszlym roku kwiatów mić nie będzie
jolanka 22:09, 28 maj 2017

inka74 napisał(a)
Piwonia absolutnie cudna.
Jolu jedziesz do Pęchcina?

Iwonko, wybieram się mam nadzieję, że nic sie nie wydarzy
jolanka 22:10, 28 maj 2017

Rytla napisał(a)
Z ptakami, to byś się z moją Tosia dogadała:
Z: Tosia, co to za ptak, wygladał jak kiełbasa z duża ilością musztardy.
ustaliły, że trznadel!

haha Pomyslowe te twoje dzierlatki mają wyobraźnię
jolanka 22:12, 28 maj 2017

paulina_ns napisał(a)
A czym się różni piwonia drzewiasta od zwykłej? Powiem szczerze,że mam u siebie 4 i nigdy na to nie zwracałam uwagi jakie kupuje, zazwyczaj kieruje się kwiatami

Hmm, ceną na pewno te drzewiaste rosną o wiele większe i jak na razie tyle o tym wiem. Zaciekawiłaś mnie Paulinko, musze sie dowiedzieć
jolanka 22:13, 28 maj 2017

malkul napisał(a)
piwonia śliczna. od razu sentymentalnei moje myśli biegną na mazury do ogrodu moich dziadków.

Hmm Dawniej w każdym ogrodzie byly piwonie, najczęściej wlasnie czerwone Na szczęście moda wraca
jolanka 22:20, 28 maj 2017

Kacha123 napisał(a)
Takiego przeglądu ptaszków to Ci zazdroszczę.
Piwonie mnie zawsze zachwycają, szkoda tylko, że tak krótko kwitną.
U mnie zawsze stoi kilka doniczek dyżurnych do sadzenia. Nawet jedna jeżówka zdążyła mi zakwitnąć w doniczce. Mus posadzić, a że teraz weny ogrodniczej brak, to może po trzech latach przerwę ten korowód roślin w poczekalni.

Musze zrobić swój prywatny atlas ptaków, Kasiu, sąsiedztwo lasu daje mi taką możliwość Bardzo się z tego cieszę. Nigdy wcześniej nie mialam takiej mozliwości obserwacji przyrody jak teraz. Nie moglabym tego nie wykorzstać Do tego mam możliwość skorzystania z wiedzy wielu dziewczyn z O. szczególnie Bożenki

Bardzo mi sie podobają piwonie o jasnych kwiatach. Może w przyszlym roku jak rabaty kwiatowe powstaną kupie kilka

haha, a wiesz ile u mnie stoi doniczek ? dzisiaj zanioslam za dom bo wstyd, jeszcze ktos pomysli, że sklep ogrodniczy zakładam
jolanka 22:21, 28 maj 2017

ewsyg napisał(a)
Bardzo ładna ta piwonia.

Milo mi, że Ci sie podoba.
jolanka 22:23, 28 maj 2017

Bogdzia napisał(a)
O matko a gdzie Ty taką cudna piwonie kupiłas???????????????

Bożenko, dostałam od przyjaciół. My sobie z okazji różnych świąt kupujemy jako prezenty rośliny jak tak dalej pójdzie to niezła kolekcja z tego wyjdzie nawet ostatnio mój eM dostał z okazji imienin jabloń ozdobna "Olę".
jolanka 22:26, 28 maj 2017

Coś ostatnio mało mam czasu więc dzisiaj tylko kilka zdjęć. Postaram sie jutro więcej.

Poczytuje u Was cichaczem, szybko, najczęściej z telefonu lub tableta więc niewiele piszę. Z wiadomościami jestem więc na bieżąco

jolanka 22:30, 28 maj 2017