Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

Radziu2013 10:16, 09 sie 2017

Chodziło o to że jeśli by się nie daj Boże zbilo to by było siedem lat nieszczęścia. Że ja w takie coś nie wierzę to zaniosłem do.swojej szopki żeby czekały na swoją kolej Ale babcia tak się bała żeby czasie się nie zabiło że na następny dzień wyniosła pod śmietnik żeby ktoś sobie wziął...
anabuko1 21:07, 09 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)
Chodziło o to że jeśli by się nie daj Boże zbilo to by było siedem lat nieszczęścia. Że ja w takie coś nie wierzę to zaniosłem do.swojej szopki żeby czekały na swoją kolej Ale babcia tak się bała żeby czasie się nie zabiło że na następny dzień wyniosła pod śmietnik żeby ktoś sobie wziął...

Myślałam,że już nie ma takich ludzi,żeby w takie przesądy wierzyli.I to jeszcze do takiego stopnia.Ja wolę wierzyć w inne rzeczy.Ale cóż ma wybór, to jego życie,, prawda ?
A ja mam chęć, jak już urządzę ten mój ogród tak jak sobie wymarzyłam,( a jeszcze mu daleko do tego) zamontować gdzieś duże lustro i odbicie kwiatowe,Fajnie by to wyglądało

Liliowce dla ciebie i innych zaglądających do mnie

Miał być BIG SMILE , ale nie wiem, czy to on ??

liliowiec Catherine Woodbury

anabuko1 21:39, 09 sie 2017

Cukinie kolejne do dań zebrane i pierwsze własne dynie do konsumpcji już urosły

BasiaLT 08:27, 10 sie 2017

Ależ masz śliczne lampy. Uwielbiam takie właśnie klasyczne, proste bez żadnych udziwnień. Jakiś czas temu szukałam takich ale były bardzo drogie. A te które były w normalniejszej cenie to jakieś takie stylizowane na arabskie czy coś... No i dałam sobie spokój.
Liliowce masz przecudne. Najbardziej mi się podobają te czerwone i bordowe ale na widok tego pomarańczowego z falbanką to aż mi się ryjek uśmiechnął.
anabuko1 21:03, 10 sie 2017

BasiaLT napisał(a)
Ależ masz śliczne lampy. Uwielbiam takie właśnie klasyczne, proste bez żadnych udziwnień. Jakiś czas temu szukałam takich ale były bardzo drogie. A te które były w normalniejszej cenie to jakieś takie stylizowane na arabskie czy coś... No i dałam sobie spokój.
Liliowce masz przecudne. Najbardziej mi się podobają te czerwone i bordowe ale na widok tego pomarańczowego z falbanką to aż mi się ryjek uśmiechnął.

Basiu, witaj! Takie wymyślne latarnie , do mojego domu ani działki nie pasowałyby.
Te Białe latarnie i parę drobiazgów kupiłam na OLX .Nawet nie drogo udało mi się je znaleźć.

Sama zobacz tutaj : https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/3GtPp/

W liliowcach zakochałam się dopiero 4, 3 lata temu.I tak co roku jakiś przybywa.Dużo mam młodych,małe , jeszcze kępy dużych nie potworzyły.Także z roku na rok będzie z nim ładniej.

]
anabuko1 22:15, 10 sie 2017

Jeżówka HOT PAPAYA

Mieczyki

anabuko1 22:05, 11 sie 2017

Ufff, wieczorem już można żyć. Żar przez cały dzień.
ale susza.... straszna
]
I hortensja Bobo
anabuko1 22:07, 11 sie 2017

Hibiskus syryjski

Kupiona jako hortensja Silver Dolar, a czy nią jest ???
anabuko1 16:16, 12 sie 2017

U mnie upał.W cieniu 35 stopni.Uff, żadnego deszczu od iluś dni.
Siedzę teraz z kawą frappe na forum .A w między czasie oglądam i słucham wiadomości.Tragicznych.O tych burzach.Nawałnicach i Tych zabitych nastolatkach.Współczuję tym rodzicom.O rannych..To takie straszne, smutne, przytłaczające
To już nie narzekam na ten żar i suszę.
Aronia zebrana.W tym roku ja byłam pierwsza!W ubiegłym wszystko cały wielki krzaczorek owocków ptaszki mi w jeden dzień obskubały , jak nas nie było .
I już mam nastawiony soczek i nastawiona nalewka

Hortensje
]
Hortensja bukietowa 'Pinky Winky - jeszcze mała w ubiegłym roku kupiona mała sadzoneczka.

Hortensja Sundae Fraise
anabuko1 22:29, 12 sie 2017

I ta kupiona jako Silver Dolar.I mam wątpliwości, czy to ona.
[