Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jurajski Ogród 12:06, 01 lip 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Ta niebiesko - fioletowa rabata to druga strona ścieżki? Co jest w środku przed berberysem (jaśniejszy niebieski kolor) ?
Całość fioletowo - różowo - niebieska bardzo mi się podoba.
Ogród skąpany w słońcu 12:04, 01 lip 2017

Do góry
Róże Gemma

Lilie

Nowoczesny ogród z lasem.. oby się udało.. 12:03, 01 lip 2017

Do góry
Gdanszczanka napisał(a)

A po 2 miesiącach prezentują się tak

Trochę mnie martwi brak turgoru na końcach przyrostu - ale nie wiem czy to nie moja fobia
Piękne są, tylko czy nie za blisko tego muru rosną? To grubaski będą niedługo.
A co to "turgor na końcach przyrostu"?
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 11:50, 01 lip 2017

Do góry
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 11:49, 01 lip 2017

Do góry
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 11:49, 01 lip 2017

Do góry
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 11:48, 01 lip 2017

Do góry
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 11:47, 01 lip 2017

Do góry

W cieniu - zacieniona 11:47, 01 lip 2017

Do góry

Hakonechloa Macra Aureola...trawa,która rozjaśnia kolejny zacieniony zakątek.Podzielona w ub.roku ładnie się zagęszcza.

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:46, 01 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)

muszę chyba jeszcze wybrać trochę ziemi, bo jak dojdzie podsypka i płyty to bedzie za wysoko, póżniej chyba trzeba to dobrze ubić, podsypka ze żwiru i cementu, ugrabić ubić, poziom złapać, położyć płyty i zasypać szpary czymś, jeszcze nie wiem czym.

Overdam rośnie na bardzo wąskiej rabacie przy siatce, przed nim zmieścił się tylko carex montana ale to było nie planowane miejsce, traktuję je bardziej jako przechowalnik, ale podoba mi się jakby wsadzić coś między montany, takiego pośredniego to mogłoby zostać.

Iwcia właśnie zapodalas mi kolejna inspiracje zastanawiałam się nad czym takim,tylko bardziej brałam pod uwagę miskanty,co ile sadziłas montane?
Kłopoty - problemy z trawnikiem 11:30, 01 lip 2017

Do góry
Dzień dobry,

uprzejmie prosimy o poradę co mamy zrobić aby położony 3 lata temu trawnik odzyskał swój blask - swoją drogą chyba nigdy tak nie błyszczał jakbyśmy chcieli ale ostatnimi tygodniami wygląda coraz gorzej i chcemy mu pomóc.

Stan faktyczny:
- mieszanka traw posianych 3 lata temu kupiona w OBI;
- podłoże jest niestety gliniaste, jednakże przed posianiem nawieźlismy dość sporo ziemi (minimum kilka centrymetrów), możliwe, że ziemia nie została perfekcyjnie równo rozsypana i ubita walcem,
- podlewanie naszym zdaniem dość intensywne - posiadamy własną studnię i trawnik co 3-4 dni jest obficie zlewany
- odczyn pH ziemi obojętny
- filc usuwany był na wiosnę ręcznie własnymi siłami, przypuszczam, że profesjonalna firma zrobiłaby to dużo dokładniej
- w tym roku nawoziliśmy dwa razy, raz w kwietnik fruktovitem, drugi raz 12 czerwca, w zapasie mamy mnóstwo saletrzaka i kusi nas aby trawnik nakarmić, wydaje nam się to dobrym rozwiązaniem;
- nóż kosiarki naostrzony od dwóch tygodni, wcześniej przez miesiące trawa była koszona tępizną - nasze zaniedbanie
- jesienią ubiegłego roku odwiedziła nas wataha dzików, która zniszczyła pół trawnika (nie widać go na zdjęciach), spodziewamy się, że dziki miały robaczaną wyżerkę, może pędraki wciąż są na drugiej połowie trawnika

Drodzy Państwo, cóż robić, cóż czynić ? obiecywałem sobie, że nie będę jak inni znajomi przejmował się trawnikiem ale się nie da

W załączeniu zdjęcie z dzisiejszego koszenia (fragment przed i fragment po) oraz z koszenia sprzed tygodnia

pozdrawiamy serdecznie

Liliowo i kolorowo:) 11:22, 01 lip 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)

Uwielbiam to przejscie z pergolą

scięliście to wielkie drzewo? Ale róże sobie kwitną

Jeszcze w planie mam tawułe tego giganta wyciąć dac pergole taką samą i będzie przejście obok, tam gdzie to drzewo wycięte, teraz jest jasno i przestrzeń to i te róże pięknie. Biała surfinia jest postawiona na pniu z tego olbrzymiego drzewa.

Taka róża u mnie zakwitła i nie wiem jak się nazywa ale jest piękna.
Jeszcze jedno ujęcie bez tego drzewa i gigant czosnek na 1,5m łodygi ma
Do raju daleko - u Ewy 11:09, 01 lip 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Piekna kompozycja, co to za jarzmianki?
Liliowo i kolorowo:) 11:05, 01 lip 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
RÓŻA MINIATUROWA "Lupo". Kordes'a. Ale nie jestem nią zachwycona.
Czy znasz "Tommelise" bardzo ładna róża ciut większa od minieturowych kwitnie nieustannie.

Jak obetnę derenia to będzie brzydki, tnę co dwa lata. Berberysów też w tym roku nie cięłam. W jednym iglaste w następnym liściaste. Mozna się załamać tym wzrostem ale go bardzo lubię tej wiosny trochę ucierpiał w zeszłym roku liście miał białe gdzie nie gdzie trafił się zielonobiały listek.

Danusia nie kumam co to znaczy imienniczka piękny ten powojnik przy "Błękitnym..." nadawał by się do wspólnoty z różą New dawn - ma ładny kolor.

Piszesz o moich różach, że ładne Twoich nikt nie przebije.

Póki co miniaturowych nie chce bo się gubią u mnie, okrywowe mam i jestem z nich zadowolona bo nie marzną i pięknie kwitną aż do mrozów.
U mnie cięcie po kilka razy w sezonie bo bym całkiem zarosła. Jak znajde zdjęcia mojego derenia to pokaże jakich był rozmiarów.
Haha imienniczka bo powojnik nazywa się DANUTA mój M kiedyś go wypatrzył gdzieś w markiecie taka biedota była. No i mówisz i masz zdjęcia co prawda z zeszłego roku bo te róże wymroziło niestety ale od korzenia wypuszczają. A New dawn mam w kilku miejscach, w jednym tez wymroziło. Moje róże rok temu były ładne teraz ich o wiele mniej.

no i inne moje powojniki
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 10:51, 01 lip 2017

Do góry
babka napisał(a)
Bardzo lubię siąść i się gapić jak stipy tańczą

o tak! ja też

Cudne są
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:49, 01 lip 2017

Do góry
Molinia moorhexe
Sezon 2017 u Hanusi 10:48, 01 lip 2017

Do góry
Radku, dziękuję za dobre nakierowanie słoneczka w moją stronę.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:46, 01 lip 2017

Do góry
zawitka napisał(a)

Kawałek łączki

U mnie już chyba cały ogród jest łączką! Ale zdjęcie Twojej urocze!
Moja bajka 10:30, 01 lip 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Kasiu, to na pewno nie Schloss Wackerbarth, bo ona w żadnej fazie nie ma białego koloru. Wrzucam Ci zdjęcie jak kwitnie na początku lipca - ma zielone kwiatki. Zdjęcie z ubiegłego roku, bo w tym coś sie opóźnia. Ale ta Twoja też śliczna, tylko nie Schloss W.

Kurczę, tak myślałam. Zła jestem jak diabli po napalona byłam na nią jak szczerbaty na suchary. Rok temu kupione małe sadzonki i doopa. Teraz zamówię w sprawdzonym sklepie, bo u mnie nie do dostania. Dzięki Ewciu .
Wśród brzóz i dębów 10:27, 01 lip 2017

Do góry
powojnik NN

poidełko

surfinie w moim ulubionym kolorze

i lawenda, która okazała się biała

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies