Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Muszelki 14:17, 24 sie 2017

Do góry
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 14:14, 24 sie 2017

Do góry
Witam,
Chce zagospodarować kawałek ogrodu, zrobiłam sobie wstępny plan. Moglibyście mi poradzić co dodać a co wyrzucić?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:10, 24 sie 2017

Do góry
Witam,
Chce zagospodarować kawałek ogrodu, zrobiłam sobie wstępny plan. Moglibyście mi poradzić co dodać a co wyrzucić???
Lawendowy zawrót głowy 13:48, 24 sie 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Anka no to faktycznie wydało się kilka plastikowych roślin jest )

A tak poważnie zainwestowała w czerwcu lipcu w korę . Roślin nie kupowałam i ciesze się chwastow mniej rośliny mają dobre przekompostowana jadło a i robi wizję ) buxisk

Tofam
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:38, 24 sie 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Irenko piękne okazy nasz fotki cudne, jak zawsze no i dobrze, że buksy dają radę i się zbierają pozdrawiam i buziaki zostawiam

Dziękuję Moniu też mnie cieszy ich zdrowienie

samosiew
Sokółkowy domek 13:37, 24 sie 2017

Do góry
Ogród wśród pól i wiatrów 13:31, 24 sie 2017

Do góry
kami napisał(a)
Jola przypomnij mi proszę jak mnożyłaś rozchodnika i kiedy Ci urósł. Bo mi się kojarzy, że kępką Cię sąsiad obdarzył ale nie pamiętam gdzie tej strony szukać

No dokładnie, dobrze Ci się kojarzy Sąsiad dał mi wykopaną kępkę rozchodników. Podzieliłam każdą gałązkę osobno i wsadziłam. One łatwo się przyjmują. Teraz zrobiłam to samo, bo miałam tę rabatę vanilkową niedokończoną. Jakiś tydzień temu dosadzałam Zobacz

Z ogródka na wsi 13:16, 24 sie 2017

Do góry
Z ogródka na wsi 13:14, 24 sie 2017

Do góry

A no i łubiny jeszcze marne...ale odbiją z wiosną nie?

Trawnik z rolki 13:12, 24 sie 2017

Do góry
Witam

Mam nadzieję że pisze w dobrym dziale.
Mianowicie mam już wszystko przygotowane pod trawę z rolki ale z tego co czytam to nie taka prosta sprawa ( nawożenie, chwasty, podlewanie i koszenie)
Poprosiłbym o instrukcję jak zacząć - poniżej zdjęcie.
Chciałem już kłaść trawę ale:
- z foli czy z gruntu
- ph jest 7-8
- jak widać wychodzi mniszek ( dla mnie mlecz którego u sąsiadki jest full)
- ziemia w miarę wilgotna i wilgoć długo się trzyma( ogród nad garażem podziemnym)
Czy mogę położyć trawę na to co jest czy sypać jakiś specyfik na zakwaszenie bo nie ukrywam że chciałem trawę położyć w sobotę
Mam staranne - Target czy jak spryskam to mogę od razu położyć trawę? Dzieci już się nie mogą doczekać

Dziękuję

Anna i Ogród 13:12, 24 sie 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Cieszę się

Aniu, rozumiem myśl przewodnią, ale mam zastrzeżenia do realizacji

Tak to będzie wyglądało, jak drzewa podrosną (a podejrzewam, że i tak nie doszacowałam wielkości).

Myślę, że jest pole do poprawy

No magnolia Susan.

No coś takiego wyrośnie z tego. Patrząc przodem to najwyższe piętro na środku i boki miały opadać.
Wysokie akurat w tej części bo z okien widzę też dom sąsiadów a nie mam ochoty stale go oglądać więc zasłoniłam wysokimi kolumnowymi drzewami by się nie rozłaziły za bardzo na boki.

Jak jeżdżę do miasta to mijam taką kilkunastoletnią Amanogawę i jest wąska ale luźna. Podoba mi się.
Z ogródka na wsi 13:12, 24 sie 2017

Do góry
Z ogródka na wsi 13:10, 24 sie 2017

Do góry
Sekator znaleziony!!! Leżał sobie w rogownicy toteż nie rzucał się mi w oczy

Pole, pole łyse pole trochę się zapełniło...
Ostróżki, werbeny i miskant posadzone...została rozplenica i paprocie
Przydałby się jeszcze trochę jednorocznych i werbeny ale...za rok będzie już lepiej

Ostróżki niby jako sadzonki ładne ale mogłyby być jeszcze wyższe

Lubię go :) 13:04, 24 sie 2017

Do góry
posadzone! Ale było ciężko, walka na śmierć i życie

Ogród pod lasem 13:00, 24 sie 2017

Do góry
Parę fotek z nowej rabatki i nie tylko

Mój ogródek 12:59, 24 sie 2017

Do góry
Trochę szerszym okiem
Mój ogródek 12:54, 24 sie 2017

Do góry
Dla Ewki- Andy

Moje golasy

I mam jeszcze jeden problem
Na 6 sztuk róż które mam pod siatką u 4 z nich wybijają dzikie pędy. Co z tym zrobić?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:54, 24 sie 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dosadziłam kilka wrzosów, bo po eksmisji jałowców zrobiło się wolne miejsce. Wraz z wrzosami w ogrodzie pojawił się piękny kłosowiec.

I na koniec miłe dla mego oka zestawienia.

Kłosowiec to ten przy wrzosach, nie ten fioletowy na drugim zdjęciu?

Zestawienia bardzo zacne
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:52, 24 sie 2017

Do góry
Anitka napisał(a)
Straszne co się dzieje z twoimi bukszpanami . I mówisz, że w trzy dni to się stało. A najdziwniejsze, że tegoroczne przyrosty zdrowe i dopiero pod nimi coś się dzieje i z tego co widać na ostatnim zdjęciu zaczyna się od góry, nie po bokach. Z iloma jeszcze chorobami roślin przyjdzie nam w tym roku walczyć?
Dobrze, że pozostała część roślin zdrowa i prezentuje się naprawdę cudnie. Trzymam kciuki, żeby twoja obwódka bukszpanowa tą plagę przetrwała, bo to dla twoich hortensji towarzystwo cudne.

Tak, w 3 dni.
I tylko z kulkami, w innych miejscach są zdrowe.
Te kulki mam sadzonki z farmy, dużo osób tam kupowało. Pozostałe mam od 20 lat, stare odmiany z drobnymi i owalnymi listkami.
Ta obwódka przy hortensjach zdrowa, tylko kulki chore pod cedrami, ale zdrowieją, dzięki Anitko

Rubrum, cudne, ale kłosy zrywa Leoś, łobuz...

truskawki po ścięciu znowu dojrzewają, kilka zjadłam
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:32, 24 sie 2017

Do góry
Gardner27
Przemku, skoro o niebieskim, to do mnie, choć kolejne imię dostałam
Niebieski jest cudowny, lubię w nim siedzieć buksy powoli się zbierają, jeszcze sporo z nimi pracy, ale brak czasu.

dna1s
Danusiu, wielki komplement, dziękuję nieskromnie powiem, że niektóre mi się udały, inne mus zmienić
Ogród byt żywy, zmienny, przyroda, gdzie nam do ich sił i liczebności, zatem, raz mamy lepiej, raz gorzej; u mnie ten rok trudny, pod każdym względem, brak czasu owocuje mniejszym stresem ogrodowym

Madżenka
cieszy Twój ślad na forum
Gąsieniczki u mnie nie, to coś innego, nie wiem czy nawet to grzyb.
Współczuję, ale zawalczysz
Nie wybieram się do Wojsławic, mam nadwyżki traw, będę rozsadzać, reszta w Kwiatonie w przystępnej cenie, w zasadzie nowych odmian już nie chcę, tylko te sprawdzone

foty syna
taki gość na magnolii parasolowatej się wygrzewał, jak jej dopiekło, zeszła na niższy poziom liści

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies