Kasya sosny zwykle takie, czarne i aronii tez duzo kupilismy 10 krzaczkow i borowke amerykanska, bo nam jedna brakowala i jagode kamczacka.
na poczatku zbralismy dzici mojej siostry pojechalismy do Dinoparku w Budziszynie. Chlopaki byli zachwyceni ae na oniec tak sie wyszaleli, ze nawet nie protestowali jak powiedzielismy, ze do domu jedziemy
Kłosowiec z mojego siewu, okazuje się, że i ja mam białe, tylko teraz muszę je rozsadzić, bo pikowałam po 3-4 siewki, no i teraz mam 2 / 2 białe i fioletowe w jednej Kępie.
Śliczny ten floks, pąki różowe, kwiat biały z różowym oczkiem
Tam jest problem, bo w ogrodzeniu nie ma podmurówki, kiedyś to było przejście rowu melioracyjnego.
Jak będę odchwaszczać, to od razu naszykuję wykop, żeby m mógł zrobić ten kawałek brakujący
Chciałabym posadzić coś zamiast tych begoni i myślalam
- o trzech kulach najlepiej cisowych, ale pewnie nie znajdę. Posadzić je od lewej na wyższej nóżce, potem troche niżej i takiej bez nóżki. Po lewej jest ta rabata kulkowa.
- wszystkie 3 kulki bez nożek
- i wersja najtańsza i u mnie pewnie dostepna to 3 choiny jeddeloh
Gosiu w Polsce bylam u rodzicow
roslinki kupilam takie i dodatkowo rutewke. Rutewke dorwalam w Rammenau dopiero, wstapilismy tam po drodze wracajac do domu, bo mieli Dni Lnu. No i dwa stoiska z roslinami
jezowka tylko jedna ale za to ladna
i dzielzany
paprotke taka od Justyny dostalam zaraz leca ja sadzic
I główna bohaterka Tak jak pisałam, szukam jeżówek właściwych pomiędzy rozplenice a limki
Mój bałaganik
Troche ogarniam i przesadzam ...cis na pniu do przeprowadzki jesiennej
no wlasnie, jak za duzo to troche kiepsko wyglada, ja cierpliwie zbieram ziemie do wiaderka i staram sie odkopac kanal, a potem cierpliwie wtykam kocie futro
po jakims czasie sie wynosi
zawsze jesienia sie uaktywniaja bo musza sie najesc..takie zycie
nie mialabym sumienia zabijac, no trudno, kopce krecie to czesc natury a ogrod to nie wnetrze z martwymi sprętami, ktore sie przestawia
zloszcze sie jak mi wywalaja na rabatach, no ale coż...trudno, cierpliwie poprawiam...juz koniec sezonu
robia tez dobra robote bo zjadaja pedraki, miedzy innymi
Ja spryskałem kawałek roundupem trawnika odczekałem dwa tygodnie i siałem trawę więc wychodzi na to że dwa tygodnie wystarczają - przynajmniej w moim przypadku.
Ognisko wylądowało na miejscu przesadzonej brzozy ( przynajmniej na razie )
Z powodu braku wykonawcy i braku innych rzeczy domek narzędziowy i ścieżka zostaje w planach przyszłościowych , teraz będzie trawa jak odrośnie
Czy można zrobić areacje trawnika teraz jeszcze ?