Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Waclaw 12:01, 31 mar 2020

Anitka napisał(a)

Wczoraj zabrałam się za coś co powiedzmy miało być " marchewką na kijku " dla pewnego "upartego osiołka" Ale okazało się, że nic z tego nie będzie. Życie płata nam różne niespodzianki, więc trzeba marchewkę zamienić na "jajko niespodziankę" Ale mam nadzieje, że doczekam efektu, który "marchewka na kijku " miała zainicjować

Czekam na efekty
Waclaw 12:04, 31 mar 2020

Anitka napisał(a)

Wacławie tylko mchem trochę zarosłam

z mchem również atrakcyjnie
BKosimkArt 15:21, 31 mar 2020

Anitka napisał(a)

Już nieaktualny, bo wiosna zawitała.

To nie, że niepodlane, mrozik dokonał omdlenia, ale podniosą się niebawem.

Nawet omdlałe fajnie wyglądają, jakąś masz ciekawą odmianę że takie zielonkawe na początku są.
basia3012 23:37, 06 kwi 2020

Waclaw napisał(a)

Czekam na efekty

Ja też czekam. I ciekawość mnie zżera co to za marchewka na tym kijku. I dla jak dużego osiołka, i z iloma nogami? No, no, zagadka.
Anitka 11:17, 07 kwi 2020

Iwonka napisał(a)
U ciebie Anita sypie śnieg a u mnie teraz słońce i na szczęście wszystko topnieje. Kranik pierwsza klasa Świetnie wygląda ten wąż w wiaderku, jak prawdziwy
Mam nadzieję, że twoja magnolia nie uległa mrozom. Bardzo mi się jej kwiaty podobają. Pamiętam, że to była pomyłka przy zakupie, oby więcej takich Pamiętasz nazwę? Przypomina odmianę leonard messel. Kusi mnie dokupić jedną na to nowe klepisko

Ten tydzień będzie rozpieszczał jeśli chodzi o pogodę. Współczuje tylko wszystkim co mieszkają w blokach lub mają pracę zdalną i jeszcze nauczanie on-line.

Nie wiem co to za magnolia. Rzeczywiście przypomina leonard messel. Tylko ta moja jest kolumnowa, może tak wyprowadzona była w szkółce. Nie wiem. Zakwita bardzo wcześniej, ta leonard messel też zakwita jako jedna z najwcześniejszych.
Z tej mojej twarda sztuka - te mroźne noce (do - 4 stopni) jej nie zaszkodziły pomimo, że część paków była otworzona. Musze ją podlać.
Tak wygląda dzisiaj. Musze ja porządnie obfocić

Anitka 11:22, 07 kwi 2020

BKosimkArt napisał(a)

Nawet omdlałe fajnie wyglądają, jakąś masz ciekawą odmianę że takie zielonkawe na początku są.

Zgadza się Basiu, są takie zielokawe. Mam jeszcze pierwszy raz szafirki miękkolistne Plumosum, wsadziłam jesienią. Na razie wyszły z ziemi liście i duże, śmieszne pąki. Potem mają być takie rozczochrane. Zobaczę czy mi się spodobają.
Anitka 11:29, 07 kwi 2020

Magleska napisał(a)

Anitka jestem chętna na lekcje .....tylko materiału na wianki nie mam ,a do soboty nie wychodzę z domu ...

chodz do mnie zobacz jak L dzielnie pracował pomalował wsio raz troszkę inaczej wyszło niż proponowałaś ,ale chyba jest w miarę dobrze

buziaki

Madziu widziałam, podglądam na bieżąco tylko nie piszę. Zasypiam wieczorem jak dziecko. Głowę mam pełną Zrobiłam rozwałkę przy podjeździe i teraz dumam co zrobić. Usunęłam świerki gniazdkowe i jałowca na pniu. Za dużo się napatrzyłam na poczynania na Iwonki z Wzgórza chaosu I jeszcze chyba muszę przerzucić się na zakupy on-line a tak ich nie lubię No i jak wchodzę na te stronki to wszystko kusi Przez te ograniczenia trzeba inwencję włączyć

Anitka 11:36, 07 kwi 2020

Waclaw napisał(a)

Czekam na efekty

basia3012 napisał(a)

Ja też czekam. I ciekawość mnie zżera co to za marchewka na tym kijku. I dla jak dużego osiołka, i z iloma nogami? No, no, zagadka.

Niestety nie mam zdjęć. To miała być niespodzianka. Dobrze jest mieć jakieś przydasie w piwnicy, ale i tak chciałam inaczej to zrobić, ale z domku nie wychodzę. Wejścia do lasów zabronione.
Osiołek chyba mnie kijkiem za tego "osiołka" pogoni. Dobrze, że nie miał czasu czytać ogrodowiska, ale pokazał marchewkę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1091-ogrodkowe-perypetie?page=676#post_2
sylwia_slomc... 21:18, 07 kwi 2020

I Ciebie wzięło na rewolucje? Iwonka zaraża?
Magleska 21:29, 07 kwi 2020

rewolucje lubię …...czekam ,co tam wymyślisz
Buziaki