Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe kreacje

Ogrodowe kreacje

zoja 01:51, 05 wrz 2017

Aurelllia napisał(a)
Ja teraz siedzę i dumam nad cebulowymi, gdzie powtykać - jakie rzeczki, wzorki z nich porobić Bo nakupiłam ich tyle, że w końcu na wiosnę zobaczę te rzeczki hmmmm może jak gryzonie nie wyjedzą... bo ostatnio białasek sporo ich przynosił ale może przez to je ograniczył

zobaczysz zobaczysz sadx w grupach to bedzie efekt
Ja w zeszlym roku tulipanow sadzilam po ok 7 cebul do koszyka 23cm, odstep miedzy koszykami ok 10cm /jak pasowalo/
W tym roku glownie u Tesciowej zamierzam sadzic tak samo
Monia81 08:35, 05 wrz 2017

Aurelko, ale fajna z Ciebie kobitka
Cebulowe tylko w koszyczkach sadzę, bo wygodniejsze przy wykopywaniu, no i mniejsze prawdopodobieństwo, że coś te cebulki zje
zawitka 09:30, 05 wrz 2017

Witaj---- poczytałam początek widziałam zdjęcie ładna młoda Ogrodniczka .Ogród obejrzę wieczorem bo się spieszę ,wiem że jest stary Pozdrawiam i cieszę się że następna z Piaseczna
anabuko1 10:14, 05 wrz 2017

Nowa rabata z kolorkami się szykuje. Suuper!!
Świetny avatarek.
Aurelllia 11:50, 05 wrz 2017

O jak miło wejść na wątek i zobaczyć nowe wpisy
Zojka nasadzę sporo tych cebulowych bo jest co sadzić w końcu
Monia dziękuję no właśnie ja też zawsze w koszyczkach sadziłam, ale teraz mam tyle tych cebulek, że część posadzę chyba bez, żeby nie wykopywac ich już i niech się rozrastają w większe kępy
Zawitka jak miło żeeeeeee zawitałaś
Ania dziękuję no szykuje szykuje, tylko pogoda zniechęca do roboty...
Aurelllia 11:53, 05 wrz 2017

Parę już godzin bez deszczu no w końcu !!! w związku z tym, że dzień targowy to śmignęłam na rynek i udało mi się wrzosy kupić kupowałam już u tego Pana i sprawdzone mam, że potrafią przetrwać i rosnąć no i można coś podziałać w końcu bo nie leje - człowiek po tylu dniach deszczu to nawet nie narzeka, że słońca nie ma, tylko cieszy się, że chociaz nie pada
zoja 12:11, 05 wrz 2017

Aurelllia napisał(a)
Parę już godzin bez deszczu no w końcu !!! w związku z tym, że dzień targowy to śmignęłam na rynek i udało mi się wrzosy kupić kupowałam już u tego Pana i sprawdzone mam, że potrafią przetrwać i rosnąć no i można coś podziałać w końcu bo nie leje - człowiek po tylu dniach deszczu to nawet nie narzeka, że słońca nie ma, tylko cieszy się, że chociaz nie pada

ale Ci fajnie ja tylko przez okno mogę popatrzeć...
Aurelllia 19:56, 05 wrz 2017

Myslałam, że doczekałam się w końcu fruczaka gołąbka ale po obejrzeniu galerii zdjęć tego fajnego okazu, niestety to nie był on oby to ta ćma bukszpanowa nie była!!! ale chyba też nie
Aurelllia 19:58, 05 wrz 2017

A to wygłodzony, zmoknięty trzmiel taka bida sponiewierana była, że nawet siły latać nie miał mam nadzieję, że jedzonko z werbeny go wzmocniło
Aurelllia 20:03, 05 wrz 2017

Coś tam się tworzy powoli ale będę jeszcze dopieszczać tylko pogoda nie zachęca mnie do długiego grzebania w ogrodzie Pusto było z przodu, więc dostawiłam donicę z petunią ale nie będzie na stałe trzeba rudbekię dodać chybaw puste pola ale to już niestety na wiosnę, bo jak teraz podzielę tą co mam to cały urok straci