Kochana przecież moje początki przedogródka to miał być styl japoński
Zmiany zaszły duże łącznie ze stylem ogrodu ,ale jakiś kawałek 'japońskiego' został
Cis jest od jesieni ...zastąpił zdechłego niwaki z jałowca
Ławeczka ładna i praktyczna ...można przycupnąć w cieniu
Dzięki Iwonko za miłe słowa
Tutaj kończy się przedogródek i jest przejście do ogrodu z altaną... tamta część w połowie zrobiona...jeszcze będzie sporo zmian za jakiś czas
Magnolia już ma coraz więcej pękniętych pąków a wiśnia krok za nią więc za chwileczkę ,za momencik ... pogoda ma być sprzyjająca...chociaż ten brak deszczu oj ciężki w tym roku los ogrodników, rolników...
Przecież na pierwszy rzut oka widać ,że to magnolia
a tak na serio ..kiedyś sadząc większą magnolię odpadł od niej kawałeczek korzonka z malutkim patyczkiem i ja tego patyczka oczywiście posadziłam ..a było to jakieś 3lata temu
No faktycznie teraz wiekszy nacisk na architekturę zrobiłam
U mnie spokojnie wszystko się rozkręca, nawet wolniej niż w zeszłym roku bo o tej porze już kwitła gwieździsta a teraz się leni.
Dla mnie TOP Kwietniowe drzewa kwitnące to (foty 2019)
Gwiazdeczka - kocham ją za anielską lekkość
Koralowa brzoskwinia - niesamowita żarówa
Romantyczny judaszowiec
I bardzo nastrojowa magnolia Susan - nasze małżeńskie drzewko
Cześć Przeglądam sukcesywnie wątek, dotarłem do zdjęcia z lipami. Prezentują się pięknie. Chciałbym posadzić u siebie kuliste drzewo, ale dużo chorowitych i chciałem zapytać jak z tymi drzewkami?
Masz jakieś fotki jak wyglądają w sezonie? Same się formują? Pozdrawiam
No czekam w dalszym ciągu na telefon z ogrodniczego, czy rozwija pąki, żeby było wiadomo, czy ona to ona czy nie
Ależ Gosiu, przecież ogród nigdy się nie kończy, nie rób sobie wyrzutów - zresztą ogrodowe zmiany też są przyjemne gdy widzisz ich pozytywne rezultaty.
Zdrówka również w tych trudnych czasach!
Oj Ewuś, dzięki za odwiedzinki! U CIebie to i tak jest tyle wszystkiego i w tak błyskawicznym czasie osiągnięte, że jeden ciemiernik w tą czy w tamtą w danym sezonie, to drobnostka nadrobisz
A jakie tulipany tak Ciebie w tym roku zawiodły? Ja miałam 3 sezony van eijki całkiem niezłe, część wykopałam i wsadziłam taki miks różnych wymiarów i na szczęście jak już zakwitną, to nie będzie rzucało się w oczy, że jest część tylko w liściach.
Och, te Twoje kanzany - przedmiot zazdrości całego O Już czekam na fotki
Ja wczoraj podlałam donice i wysiewy w skrzyniach, bo faktycznie, ten wiatr i słońce mocno wysuszają. Sałaty i rzodkiewki ruszyły
U mnie też dzisiaj zapowiada się piękny dzień, w sam raz na sadzenie Kanzanów .
Wczoraj wieczorem posłałam trochę dwie rabaty bo sucho bardzo, ale tak wiało lodowato, że uciekłam do domu. Dziś podlewania ciąg dalszy.
Moja magnolia wciąż w futerku.