Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

W Gąszczu u Tess 23:30, 11 lip 2013

Do góry
Zgubiłaś się Tess?
Ogród w skali mikro :) 23:28, 11 lip 2013

Do góry
Na bieżąco jestem, ufff ale pędzisz
Lustro, zmiany, cisy...
Moje cisy przyrastają ok 30 cm rocznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:05, 11 lip 2013

Do góry
Aniu ja latem nie rozrózniam lawend.... Zasadniczą róznocę widać wiosną lub w drugim roku po posadzeniu... Ta dobra jest sztywna i się nie pokłada, ta zła leźy ...
Mój 4 arowy azyl... 23:02, 11 lip 2013

Do góry
Ile u Ciebie porad można przeczytać
Pozdrawiam
Mój kawałek raju II 22:57, 11 lip 2013

Do góry
Załapałam się jeszcze na pierogi?
Rododendronowy ogród II. 22:50, 11 lip 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Bogdziu, smutno mi... nowo posadzone rh, które tak ślicznie kwitły żółkną... nie bardzo wiem co robić ? Posadzone wiosną, więc nie wiem czy mogę je podkarmić?
Czyżbym je miała stracić?

U mnie co roku tak się rh zachowują, gubią stare liście i wypuszczają mnóstwo nowych. Może nic im nie będzie ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:47, 11 lip 2013

Do góry
Aniu nie ma nic lepszego niż nawadnianie. ty nawet nie wiesz ile teraz będziesz miala czasu na dopieszczanie ogrodu, polewanie i szarlotkę
A kiedy będzie tadam i pokazowe lanie?

I foch potfforze!!! Dlczego wcześniej ogrodu z góry nie pokazywałaś? Ja czekam na demonstrację z lotu ptaka każdej rabaty, zamierzam soebie wszystko zwizualizować

OGRRÓD JEST PIĘKNY!!!!
Kondziowy Ogród :) 22:36, 11 lip 2013

Do góry
A co duskusji o rózach, jak się Kondziowi znudzi to przesadzi. To Kondziowi się ma podobać, on tu rządzi. A wbrew pozorom, róże znoszą misz masz kolorystyczny. Ja jednak wolę w takiej samej tonacji.
Uważam, że można nawet mieszać kolory pod warunkiem, że ten sam gatunek.

Buziam Kondzio i napisz mi na prive o której planujesz u mnie być
Kondziowy Ogród :) 22:30, 11 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Konradzie, głowa do góry, jeszcze zaskoczysz nas tymi różami i kopiować będziemy, a ogród masz naprawdę śliczny. Ja też w zasadzie w ogrodzie pracuję sama poza cięższymi pracami i koszeniem dużej skarpy i łąki - w tym pomaga mi mój M (resztę ogrodu koszę sama). Jeśli chodzi o rady, to każda osoba na forum widzi pewne rzeczy inaczej i nie wiadomo, kogo słuchać, ale najlepiej widać w realu, bo fotki nie odzwierciedlają całego ukladu ogrodu i co pasuje do reszty, a co nie. Najgorzej jest przyjmować porady od każdego po trochu, wtedy może wyjść misz masz. Musisz sam świadomie decydować o wyborze, chyba, że głos zabierze sama szefowa, ktorej słuchać należy... Serdecznie Cię pozdrawiam, trzymaj się, jest bardzo dobrze, a będzie jeszcze cudniej.

Ps Na bambusy uważaj, podobno są nie do wytępienia i nie do usunięcia, nawet randap ich nie bierze, a mogą zbitymi korzeniami wysadzić nawet asfalt, nie mówiąc o kostce. Mogą też co roku nadmarzać górne części i nieciekawie wygladać, a korzenie zostają bardzo żywotne - i tak co rok. Ja bym się na bambusy nie zdecydowala w ogrodzie...

Dlatego mam bambusy w donicach i Kondziowi też radzę
Porządkowanie Nieuporządkowanego 22:25, 11 lip 2013

Do góry
Dekalog ogrodnika wg Danusi

1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj

5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu

6. Jak coś zmieniasz., nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu

7. Niezawodne rośliny kupuj

8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt. Ogrodnictwo nie jest zawodem dla leniwych, samo się nie zrobi

Porządkowanie Nieuporządkowanego 22:22, 11 lip 2013

Do góry
Aniu nie przeceniaj mnie. Ja stworzyłam swój ogród wg projektu architekta krajobrazu. Teraz sporo przesadzam i kombinuję ale ogród to pomysł projektantki.
Widzę, źe idziesz w dobrym kierunku, tzn sadzisz już grupami. Bo misz masz w ogrodzie wprowadzają pojedyncze nasadzenia. Musiałbym odszukać dekalog Danusi
Wichrowe wzgórze 22:17, 11 lip 2013

Do góry
Ależ pieknie u Ciebie!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:15, 11 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Gabi no to ja chyba fiem co z tym postem ))) ... wkleił się łobuz na innym wątku ... https://www.ogrodowisko.pl/watek/3498-dyndaczkowy-ogrodek?page=18

jakby to Kondzio zakończył hi hi )))

Iza ja sobie to wczoraj przeczytałam
Gabisia jestem z Tobą na bieżąco widzę, że też nie ogarnaisz forum Slandaliczny skanadal ale tak wszyscy szaleją, że nie nadązam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:13, 11 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jutro se te trawki zobaczę u Ciebie...jak bendom...może już lepiej z czasem będzie u Ciebie

Tam trochę miejsca na nie u mnie będzie...może na dwa rządki? Ile ma średnica takiej dorosłej morrowi?

Kindzia w sobotę będą dopiero zdjęcia.... Dzisiaj umarłam, poległam na kanapie.... Niskociśnieniowiec jestem.. Dopiero po 20 wyszłam do ogrodu...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:12, 11 lip 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Madżen jak rabata z szałwią gigant?.....robi się?

Zrobiła się i mi nie konweniuje... Za mała mi wyszła... Proporcje pogubiłam... Wkoło wszystko wieeeelkie... Limlajtki i miskanty szaleją a w dziurze takie mikrusy....
Ogród w Holandii 22:09, 11 lip 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

no to się cieszę Granny na prawdę jest super. A właśnie wróciłam od Marzenki po długiej tam nieobecności i akurat trafiłam na podziwianie rabaty bukszpanowo-różanej w nowej odsłonie. Ona tam ma bardzo ładne różowe róże, zapytaj jej co to. Jeszcze AniaDS polecała różę Afrodyta - ja jej nie mam i nic o niej nie wiem, ale ANia ją chwaliła bardzo, a kolor chyba by CI się spodobał.
ściskam

Agato w weekend dokładnie sfotografuję różę i będziemy identyfikować. Rzeczywiście jest piekna. Ale odnoszę wrażenie, że ona co roku inaczej kwitnie... W tym roku ją cięlam wiosną (podobno okrywowych nie trzeba) i ona szaleje....
Zachwycił mnie bukszpan w donicy, uwielbiam takie klimaty.

Zdjęcia dziury w holenderskiej ziemii dobrze pamiętam
Ogród z łezką 22:00, 11 lip 2013

Do góry
Kindziu fotek nie zrobiłam. Po pracy chwilę forum poczytałam i padłam... Znaczy się zasnęłam.... U nas padało, teraz znów leje.... Obiecuję fotki w weekend. Carex morrowi ma rózne odmiany, jedne mają bardziej inne mniej wyraziste białe paski. Wyróżnik to sztywne listki. Polecam
Ogród do odświeżenia 21:55, 11 lip 2013

Do góry
Miałam się pytać Gratulacje! kawka czeka we Wrocławiu
Ogród Tosi 21:53, 11 lip 2013

Do góry
Tosia ja jestem ciekawa stipy z lawendą. Pewnie będę Cię kopiować
Ogród Magdalenka 21:49, 11 lip 2013

Do góry
Mniam mniam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies