Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Joaska 09:01, 09 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)
Jula zmieniłam zdjęcia na 490 na ciut lepsze ... a lawendę to jak będę ukorzeniać to machnę dla Ciebie ile tam chcesz ... albo ja zabezpieczę ucięte gałązki a Asia ukorzeni ... no łapkie do zielonych ma lepszą ... może można i teraz ... zobaczymy ...

Iza nie ma sprawy tylko że wiesz u mnie z miejscem kiepsko, wieć u Ciebie jakoś musimy ukorzenić , a teraz moment idealny tak do końca lipca

Konstancja30 napisał(a)
... obecnie na południu wypasam werbenę - ( Asik dziekuję )

Nie ma za co mam nadzieję , że uda jej się zakwitnąć

A kiuuub na prawde robi wrażenie...... będzie cudnie....

Evchen 09:20, 09 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)

od wczoraj niewiele się zmieniło ... ale nie jest gorzej czego się obawiałam po tym błocku ... Leo mnie rano zmartwił ale już slicznie wyglada ... więc może będzie dobrze ... ziemię wymienię i tak ... na szczęście muszę zmienić odległości ))

oooooooooo raaaany jak tu pięknie!!!.. zapisuję kjuba do inspiracji! Traffki są obłędne!... ppproszę o przepis!
Madzenka 22:29, 09 lip 2013

Ja kcem oczy napaść kolejnymi zdjęciami kjuba...
Więcej w nocy nie będę u Ciebie pisać, bo jak analfabeta literówki straszne robię....
Konstancja30 23:07, 09 lip 2013

rozprawiłam się z naparstnicami ... czekam na kolejne kwitnienie ...

mam nadzieję, że rozprawiam się ze ślimakami bowiem koronki niczym koniakowskie zrobiła ta oblizgła brać na liściach nastek ... to się okaże ... wieczorem dwa gady spotkałam z frontu domu na własnej wycieraczce !!! ... dotąd gościły się z tyłu w naparstnicach ... chyba wieją ... ale dlaczego na pokoje ???

staram się doczytać o tym co powinnam wiedzieć o różach żeby moje z nimi ogrodniczkowanie nabrało znamion jakby świadomej działalności bo do profesjonalizmu to nie sięgnę ...
z dołkiem ... ziemią jakoś poszło ... stanęło na oborniku bydlęcym - rozłożonym koniecznie ... niby proste a jednak ... nie do końca ... po krótkiej analizie okazało się, że ludzie mają futro no ... piesa ... kanarka ... jakieś wiewiórki ... ba nawet gołębie (ku rozpaczy sąsiadów ) ale bydlęcia nie ma nikt ... (jedna koleżanka siem zastanawiała ale została przeproszona i została przy określeniu aktywa jednak w gatunku homo sapiens ) ... pozostaje kupić kompost ogrodniczy ...

Madżenka literówki ... kto ich nie robi )))) ... kjub nic się nie zmienił ... przyznaje jednak, że nieprzyzwoicie radośnie i długo się w niego wgapiam

Joaska ... dopuki nie przekwitną nie dam ich ciąć ...
ana_art 23:12, 09 lip 2013

Iza ta rabata różano-trawiasto-bukszpanowa cudo!
Konstancja30 23:16, 09 lip 2013

prawie bukszpanowa bo obwódki brakło a kulek jeszcze wcale nie ma ... ale kofam za wyobrażenie całości
Mala_Mi 23:33, 09 lip 2013

Iza.. naparstnice nie kwitną drugi raz, ale wypuszczają boczne pędy na których też są kwiatki Czasami trwa to długo, a czasami kwitnie wszytko na raz....
Ślimaki może moje ..hi, hi, hi... bo takie lubiące chodzić w gości Towarzyskie gadziny... dobrze je karm.... najlepiej granulkami i nie bądź świnka... poczęstuj je

W sklepach sprzedają namiastkę obornika w granulkach... obornik z gołębi, kurek i inne.. to możesz sobie kupić... nie śmierdzi, nie klei się, a też działa
alinak 23:38, 09 lip 2013

Iza - to ogrodowisko działa jak głuchy telefon . Madżen u Ani . , ty u Madżenki . a ja u ciebie ....feiry muszę mieć . piękna ....a bukszpan już mam jakby co
06:19, 10 lip 2013
Izka, nie wiesz czy jest tu ktoś z moich okolic?? Z Tarnowa, bo mam kilka pytań odnośnie jakichś sklepów czy hodowców polecanych a jakoś na nikogo trafić nie mogem Jesssuuu, ja tu gadu gadu a robota czeka, jak się spóźnię to mnie wyleją bo szef srogi i straszny Brrrr....
Madzenka 06:45, 10 lip 2013

Macham na dzień dobry!