Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

"Póki życie trwa..." 12:15, 30 cze 2017

Do góry
ta też trochę śmieszna wyszła,sadzę bez najmniejszego zastanowienia ,wszystko powstaje natychmiast na gruncie nie na papierze,a później rozczarowanie i demolki ,a rośliny cierpią na tym
Słoneczny Ogród 12:12, 30 cze 2017

Do góry
Róża NewDawn

Oleander z zeszłego roku, ładnie przezimował w nieogrzewanym pokoju, a mojej teściowej padł, bo za ciepło miał.
Ale co dziwne,kwitł normalnie rok temu i z pąkami wniosłam go przed przymrozkami na poddasze. Pąki utrzymały się całą zimę, i całą wiosnę i nie opadły a teraz zaczyna otwierać.

Goździki białe
"Póki życie trwa..." 12:11, 30 cze 2017

Do góry
Przepraszam,ze tak hurtem,ale wczoraj dotarło do mnie co nie gra tu i ówdzie w tej brzozowej chyba za mało brzozy? po za tym jeżówki rozpanoszyły się ,ze nie widać "kulek" bukszpanowych pomocy! jak to naprawić?Jeżówka nie problem gdzieś ją upchnę natomiast nie wiem co w zamian ?Ktoś ma jakieś sugestie ,będę wdzięczna za każdą podpowiedź
"Póki życie trwa..." 12:02, 30 cze 2017

Do góry
jeszcze tu coś tworzę po omacku ,świerka wyeksponowałam ,bo zasłonięty rósł w rogu za magnolią,podsadziłam żurawkami i nie wiem co dalej ,przydałoby się coś zimozielonego może kulki jakieś ?ale jak ,gdzie? dalszy plan tez do modyfikacji ,tamaraszek i magnolia zjadały wszystko,wyratowałam stamtąd hortkę (wysunięta na prostą) i tego właśnie świerka
Nowocześnie z różAnką :D 12:01, 30 cze 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
czego to są siewki? mam podejrzaną ale nie chcę sugerować

Ania - a jakie one są w dotyku te listki siewek? Szorstkie czy gładkie takie jak nawoskowane? Jak szorstkie to możne być jeżówka. Mam u siebie taką o bardziej pękatych a nie długich listkach. Fiolka mam i ja, dostałam razem z rodkim kilka lat temu i do dziś ciągle gdzieś mi wychodzi. Tylko, że fiołek ma ciemniejsze listki i takie gładkie, delikatne w dotyku. Mam wrażenie, że pełznie po rabacie.
"Póki życie trwa..." 11:56, 30 cze 2017

Do góry

ML nie chce sie przyjąć od prawie dwóch miesięcy stoi jak zaczarowany Czy Wy też mieliście problemy z tym miskantem?

Tu natomiast kompletna demolka Kiedyś była to rabata żwirkowa i rosły dwie juki.Żwirek nie sprawdził się ,bo za siatką ogromne dęby śmieciarze.Wsadziłam wiosna klona i kilka danic na przemian z żurawką ,red baron przypadkowo ,a juka aut.Proszę o jakieś sugestie ,wiem,ze fajnie radzicie,co dwie głowy to nie jedna
"Póki życie trwa..." 11:49, 30 cze 2017

Do góry
Powiedzcie,bo Wy się znacie ,za krótkie robię te rabaty ? nabzdryngolone w małych odcinkach i bez żadnej spójności ,szczególnie na zdjęciach to widzę i teraz nie bardzo wiem jak to poprawić
"Póki życie trwa..." 11:41, 30 cze 2017

Do góry
W przerwach między koszeniem polatałam z aparatem
Ogród w cieniu brzozy 11:18, 30 cze 2017

Do góry
oj, zdecydowanie za malo jest mozliwosci by obejrzec Twoj piekny ogrod. To jeden z moich ulubionych na forum. Pieknie!

Czy mozesz napisac co to za bylina na dole po lewej? Rozowe kepki kwiatow ulozone pietrowo na lodydze

Z ogródka na wsi 11:14, 30 cze 2017

Do góry
Dzisiejsze zakupy z bazarku

werbena patagońska *3 ( tanio-po 5zł-bo dla stałego klienta)
i gipsówka (spodobała mi się)

Ogród w cieniu brzozy 11:01, 30 cze 2017

Do góry
Iza, miło mi Cię gościć, to jest trzmielina, nie wiem jaka odmiana, jedyna, której nie udało mi się ukorzenić, bardzo powoli przyrastała na początku.

Ewa, a moja przystopowała, może przez suszę, a może coś do niej wróciło i podgryza. Zaglądnę na Twoje różyczki, i nie tylko.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:00, 30 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja czuję przymus posiadania jak widzę James`a Galway`a i Maria Theresia...tylko, że z miejsce kłopot...może jedna jeszcze się zmieści, firletka eksmisję dostanie

Masz leośki, moje wprawdzie red, ale pewnie powinny się podobnie zachowywać. Moje roczne, niskie, wiotkie, kwiaty leżą i jako jedyne już z ospą...miałaś takie kłopoty ze swoimi na początku???

Tereskę zapraszaj z otwartymi ramionami . Mam kilka krzaków w róznych miejscach , mam też 2 krzaki na skarpie, na trudnym miejscu i daje radę , czego nie mogę powiedzieć o niektórych innych , mam też w cieniu i na zakręcie domu , gdzie wieje okropnie . tam ciełam bardzo krótko na wiosnę i docinałam , teraz różnicy nie widać .

Odnośnie leośków to Redy maja kształt kwiatu podobny to Tereski i Baronesse . Moje pierwszy sezon latały z rabaty na rabatę ( kupiłam 2 w donicy ) i nigdzie nie mogłam wpasować tego koloru , nawet chciałam je wydać ale chętnych nie było . Jesienią je wsadziłam, po czym na wiosne znów przesadziłam , są na jakby odludziu , w otoczeniu traw i zurawek . rosły jak szalone , w tym to samo , ale zrzuciły część pączków .
Jednak gdybym miała wybierać o wiele bardziej podoba mi sie zwykły Leonardo
musiały się tobie jakies słabe sadzonki trafić , tam mam z Darcy , wszyscy chwalą , a moja sierota . Na jesieni kupie z innego miejsca i zobaczę .

Ogród Grodzi 10:55, 30 cze 2017

Do góry
Moje lilie...

a wie może ktoś jak nazywa się ten kwiatek czerwony w tle za liliami bo niestety nie wiem..
Coś jeszcze, coś więcej... 10:54, 30 cze 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Glamis Castle - jeszcze przed chwilą moja ulubiona róza w ogrodzie

dlaczego ja myslalam ze ty roz nie lubisz ?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:53, 30 cze 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Dla Ciebie Agi mój Black Lace po ataku mszyc
Ale wychodzi na prostą

Siaku, nie mam szerzej, bo jest beeeee...
Ania, dziękuję! :*

Uwielbiam Twoje kule w trawie!! I za każdym razem jak patrzę na swoje to myślę o Tobie Cieszę się, że jesteś i że inspirujesz!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:49, 30 cze 2017

Do góry
Witam.Potrzebuje pomocy w rozpoznaniu nazwy cisa ,pan u którego kupiłam nie zna nazwy .Zastanawiam się czy będzie się nadawał na niski źywopłocik przy ogrodzeniu między sosnami na pniu wysokimi 140cm. Proszę pomóżcie mi. Dodam,że kupiłam 4 takie cisy za30 złotych.

LeŚnicZaNka 10:45, 30 cze 2017

Do góry
LeŚnicZaNka 10:44, 30 cze 2017

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:44, 30 cze 2017

Do góry
Aaaa, pamiętacie moją łysawą krzewuszkę, którą tak drastycznie przycięłam?

Wypuściła sporo nowych gałązek i zapowiada się na ładny krzaczek (nie patrzymy na chwasty):

LeŚnicZaNka 10:43, 30 cze 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies