Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:14, 10 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

No proszem, ja to mam łebek czy łepek?

Proponuję takie cosik w tym kolorze z tyłu, zobaczysz co sie będzie działo
Odmoidziłam dziś rabatę bylinową z paprociami w inteligentnym, stąd wiem o magii koloru biskupiego albo amarantu

Odnośnie monardy - wysłałam artykuł do "Z t Życie", mnie mączniak bardzo w nich przeszkadza. Wolę astilbe jak tutaj.

Danusiu kolor biskupi bardzo pasuje do tonacji mojego ogrodu. Wielkie dzięki za inspirację. Kochałam tawuły, ale sie na siebie pogniewałyśmy w poprzednim ogrodzie, musimy się przeprosić
Ja już napisałam w dyskusji o ogrodach, źe jesteś naszą TRENDSETTERKĄ i ja Cię będę namiętnie kopiować Jednoroczne skopiowałam (biel z czarnym). Możesz każdą rabatę u mnie zrewolucjoniować Szalej do woli
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:09, 10 lip 2013

Do góry
Wybacz z różnych powodów zamknęłam poprzednie wątki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:08, 10 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Danusia

Nie sama glina jest, ja tak skrótami, bo Madżen wie...
Już tam z grubym piachem przekopywane było, jak astry tam skończą, to z kompostem przekopiemy jeszcze, dziękuję
Na wiosnę tam coś muszę...i szukam natchnienia Co da radę, jak znowu takie lato się zdarzy, z taką ilością wody, wtedy tam stoi...

Kindzia sadź carex morrowi - koniecznie. U mnie rośnie w glinie (też lekko rozpiaszczonej) , w palącym słońcu. Są piekne i zimozielone. Tylko nie carex ornithopoda ale zwykłe morrowi! To te pod trzmieliną. Jeśli chcesz obfocę je dla Ciebie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:06, 10 lip 2013

Do góry
anax napisał(a)

Madżen macham
pięknie, faktycznie jesteś jak strzała. Ja to bym w tak krótkim czasie nawet zdjęć nie przerzuciła z aparatu.

Strasznie podobają mi się Twoje różano-lawendowo-bukszpanowe rabaty, pokaż więcej.

Pozdrawiam

Nieskromnie powiem, że bukszpany i róze kocham od 10 lat i wreszcie mogę się pochwalić porządnymi kulami hodowanymi z małych kulek, jeszcze w poprzednim ogrodzie.
Będę pokazywać fotki, poczekaj jeszcze na hortensje z bukszpanami jeszcze z tydzień. W weekend natomiast zapraszam na galę budlei mam 7 krzewów w szpalerze Niektórzy nie lubią tego krzewu a ja go kocham od lat
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:02, 10 lip 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Marzenko, przyłączam sie do zachwytów nad nową a raczej zmienioną rabatą. faktycznie ten bordowo-różowy kolor podkreśla jasny róż. A tak przy okazji co to za róże, bo bardzo pięknie sie prezentują pozdrawiam.

Agata problem polega na tym, że wszystkie kupowałam okrywowe bez nazw myśląc , że fairy... Teraz po czasie stwierdzam, źe mam fairy, bonicę i tę NN , ktora mi się najbardziej podoba... Bonica chyba pójdzie do teściowej a ta NN za gęsto posadozna zostanie przeniesiona pod magnolie..... Jest rzeczywiście piękna, gdy przekwita jaśnieje i sama się czyści...podobnie jak fairy... Wnerwia mnie bonica, którą trzeba obcinać a bardzo obficie kwitnie...
Muszę poprosić Anię DS o identyfikację. Gdy się dowiem dam Ci znać.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:58, 10 lip 2013

Do góry
Wtajcie kochani. Dzisiaj miałam gościa nieogrodowiskowego. Miałam okazję nie tyrać w ogrodzie ale na kanapach pić kawę i gadać Jak fajnie
Nie pojechałam jednak szukać tawułek, jutro to zrobię ha

Syla. I Megi wielkie dzięki za info. Obsidiany pójdą zatem tam gdzie planowałam, podmienią brązowe carexy

Dziękuję wszystkim za pochwały ogrodu ale jak sobie dzisiaj go obejrzałam znów mam ochotę na zmiany niepiszę tak aby otrzymać pochwały... ja tak zawsze mam latem, bo mnie denerwuje busz... Wczoraj zrobiłam nowy kawałek ogrodu, który mi się nie podoba.... I przycięłam żywopłot cisowy... Bukszpany i graby to przy cisach pikuś. Muszę potrenować, szkoda że cisy tak wolno rosną tzn. moje już były dwukrotnie strzyżone ale wciąż poczochrane a mi się marzy idelna kostka.... Kubik..... Ah jeszcze z rok....
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:03, 10 lip 2013

Do góry
O jacie ale lotos!!!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:00, 10 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Madżenka kupię Ci w Rzeszowie i podam autobusem,są po 10zł I dołożę moich siewek

U nas są:
różowa pełna "Poodle" h-70-80cm
różowa pełna "Pink Sorbet" h= 50-70cm
różowa intensywnie, pełna Secret Affair" h= 60-90cm
różowa pełna "Secret Romance" h= 45-70cm

I są lawendy o nazwie Blue Scent i Augustifolia.. czy któraś z nich to ta właściwa??

Aniu będziesz u Alinki?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:59, 10 lip 2013

Do góry
Sto lat, sto lat!!!
Postawisz coś? Przecież juz mozesz
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:58, 10 lip 2013

Do góry
Anno vel Aneto czy dokumentujesz postępy prac wodnych??? Bo jak nie to zobaczysz!!!
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:57, 10 lip 2013

Do góry
Ale brzozy!!!! I będą pod nimi kule Moje lule czekają do jesieni na rewolucję pod brzozami
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:55, 10 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)

to Miskant chiński - Miscanthus sinensis Gracillimus

Syla Meli chyba chodziło o carex frosted curls.... Bo miskant to nie mała kępka...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:54, 10 lip 2013

Do góry
Aga kule idealne! Ja nie mialam jakoś weny do kulkowania w tym roku.... Przesadzilam z ilością.....
A rabaty z lawendą cudne. Ależ się pieknie rozrosły!

Powiedż czy te obsidiany wyrzymają u mnie na słońcu?
Ogród z łezką 11:13, 10 lip 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Kasiu, z trawami nie pomogę, u mnie daje radę kostrzewa sina, ale ona tworzy zwarte kępy. Jest w pełni mrozoodprona, z mokrym też sobie radzi.

PS. wstawiłam u siebie zdjęcie Ilsy Zakwitła wreszcie

Bociusia by się przydała, ale przepadła gdzieś...może Madżenka coś podpowie...

Byłam, widziałam...cudo niewyjęte jest!
Porządkowanie Nieuporządkowanego 07:06, 10 lip 2013

Do góry
Ładna, duża działeczka. Jak już Madżenka zaoferowała opiekę to możesz być spokojna Będzie cudnie
Pozdrawiam porannie
Porządkowanie Nieuporządkowanego 06:59, 10 lip 2013

Do góry
Wpadłam aby zazapnaczyć wątek i zaopiekować się Tobą Odezwę się wieczorem
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:45, 10 lip 2013

Do góry
Macham na dzień dobry!
Ogród u stóp klasztoru 06:44, 10 lip 2013

Do góry
Ha potfforze jak mogłaś ukrywać tak piękną rabatę lawendowo-żwirową!
Kondziowy Ogród :) 06:42, 10 lip 2013

Do góry
alinak napisał(a)
padam ze śmiechu , bo my tu chyba wszyscy jesteśmy z jednej gliny . gdzie spiszą _ poradźcie , to zawsze żadnej rady nie słuchają . ja zresztą też . Konrad a tobie się podoba ?. jeśli tak to ok. bo to twój ogród

Ja mam tak samo wyjątek stanowią porady Danusi
BB 06:40, 10 lip 2013

Do góry
Dziekuję za fotki
Rozmawialam z ogrodnikiem co się mogło wydarzyć z moimi wiśniami... Twierdzi, że szczepią na podkładkach z czereśni patasiej, która nie wytrzymuje nadmiaru wody...... W okolicach wszystkie wiśnie chorują, nawet pospolite....

Buki kiedy był sadozny? U mnie to samo dzieje się z grabem przesadzanym wiosną - nadmiar opadów a potem palace słońce....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies