Koniecznie pomyśl o miejscu dla niej - Splendide jest jak różowa chmurka
Dzięki
Ewo ja myślę, że spokojnie da radę - u mnie to jest na patelni, tyle że jest wyściółkowana korą i była podlewana. Pierwsza jest rutewka podlewana, druga mało podlewana - ale też kilka razy dostała wodę. Wysokość jest podobna ale różnica w wielkości "kulkowej chmurki" jest duża.
Takie porównania bardzo potrafią poprawić nastrój
Zdjęcia pozostałych rutewek - co do nazw nie mam pewności ale podejrzewam, że pierwsza jest orlikolistna, kolejna splendide White (takie mam dwie ) i kolejna NN - podeschła bardzo i ledwo odbija jej listki są niebieskawe.
Rozchodnik Stardust i zwykły różowy.
Rudbekis Sherry Brandy u mnie rośnie lepiej niż Jeżówka jak ktoś ma piaski to polecam jest super.
Magesti siana drugi raz pieknie zakwitła.
Na tym zdjęciu widzę że te 3 derenie tam nie pasują zupełnie.
Ten gdzie ten ugór wyobraźcie sobie placyk
Bardzo jestem zadowolona z trzcinników że je posadziłam właśnie w tym miejscu bo na tle żywopłotu z tuj naprawdę pięknie wyglądają.
Jakie mierne piękna ta dalia u mnie też dopiero zaczynają kwitnąć a sadziłam hmmm chyba normalnie z początkiem maja alko koniec kwietnia, nie pamiętam dokładnie, pamiętam tylko że cholernie mokro było i ledwie w tej mojej glinie dołki pod nie wykopałam szkoda, że one nie zimują to jesienne wykopywanie i przechowywanie zniechęca mnie trochę do nich.
A różyczka fajna ona z tych pomarszczonych? ja mam różowa i białą i ma już dużo owocków czerwonych i jeszcze gdzie niegadzie kwitnie
Trawki troszkę nie bardzo fotki ale już ciemno było.
Rozplenica Hamlen
Rozplenica Black
Trawka Pegasus z nasionek od Przemka
Rozplenica Moudry z tegorocznego siania.
I Majesti.
Widzisz gapa ze mnie ,20 mieczyków leży w piwnicy.
I nie mam pojęcia.Czy doleżą do przyszłej wiosny ?
Czy już na marnowanie .Posadziłam tylko te co dokupiłam na wiosnę.aj, aj.... ja to potrafię
Jolu, jak miło widzieć wlascicielke
Piękne fotki wsztsko u Ciebie pieknie kwitnie.powiedz co to za czarne kwiatuchy na pierwszej fotce, jaki zawilec na drugiej I ta roslinka z drobnymi listkami na osttnim?
Dziękuję za wszystkie wpisy, wszytko czytam
Ale już nie odpisuję.Przepraszam.
Jakieś foto z soboty.. chyba nie wstawiałam, jak wstawiałam to przepraszam.. ..