Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 17:37, 22 sie 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ola, wybacz jakość ale myślałam mniej więcej o czymś takim .
To kółko to gracek, przed nim te zielone maziaje to rozchodniki a przed nimi te jasnozielone kropki to ID. Oczywiście to bazgroł bez skali i ilości.

Fajne to !! Chciałam inaczej ale to mi się podoba. Ciekawie wypełni środek placyku i nie będzie tak płasko. Jak tylko przestanie padać zabiorę się do przymiarek Dziękuję Ci bardzo
Stawiałabyś na ID? Mam dylemat bo evergoldy są bardzo dekoracyjne i delikatne. Tylko ten ich brzydki start wiosną trochę mnie zniechęca.
Co do jakości ... mnie nie przebijesz
Ogród w remoncie 17:35, 22 sie 2017

Do góry
Znalazłam potencjalnego kandydata na cypelek. Klon Flamingo,mam okaz nieszczepiony i zamierzam ostro go ciąć żeby trzymać go w ryzach i raczej prowadzić na okazały krzew niż drzewo. Dziś tak wygląda

Wiem,że ma złą opinię na O ale zaryzykuję. Zobaczyłam jeszcze u naszej Bozgi śliczny okaz i to tylko utwierdziło mnie w przekonaniu żeby się go nie pozbywać. Zresztą mam też formę szczepioną i póki co nie narzekam na niego . Myślę co do niego
LeŚnicZaNka 17:27, 22 sie 2017

Do góry
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:14, 22 sie 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Bardzo mi miło że na urlopie czasem pomyślisz o mne i zrobisz dla mnie zdjecia. Ta czaple albo kaczuszki z wielka radoscia bym adaptowała, pięknie zrobione ptaki i w pięknym otoczeniu , a u mnie tez zagosciły nowe ptaszki -trzy sztuki , takie:

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 17:12, 22 sie 2017

Do góry
Jak wiecie odeszła od nas nasza koleżanka ogrodowiskowa. Dziewczyny napisały niej sporo a ja ze swojej dodam, że dzięki Kasi-Luizie powstał taki wzór poidełka. Dała mi nie tylko liść ale i sadzonkę tej rośliny i nie mogła zrozumieć jak ja z liścia chcę zrobić poidełko. obiecałam jej go pokazać i już nie zdążyłam

Kasiu Luizo to dla ciebie

to dla jeża

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 17:04, 22 sie 2017

Do góry
katel napisał(a)

No kawałek drogi jest , u nas ok 3 tyg nie padało a upały ponad 30 stopni i wysuszyło wszystko strasznie ale teraz i popadało i trochę chłodniej wreszcie .
Czekam na zdjęcia poidełek

Musze powiedzieć że na niektórych poidełkach efekt mnie zaskoczył

Małymi kroczkami do celu... 17:00, 22 sie 2017

Do góry
Dzisiejsze zakupy w B. nie wiem czemu ludzie tak na mnie dziwnie patrzą jak biorę takie ilości tulipanow

"Dziczki" - dzikie pędy na różach 16:49, 22 sie 2017

Do góry
U mnie z różami podobnie - szczególnie na kilku baronesse mam wielgachne pędy - mają tyle samo listków i ten sam kolor i wygląd ale są gigantyczne. Nie ma na nich pąków.

3 wielkie pędy na baronsse

gigant po prawej stronie innej baronesse

ten sam gigant

na gebruder grimm też miałam takiego wielkiego pęda ale wyglądał bardzo dziwnie - miał matowe i dużo mniejsze listki niż w nnych młodych pędach więc go wycięłam. Ale z tymi baronesse to nie wiem co to jest - czy tak po prostu rośnie jak wściekła czy to dziczki.

Pomóżcie proszę.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:48, 22 sie 2017

Do góry
Bardzo mi miło że na urlopie czasem pomyślisz o mne i zrobisz dla mnie zdjecia. Ta czaple albo kaczuszki z wielka radoscia bym adaptowała, pięknie zrobione ptaki i w pięknym otoczeniu , a u mnie tez zagosciły nowe ptaszki -trzy sztuki , takie:

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:44, 22 sie 2017

Do góry
Podczytuję Was jakiś czas i podziwiam Wasze ogrody i wiedzę. Ja niestety nie mam takiej wiedzy i wyczucia, dlatego proszę o pomoc.
W końcu doczekałam się kostki, automatycznie zrobiło się miejsce na rabatkę. Na razie chcę zrobić nasadzenia wzdłuż chodnika. Myślałam o białym kamieniu i w dwóch rzędach coś zimozielonego, ale ładnie kwitnącego. Wymyśliłam sobie zawciąg nadmorski, a w drugim rzędzie kostrzewa siwa. Ale nie wiem czy to do siebie będzie pasowało i czy te rośliny nadają się na obwódki. A może doradzicie mi coś innego?
Chodniczek ma długość 5m.

Będę wdzięczna za wszelkie rady.

Eliza
Hirutkowy raj:)) 16:43, 22 sie 2017

Do góry
Krysiu spóźniona jestem ale buziaczki przesyłam bo bardzo sie napracowałas by było pięknie , sympatycznie i super smacznie. Dołożę jeszcze zdjecia inne niz Małgosi

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 16:42, 22 sie 2017

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Marti, specjalnie dla Ciebie roza od Tantau, ktora po prostu musisz miec :

Szekspira mam, rosnie na patelni i nic z nim sie nie dzieje, ale konczy u mnie juz drugi sezon. Mlodziaki moga byc bardziej wrazliwe na slonce.

Taką odp chciałam usłyszeć niech sobie zatem spokojnie rośnie na swoim miejscu.
Co do Voyage to bardzo ciekawe, ze ma taką drugą nazwę Z tego co ja widzialam, Pink Martini to też nazwa Moin Moin. Voyage tutaj wygląda bardzo ładnie. Już w zeszłym roku patrzyłam na nią, ale na zdjeciach szkolek jakoś mi się nie widziała. Miałam wrażenie, że kwiat jest jakiś nietrwaly. A Ty masz?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:28, 22 sie 2017

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:27, 22 sie 2017

Do góry
Dzisiejsze zakupy

Ogród Małej Mi 2017 16:16, 22 sie 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Specjalnie dla Ciebie wydarłam z lamusa

Są kolejne? takie klatka po klatce
Ogród Małej Mi 2017 16:13, 22 sie 2017
Do góry
lojalna_ napisał(a)
Anka łyzkami Cie mogę jesc a i tak mi bedzie mało tego wszystkiego w ludziach teraz na lekarstwo. wymarły gatunek kobiety pracowitej i pelnej naturalnosci intuicji i zdrowego rozsadku.

masz jak w banku ze kiedys zas Ci nalot zrobie ))

Ogod zachwyca a Twoje oczko nie do podrobienia . Grzesiu przyziemnie cały czas gadał o Twoim basenie chyba mu sie jakies basen party marzy !

Anka gdybys miała ochote wpadaj )) mozesz zadzwonic juz pod brama ))) kocham Cie i całe Twoje jezówkowe pole )

przepraszam ale powrot by jeszcze dzikszy niz przyjazd norma.

teraz to juz Anka nie ma wyboru ...tourne po Polsce południowej musowe
Kłopoty - problemy z trawnikiem 16:05, 22 sie 2017

Do góry
witam, mam problem z trawnikiem. został założony w maju tego roku.zasiliłem go nawozem vila pro complex. w tej chwili wygląda tak jak na zamieszczonych poniżej zdjęciach. powstały żółte pasy. nawóz rozsiewałem siewnikiem...moje pytanie brzmi jak wyeliminować te pasy? a druga rzecz w jednym miejscunasiała mi się "dzika trawa" i ją wyplewiłem i powstały w tych miejscach gołe miejsca jak to naprawić? dziękuje za sugestie

Mój ogródek 15:42, 22 sie 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Kupiłam, kupiłam ,kupiłam

Hi hi Pati kupiłam takie same
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies